www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Digitalni multimeter - pomoč pri izbiri
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Marjanp
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2007 22:28
Aktiv.: 1.16
Kraj: Dragomer/Brezovica/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se strinjam z s povedanim.

Zaradi prebranega, da je instrument na vrtljivo tuljavico meril RMS oziroma efektivno vrednost.

Tudi s tem se strinjam, toda meriti moramo popolni sinus (tudi to velja za popolni sin)
RMS oziroma efektivna vrednost = sqrt 2 * x

Toda stvar se zakomplicira kadar merjena vrednost ni sinusne oblike (npr.: žaga, pravokotnik). Takrat pa ti true RMS pokažejo efektivno vrednost instrument z vrtljivo tuljavico pa ne.

LP
Marjan
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
king25
Član
Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06
Aktiv.: 2.44
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 9:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozna kdo mogoče multimeter TD2200 wintex?
Zgleda zanimiva zadeva.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.97

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 10:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabnejši link bi pomagal...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 1:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prosil bi vas, če lahko pogledate spodnje tri multimetre, ker se ne morem odličit katerega bi vzel:

1. MD 9050
2. VA38
3. UT71C

Nekako se nagibam UT71C.
Pomeni 40mF -> 40.000uF ? Vem da je m-mili in u-mikro ampak zdi se mi kar visoka vrednost merjenja kapacitete.

Zanima me vaše mnenje.
Nazaj na vrh
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.17
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 1:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam manjšega brata od UT71C in sem zelo zadovoljen.

Priporočam.

king25
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2009 2:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@kose19 hvala za odgovor. Kater model pa imaš in si ga kupil v tujini?
Nazaj na vrh
borut000
trgovec

Pridružen-a: Tor 15 Nov 2005 23:50
Aktiv.: 0.96
Kraj: Hraše

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 18, 2009 12:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam o multimetrih malo drugačno razmišljanje - multimetri z mnogo funkcijami se mi namreč ne obnesejo - imam metex 3650 kupljen približno 10 let nazaj v Nemčiji, ki mu meritev kapacitete ne kaže več prave vrednosti, frekvencmeter je bolj na približno, pri preverjanju točnosti na napetostnih območjih pa se je pokazal za enega od najbolj netočnih digitalnih instrumentov. Presenetljivo dobro sta se odrezala Iskrina digimerja 10 in 30, kot referenco uporabljam starejši HP kalibrator in HP 3478a. Ugotovil sem da se mi dosti bolje obnesejo rabljeni profesionalni inštrumenti kot novi no name. Poleg tega ima večina boljše opreme tudi na omskem področju zaščito do 250 V, kar pomeni da marsikaj preživijo. Poleg tega pa je tako da če se z elektoniko ukvarjaš dlje časa vedno dokupuješ merilno opremo katero si želiš boljšo in bolj točno, tako da ščasoma funkcije frekvencmetra in podobno na univerzalnem inštrumentu ne uporabljaš več.
Nazaj na vrh
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.17
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 18, 2009 7:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

king25 je napisal/a:
@kose19 hvala za odgovor. Kater model pa imaš in si ga kupil v tujini?

Imam UT71B. Je bil kupljen pri nas cena 35000 sit. Je pa ta na linku, ki si ga pripel že novejši dizajn.
Na sejmu v Pordenone je bila cena približno ista.
Frekvence z njim ne merim, pa tudi mislim da sama meritev ni kaj dosti natančna. Ostale merilna območja pa so zelo vredu. Tudi kapacitivnost kar natančno izmeri.

kuharandrej1
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Mar 2008 19:06
Aktiv.: 0.15
Kraj: mb

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 01, 2009 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lp, jaz sem izbral FINEST 707 TRUE RMS. Cena je 112,64€ z davkom ali 94€brez. Zaenkrat zelo zadovoljen! Ta instrument je kopija enih japonskih instrumentov, ki so 3x dražji. pobrskaj na google za vse info.Imajo veliko različnih instrumentov!!!! Podjetje je Micom elektronic iz Trzina.

lp
Nazaj na vrh
kajjak33
Član
Član

Pridružen-a: Tor 11 Avg 2009 0:58
Aktiv.: 0.11
Kraj: ptuj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 11, 2009 1:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lp. Tudi mene zanima ta Finest 707. Kje si dobil to ceno, ker v njihovem ceniku je cena z davkom 178 EUR
lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.09
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 11, 2009 9:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na sejmu v Pordenonu sem lani kupil BRYMEN BM515 za 65€ in lahko rečem samo lepe stvari o njemu !
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 11, 2009 11:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene moti pri Finestu 707 njegova velikost in teža. Je eden največjih in najtežjih multimetrov, kar sem jih kdaj videl

LP

Sadida
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Apr 2009 12:53
Aktiv.: 3.22
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 01, 2009 11:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rabil bi nek nižje cenovni digitalni multimeter, ki poleg osnovnih veličin meri tudi kapacitivnost, temperaturo in mogoče še kakšen tester za tranzistorje. Nekaj sem že brskal in našel tole KLIK
Zanima me, če ima kdo iskušnje s tem multimetrom, ali pa če kdo ve še za kakšen drug merilnik.
Videl sem tudi merilnike proizvajalca V&A, ki so trenutno v akciji, vendar s samimi multimetri nimam kakšnih izkušenj. Prosim za pomoč

LP
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 01, 2009 12:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam imam dva takela: http://www.ic-elect.si/catalogue.aspx/Ostali%20elementi/ORODJE/600010010800 in sem zadovoljen.

Enega z USB portom, enega z zvokom, vlago, svetilnostjo. Edino kar nima nima za tranzistorje.
Nazaj na vrh
Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.06
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 01, 2009 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam imam V&A 18B in sem z njim zadovoljen! Kupil pa sem ga v Kamniku!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni