www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

XP-ji ne zaznajo 2,5'' diska iz laptopa

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Vasakhan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jan 2008 22:35
Aktiv.: 0.32
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 11:36 am    Naslov sporočila:  XP-ji ne zaznajo 2,5'' diska iz laptopa Odgovori s citatom

Crknila mi je grafična kartica na laptopu. XP-ji se zaženejo, le slike ni.Evil or Very Mad
Skopirat si moram podatke iz D particije na disku iz laptopa.

Če disk priklopim preko USB 2.0, ga XP-ji na drugi mašini sicer zaznajo, ne morem pa brskat po njem. Explorer ne dodeli novih črk pogonov.
V disk managerju ne prikaže novega diska. Partition magic mi javi "error 100". EVEREST prikaže disk in serijsko številko.

Če kdo ve kako naj to rešim, naj mi prosim pomaga.

LP, Vasakhan

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

IBM disk mogoče? Ali HP z vklopljeno zaščito?
Sem imel enak problem z IBM-om - disk je bil hardversko kriptiran. Še sedaj ga imam v predalu in kriptirane podatke na njem.

Vzami zadnji backup DVD in iz njega poberi podatke, ki jih rabiš Idea

Vasakhan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Disk je Hitachi.
Imam problem, ker za nekaj zadev nimam backupa.
Kaj se da to kako rešit, če je kriptiran?

LP, Vasakhan

Vasakhan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 2:57 pm    Naslov sporočila:  tipkanje na slepo Odgovori s citatom

Aha Idea , nekaj mi je šinilo.
Če priklopim externi disk na laptopa, kaj bi moral napisat v dos-u (na slepo, ker display pač ne dela), da bi mi skopiralo vse podatke iz laptopa (particija D: ), na externi disk?

LP, Vasakhan

Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.62
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 3:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če točno veš kje imaš lahko takole:

1. Počakaj da se XP-ji naložijo do konca.
2. Pritisni tipko WIN + r (run)
3. Odtipkaj cmd in pritisni enter
4. sedaj si v dosu
5. Odtipkaj cd.. in pritisni enter da prideš na c:\
6. od tu naprej pa moraš točno vedeti v kateri mapi imaš kaj, da lahko skopiraš

LP

P.S.: Ena varianta je mogoče tudi, da paralelno na dva računalnika inštaliraš VNC. Pralalelno zato, da vidiš kaj moraš v določenem trenutku pritisniti. Samo to nisem preizkusil, samo iz glave ideja.

Nazadnje urejal/a Slemi Tor Mar 17, 2009 3:05 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 3:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se ne motim tole:

xcopy
http://www.computerhope.com/xcopyhlp.htm

Poskusi najprej na enem računaalniku, da vidiš kako in kaj ...

LP, Grega
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Krampus
Član
Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07
Aktiv.: 9.04

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

USB grafična kartica.

Preiskusi instalacijo na drugem stroju in si zapiši korake s tipkovnico, potem pa ponovi na prenosniku

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 3:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slemi je napisal/a:

Ta korak je napacen. Pravilno bi bilo

cd \

ali

cd ..\..

ker se command prompt (tisto, cemur ti pravis "dos") ob normalno nastavljenem sistemu zazene v direktorju z dokumenti uproabnika (npr. C:\Documents and Settings\ImeUporabnika).

Sicer pa: RDP, ce si si predhodno omogocil remote dostop do racunalnika.

bero
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24
Aktiv.: 1.31
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 4:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slemi je napisal/a:
P.S.: Ena varianta je mogoče tudi, da paralelno na dva računalnika inštaliraš VNC. Pralalelno zato, da vidiš kaj moraš v določenem trenutku pritisniti. Samo to nisem preizkusil, samo iz glave ideja.

Glede na to, da imajo xp-ji že vgrajen Remote Desktop lahko še bolj poenostaviš.
Domnevam, da nimaš omogočenega na laptopu. Rabiš odpret firewall in v registru dovoliti povezavo na mašino.

Prvi del gre "na slepo", ko moraš na laptopu:
1.) Win + R > cmd > Enter
2.) netsh firewall set service remoteadmin enable > Enter
3.) netsh firewall set service remotedesktop enable > Enter

Drugi del je bolj easy, na mašini od koder boš poizkusil priti na laptop:
1.) regedit.exe
2.) File –> Connect Network registry
3.) Vpišeš v okence ime laptopa al pa kar njegov IP, potem se moraš avtenticirat (username/password)
4.) Videl boš 2 hivekey-a, greš na hkey local machine\system\currentcontrolset\control\terminal server\FdenyTSConnections=1
5.) Vrednost 1 popraviš na 0

Voila!

Jaz sem pozkusil tako iz Viste priti na virtualne XP-je, ki so tekli na vmware-u. Pred tem nisem imel omogočenega RDP.
Sem uspešno vzpostavil povezavo, vendar ko mi je odprl okno za logiranje, nisem mogel nič vtipkati niti v username niti v password. Potem sem že v prehodnem oknu od Viste, ko vpisuješ IP ali pa ime računalnika, vpisal še username, potem me je pa Vista vprašala še za password in je šlo gladko naprej.

lp, Gašper

Slemi
Član
Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29
Aktiv.: 1.62
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
Slemi je napisal/a:

Ta korak je napacen. Pravilno bi bilo

cd \

ali

cd ..\..

ker se command prompt (tisto, cemur ti pravis "dos") ob normalno nastavljenem sistemu zazene v direktorju z dokumenti uproabnika (npr. C:\Documents and Settings\ImeUporabnika).

Sicer pa: RDP, ce si si predhodno omogocil remote dostop do racunalnika.

Imaš prav. Moja napaka, ker sem kar iz glave pisal. Vem da se reče command prompt, samo je bilo zgoraj napisano dos, pa sem sam isto napisal, da ne bi bilo zmede.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo AIM - AOL Instant - naslov MSN Messenger - naslov
Vasakhan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 4:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj se bom lahko povezal preko remote desktopa, če imam doma router, ali bom moral uporabiti cross UDP kabel, ali kaj naj uporabim?

LP, Vasakhan

bero
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24
Aktiv.: 1.31
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 6:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Remote Desktop mora delovati z routerjem ali brez njega. Če boš šel 1 na1 potem je potreben cross-link UTP kabel, drugače pa je vseeno, ker so routerji danes že auto sense in sami pogruntajo kak kabel je in se prilagodijo.

Opozoril pa bi na IP naslov od laptopa. Če je fiksen, upam da veš, kak je. Če pa je dinamičen, potem pa brez routerja itak ne bo šlo, ker mora laptopu namreč nekdo dodeliti IP naslov (DHCP). Kakšen naslov je dodeljen boš izvedel od routerja, kjer greš v web vmesnik in pogledaš spisek dodeljenih naslovov (IP leases). Kje se to vidi, boš moral malo pobrskati, glede na tvoj router. Za vsak IP naslov, ki ga dodeli, je zraven navedeno še ime računalnika, tako da boš vedel kateri naslov kam paše (če imaš več mašin na routerju).

lp, Gašper.

matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.32

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 6:40 pm    Naslov sporočila:  Re: XP-ji ne zaznajo 2,5'' diska iz laptopa Odgovori s citatom

Vasakhan je napisal/a:
Če disk priklopim preko USB 2.0, ga XP-ji na drugi mašini sicer zaznajo, ne morem pa brskat po njem. Explorer ne dodeli novih črk pogonov.

Predpostavljam da ni kriptiran. Če si imel na laptopu naštimano geslo, je normalno, da te XPji ne spustijo na particijo, kjer so drugi XPji z geslom. Problem lahko obideš tudi tako, da na tem drugem računalniku namesto XP poženeš eno od Linux distribucij, katerim se fučka za XPjeve zaščite. Najbolj elegantna rešitev je, da vzameš kar eno distribucijo, ki boota iz CDja, da se ne boš matral z inštalacijo Linuxov. Od tu naprej bi moralo bit enostavno.

Vasakhan
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 25, 2009 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Disk je kriptiran Evil or Very Mad

Skopiral sem si nekaj podatkov z XCOPY, nekaj jih ne morem skopirat, ker ima TOSHIBA še zraven kriptiranja vse podatkov na disku, še en program Protector suite, ki ustvari posebno mapo "sef", ki je še posebej deležna varnostnih nastavitev.
Tistega kar je v tej mapi nisem uspel rešiti. Rolling Eyes

Zdaj je, kaj je...

Vasakhan

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni