|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mte Član

Pridružen-a: Pon 02 Jun 2008 17:47 Prispevkov: 53 Aktiv.: 0.26 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Mar 18, 2009 8:42 pm Naslov sporočila: "debugiranje" skurjenega vezja |
|
|
pozdravljeni,
naredil sem eno vezje, ki vsebuje LPC2131, MAX3232, nekaj tranzistorjev in ostale stvari (upori, kondenzatorji). Zaradi neprevidnosti sem vezje skuril (za kako sekundo je dobil Vdd 16V namesto 3.3 in je nekje na vezju nastal kratek stik), pa me zanima, ali obstaja še kakšen način za ugotavljanje, kaj točno je skurjenega, kot pa to, da komponento za komponento odcinjujem proč? Če ne, po katerem vrstnem redu naj dajem komponente proč (oz. kako so razporejene verjetnosti skurjenosti za procesor, max3232 in tranzistorje)?
Hvala,
lp matej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.88 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Mar 18, 2009 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobrodošla bi bila kaka shema. Največja verjetnost je, da jo se skupil mikrokontroler. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1715 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sre Mar 18, 2009 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa vsi elementi, ki so v veji 3.3V. Za max232 lahko na strani, kjer je mikrokontroler narediš stik med RX in TX in v terminalu pošiljaš znake in gledaš, če dobiš ustrezen echo. LPC je po vsej verjetnosti skurjen, tranzistorji so najbrž še celi, ostale stvari pa ne vem.
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni