www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

razlike lpc2131 in lpc2138?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mte
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Jun 2008 17:47
Aktiv.: 0.26
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 12:26 am    Naslov sporočila:  razlike lpc2131 in lpc2138? Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
Na Š-ARM (lpc2138) sem naredil en program, ki je delal brez problema. Nato sem isti program uporabil na svojem vezju z lpc2131 (ok, uporabil sem druge IO pine, ampak to ne bi smelo bistveno spremeniti situacije). Programiranje s FlashMagic-om uspe, vendar na izhodih ne dobim takih vrednosti kot bi morale biti (ne gre za open-drain izhode).
Predvideval sem, da mogoče crt0.s, ki se uporablja na FE, ni nujno enak za lpc2131 in lpc2138, vendar ko gledam manual, tu ne vidim bistvenih razlik. Kako naj se lotim tega problema?
Programiranje poteka z ročno postavitvijo P0.14 vhoda, tako da od RS232 dejansko uporabim samo TXD, RXD in GND. JTAG vmesnika nimam, tako da me zanima, ali obstaja še kakšna možnost debugiranja? Mogoče kakšno drugo okolje, ki ni WinIDEA?
hvala,
lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
alessio
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39
Aktiv.: 1.61
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da ima LPC2131 manjši Flash in Ram, a si ustrezno prilagodil
linker scripto?

Za 31 mora biti v tej scripti nekaj takega:

MEMORY {
ROM (rx) : ORIGIN = 0x00000000, LENGTH = 32k
RAM (rwx) : ORIGIN = 0x40000000, LENGTH = 8k
}

Proc. se ti verjetno usuje pri nastavljanju stack pointerjev in ti ga odpelje
v data abort, ker poizkuša vpisat v RAM na lokacijo, ki je ni v tvojem čipu.

Če ni to, pripni projekt pa bomo pogledali.

~ Aleš
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, tudi po tem, ko sem popravil skripto, je stvar na istem. Zanimivo je to, da FlashMagic ko naredi Verify, javi, da je vse ok, vendar vsebina flasha ni niti približno enaka vsebini hex fajla (hex file ima 22KB, flash naj bi porabil 8KB). Kolikor sem razumel, bi to moralo biti enako (razen nekih checksumov?). V FlashMagicu sem obkljukal Erase blocks used by hex file.
Pripenjam projekt, v njem je sicer še polno balasta, ker sem ga kopiral iz ene od šolskih vaj, ampak zaenkrat bi rad samo na enem izmed pinov dobil ustrezen izhodni signal, kar bi pomenilo da je zadeva prišla do main funkcije.
Za kakršen nasvet se še enkrat zahvaljujem,
lp matej

adc_dac.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  adc_dac.zip
 Velikost datoteke:  74.83 KB
 Downloadano:  8 krat

Nazaj na vrh
mte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 4:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še to. Izgleda, da sem enkrat pomotoma obkljukal Code Read Protection, zato sem šel v terminal, vpisal "U 23130", vrnjena mi je bila ničla (SUCCESSFUL), vendar še vedno ne morem brati in pisati v flash. Je potrebna še kakšna procedura za shraniti odklep?
Hvala,
lp
Nazaj na vrh
alessio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 4:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mte je napisal/a:
Hm, tudi po tem, ko sem popravil skripto, je stvar na istem. Zanimivo je to, da FlashMagic ko naredi Verify, javi, da je vse ok, vendar vsebina flasha ni niti približno enaka vsebini hex fajla (hex file ima 22KB, flash naj bi porabil 8KB). Kolikor sem razumel, bi to moralo biti enako (razen nekih checksumov?). V FlashMagicu sem obkljukal Erase blocks used by hex file.

V hex datoteki je še kaj več kot le binarna vsebina Flash-a. Vsebino bi lahko direktno primerjal z binarno datoteko. Ta bin file lahko zgeneriraš z naslednjim ukazom:
$(OBJCOPY) -O binary xyz.elf
kjer je $(OBJCOPY) pri tebi verjetno arm-elf-objcopy
Sicer pa si lahko kaj več o vsebini hex fileta prebereš spodaj:
http://en.wikipedia.org/wiki/.hex

Citiram:
Pripenjam projekt, v njem je sicer še polno balasta, ker sem ga kopiral iz ene od šolskih vaj, ampak zaenkrat bi rad samo na enem izmed pinov dobil ustrezen izhodni signal, kar bi pomenilo da je zadeva prišla do main funkcije.
Za kakršen nasvet se še enkrat zahvaljujem

Sicer pa nisem opazil v tvoji kodi, da bi definiral pin, ki ga želiš setirat, kot izhod.
Po resetu so vsi pini v stanju vhodov.
Nazaj na vrh
alessio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 4:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mte je napisal/a:
Pa še to. Izgleda, da sem enkrat pomotoma obkljukal Code Read Protection, zato sem šel v terminal, vpisal "U 23130", vrnjena mi je bila ničla (SUCCESSFUL), vendar še vedno ne morem brati in pisati v flash. Je potrebna še kakšna procedura za shraniti odklep?

V FlashMagic-u obkljukaj Erase all Flash + Code Rd Prot in potrdi brisanje.
Nazaj na vrh
mte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 4:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, si bom pogledal bolj podrobno.
Hm, kako da nisem definiral? Tam v main.c imam definiran mask_out, funkcija init() pa potem kliče set_pin_direction() iz gpio.c, ki poskrbi za to. Sem morda kaj spregledal?
Hvala,
lp
Nazaj na vrh
alessio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 5:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok, jaz sem spregledal. Pin si definiral kot izhod. Sicer s tisto hudo
obskurno funkcijo set_pin_direction(), s katero itak določiš samo vhode/izhode
za PORT0, za PORT1 pa ne. Daj preberi si rajši UM in definiraj pine za oba porta v 2 vrsticah svoje kode:

IO0DIR = x;
IO1DIR = y;

To sicer ni razlog, da se ti MCU nekje izgubi. Če imaš dostop do Š-ARM-a,
natoči isti program v LPC2138 in z debuggerjem ugotovi, kje se mu zatakne.
Program za 2131 ti mora brez modifikacij delat tudi na 2138.
Nazaj na vrh
mte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 5:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK, program brez modifikacij sem dal na š-arm in dela brez problemov. Torej je možno da je še kje kaj narobe pri software-u (recimo da je za začetek izvajanja potrebno še kje kaj nastaviti) ali je to lahko samo HW problem? Namreč logično bi mi bilo, da če mi FlashMagic javi verifikacijo ok, da proc ni skurjen. Ali pač?
Hvala,
lp
Nazaj na vrh
alessio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, če ti proc uspe zapeči z FlashMagicom, potem je z njim vse OK.

A testiraš delovanje programa samo s tistim setiranjem pina 10 na portu 0?
Saj mogoče je trapasto, vendar daj preveri nivo pina direktno na MCU-ju.
Ali pa v programu postavi še kakšen drug pin na željen nivo. Še bolje,
naredi togglanje pinov s frekvenco 0.5 - 1 Hz.

Aja, mogoče pa je, da MCU ostane v bootloaderju, glede na to, da si rekel, da ročno
postavljaš P0.14? Postavi ta pin na visok nivo in resetiraj board.
Nazaj na vrh
mte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mah, že cel čas dobivam na pinih, ki jih testiram (0.10, 0.12, 0.21) neke čudne napetosti - nekateri so na 0V, eni dajo ven okoli 1.3V, drugi okoli 2.7V. Sem probal tudi toggle, pa spet dela samo na š-armu. Sem preveril tudi mase in napajanja, pa je vse lepo na 3.28V, razen pač Vbat, ki ni priklopljen nikamor, ker sem predvideval da ga ne bom rabil. Pini, ki jih testiram, so prosti in niso v stiku s čim drugim. Počasi izgubljam upanje za mojo ploščico... Smile
Hvala še enkrat,
lp
Nazaj na vrh
alessio
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iz user manuala:

"If the RTC is used, VBAT must be connected to either pin V3 or an independent power
supply (external battery). Otherwise, VBAT should be tied to the ground (VSS)."

Nisem prepričan, da je to razlog za tvoje težave, vendar prilopi VBAT na GND ali VCC.
Nazaj na vrh
mte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 21, 2009 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dal na maso, ampak ne pomaga.
lp
Nazaj na vrh
domen_puncer
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Maj 2008 13:30
Aktiv.: 0.37
Kraj: Ljubljana, Mozirje

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 22, 2009 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Heh, ne morem pogledat kode, tak da ugibam:

Ima koda kake nastavitve za zunanji clock, ki ga na drugem MCU nimas, oz. je drugacen?
MAM nastavitve? Disejblaj, za vsak slucaj.

JTAG-a verjetno nimas?

mte
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 22, 2009 4:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

imel sem inicializacijo MAM in PLL in nastavljen VPBDIV, vendar sem vse zakomentiral. Ali je možno, da je kje konfigurirano tako kot pri š-armu da se ob resetu program ne zažene sam, ampak čaka kao na zunanji ukaz (iz WinIDEA)? Čeprav pri š-armu so tudi ob resetu vrednosti pinov na 0V ali 3V, ne pa tako kot tukaj nekaj vmes...

ne, jtaga nimam...

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni