|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Tor Mar 24, 2009 5:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok, pri nas smo uporabili Trimo kritino predvsem zaradi tega ker se na njej ne zadržuje oziroma nabira sneg. Ker je montirana na Pokljuki kjer je lahko kar veliko snega je dobro če se ne nabira vsa ta teža na strehi. Za primerjavo si poglej sliki.
Doma smo na skednju uporabili kritino od Skrin-a ki je primerljiva z Trimo ampak nekoliko cenejša. Tudi tukaj predvsem zaradi same konstrukcije ostrešja, saj je takšna kritina lažja.
Vsaka stvar ima dve plati, tako da so tudi tukaj slabosti ... poleti se občasno sliši raztezanje/krčenje pločevine.
Cene so okrog 15k€ (kot pravi smatjaz) v kolikor ti vse naredi izvajalec na ključ, v kolikor pa je pri delu nekaj lastne iniciative pa je recimo tudi cena 8k€ dosegljiva.
LP, Peter
P.S. Slike so letošnje, slikane pred mesecem dni.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
242.58 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
192.58 KB |
Pogledana: |
6 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Benjamin Član

Pridružen-a: Tor 10 Jul 2007 11:23 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.53 Kraj: Trebnje, Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 24, 2009 7:41 pm Naslov sporočila: Re: Streha - mnenja? |
|
|
lado je napisal/a: |
. Problem pa je v tem, da se ob temperaturni temperaturi krči in siri. Ker pomnei da poka in se ob vijakih sirijo luknje. Če so večji nakloni pa kritina leze navzdol in luknja je cedalje večja. In počasi potem začne zamakat.
Pri nas v službi vsako leto leto vzdrževalci hodijo naokrog s pištolo silikonskega kita...da ne kaplja noter |
Mi imamo TPO Dom (ali pa vsaj zelo podobno tej) že več kot 10 let, pa nismo imeli še nobenega problema. Pred kakima 2 letoma smo sicer menjali vse vijake, streha pa ima naklon ~15°.
EDIT: Napisal še preden sem dobro premislil; streha ima naklon ~35°!
_________________ Cessna 152: "Flight Level Three Thousand, Seven Hundred"
Controller: "Roger, contact Houston Space Center"
Nazadnje urejal/a Benjamin Sre Mar 25, 2009 7:18 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3367 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Tor Mar 24, 2009 10:29 pm Naslov sporočila: Tako streho imam |
|
|
Tako streho imam že več let.
Izkušnje:
Dobro: Kondeza ni. Optično lepa streha. Če so pravilno zatesnjeni vijaki, tudi ne zamaka. Lepo se hodi po njej.
Slabo: Moja streha ima majhen padec, tam okoli 23 stopinj, od slemena do kapi imam precej metrov, tako da so krovci 'štukali' po doližini in zgornja plošča delno prekrije spodnjo. Tam so seveda krovci postrgali stiropor, da se lahko gornja plošča prilega spodnji.
Pri temperaturnih spremembah se sliši pokanje, ki je posledica raztezanja-krčenja.
O, ja, dež se sliši, da ne povem, kako se sliši toča! A to me ne moti, saj so taki pojavi redkost, tako tež, kot kaj drugega. Pridi me kdaj poleti obiskat..
Kjer so razdalje med slemenom in kapjo dolge, temperaturni raztezki so tolikšni, da se pri vijakih luknje malo zatrgajo, in tam ne tesni več 100%
Meni so po dveh letih zamenjali vsa testnila na vseh vijakih.
Priporočam za strehe, ki imajo velik padec, vsaj 30 stopinj, in kjer od slemena do kapi ni predaleč.
Ja orkanskega vetra me je tudi strah.
Če je streha blizu listnatih dreves, kjer jeseni pada listje, se dogaja, da zaradi okapne pločevine, ki sega v žleb, težko očistih žleb listja.
Pazi, da ti montirajo pri odprtinah za zračenje plastične mrežice in ovire, da ti pod kritino ne pridejo polhi, ali celo kuna.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nostromo Član

Pridružen-a: Sob 24 Dec 2005 18:19 Prispevkov: 251 Aktiv.: 1.06 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Mar 24, 2009 10:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vilko: koliko metrov pa imaš od slemena do kapi ??
A niso "pločevinke" primerne za strehe z manjšim padcem ?!
v prospektu nad 6 st...
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3367 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Tor Mar 24, 2009 11:49 pm Naslov sporočila: odgovarjam |
|
|
nostromo je napisal/a: |
Vilko: koliko metrov pa imaš od slemena do kapi ??
A niso "pločevinke" primerne za strehe z manjšim padcem ?!
v prospektu nad 6 st...
LP |
cca 10-12m
tisto pravijo, in verjetno drži, če razdalja ni predolga, kjer temeperaturni raztezki niso tolikšni, da bi se luknje pri vijakih zatrgale.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni