www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Samsung Omnia
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Umnik
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52
Aktiv.: 4.04
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 11:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

tomzi007 je napisal/a:

Sam imam tudi HP RW 6815 in sem zelo zadovoljen.

Kaj pa baterija? Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomzi007
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Feb 2005 18:29
Aktiv.: 0.40
Kraj: Hoče

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislis koliko casa drzi?

V avtu ga dam na podstavek in se fila ( podstavek je z GPS-om ) na poti v/iz sluzbe... Cez vikend pa zdrzi brez polnjena...

http://tomzi.org
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 04, 2009 2:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je baterija pri normalni uporabi (HP) zdržala 10ur Confused No pri novem HTCju pa mi še vedno drži 4 dni pa ga uporabljam na 200% (GPS+UMTS+MP3 po novem Smile ). Tudi jaz sem bil navdušen nad HPjem prva 2 meseca sedaj ko pa sem preklopil na HTC pa šele vidim kaj zares zmore. HTC je najboljši zame pa ne delam reklame ampak samo povem moje osebno mnenje.
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.65
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 25, 2009 2:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče ima kdo izkušnje z garminom na omnii? Sicer sem si naložil verzijo garmina, ampak mi ne deluje, ker pač zadeva ni zastonj..vem pa, da se da dobit "prelomljeno" verzijo in dela brez problema. Ima mogoče kdo izkušnje s tem?

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 25, 2009 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

imam naloženega, dela b.p....
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 25, 2009 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče kak link ali pa navodilo...ker moraš imeti licenco..(ali cr*ck Wink ) zato sprašujem...
Nazaj na vrh
frapor
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24
Aktiv.: 1.08
Kraj: okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2009 9:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej si to.
Nazaj na vrh
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 1:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala, mi je uspelo priti dlje, ampak še zdaj mi ne deluje. Namestil sem garmin mobile xt, ter gpsgate. Ko zaženem aplikacijo na telefonu, imam na izbiro samo par opcij. Za aktivacijo, pridobitev licence etc. ter na koncu za povezavo gps. Ampak problem je v tem, da se telefon avtomatsko želi povezati z napravo bluetooth, če pa hočem izbrati opcijo za druge povezave, pa mi napiše, da je možna povezava le z garminovo napravo. V čem je sedaj problem? Program mi pa deluje, le povezati se ne morem.
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.24
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 2:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem lastnik SonyErricson P1i; za katerega so rekli, da je pravi j**c od telefona, da je N95 100x boljši telefon itd...no, jaz sem s telefonom 100% zadovoljen, moja boljša polovica ima N95, pa ni. Tako da so vsa ta pisanja kaj je dobro in kaj ni totalno subjektivna mnenja. Pač, eni telefoni se radi malce gonijo (tako kot avti), spet drugi so pa v redu. V veliki meri je pa tudi odvisno od same uporabe telefona. Poznam primere, ko non stop nekaj drkljajo po telefonu, pa spreminjajo to in ono in tretje...pa jim pade 10x na tla...itd. Tak telefon je že na dobri poti, da ga bo nekdo na enem od številnih brezveznih slovenskih mobiforumih skritiziral. Tak tip debate se pa ponavadi konča tako, kot se končajo debate v stilu kaj je boljše PIC ali AVR...Ali pa Renault ali Citroen...ali pa Mac in PC...ali pa Pizza ali pražena jetrca.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.57
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 6:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Omnija, ja lep aparat toda zelo počasen, glede na to, da je star malo manj kot leto.
Štirim sodelavcem sem inštaliral Garmina s celotno Evropo (z najnovejšimi kartami bivše YU) vendar je prenos cca. 2GB kart preko USB-ja neposredno na Omnio trajal neverjetno dolgo.
Toda nisem zaradi tega napisal, da je počasna, počasna je pri zaganjanju programov. Če jo primerjam s svojim Pda2k (ali Qtek 9090 ali XDAII ali...) kateri je iz leta 2005 in na njem tečejo WM6.5 je Omnia enostavno, kot radi rečemo, za Luno. Verjeli ali ne PDA2k z WM6.5 je hitrejšiLaughing!
Drugače pa, ko se enkrat Garmin zažene, potem dela BP, vsaj kakor so moji štirje kameradi povedali in so z Garminom na Omniji zelo zadovoljni. Obvezno pa potrebuješ avtomobilski napajalnik, kajti avtonomija baterije je majhna!

Moje osebno mnenje je, da če jo že imaš, potem ja, drugače pa raje kupi Garmina, recimo Nuvi 255 (ali 205) z manjšim ekranom, za katerega odšteješ cca.90€ (brez kart, toda......), vendar se GPS sprejemnik Omnije tudi slučajno ne more primerjat z njim.

aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ljudsko, jaz sem naredil točno po teh korakih, brez GPSgate, dela b.p.

LINK

Ti pa priporočam da narediš hard reset na "my storage" in poskusiš....
Poročaj Wink

Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.21
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 30, 2009 12:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RGorazd je napisal/a:
Sam sem lastnik SonyErricson P1i; za katerega so rekli, da je pravi j**c od telefona, da je N95 100x boljši telefon itd...no, jaz sem s telefonom 100% zadovoljen...
Se bova še slišala. Laughing
Nazaj na vrh
ajenko3
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Jan 2007 0:57
Aktiv.: 0.15

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 30, 2009 12:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali mogoče kdo ve kdaj pride Nova Omnia ki bo imela HD ter 8 MP....tole bo stroj - http://www.gsmarena.com/samsung_i8910_omnia_hd-2691.php
Nazaj na vrh
tomzi007
Član
Član

Pridružen-a: Sob 12 Feb 2005 18:29
Aktiv.: 0.40
Kraj: Hoče

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 30, 2009 8:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ajenko3 je napisal/a:
Ali mogoče kdo ve kdaj pride Nova Omnia ki bo imela HD ter 8 MP....tole bo stroj - http://www.gsmarena.com/samsung_i8910_omnia_hd-2691.php

Zanimiv je tale podatek: Features OS Symbian S60 rel.5

Ne bo vec Windowsov...? Ocitno niso vredu...?..

LP

http://tomzi.org
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.57
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 31, 2009 12:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ljudsko, za inštalacijo GarminaXT na Omnijo (tudi na PDA2k, QTEQ....) ne potrebuješ GPS Gate, drži se samo naslednjih navodil:

Koda:
OMNIA INSTALL (and probably many other win mobile devices):
Garmin mobile XT:

1. Connect device with PC (Active sync for XP, and Windows Mobile Device Centar for Vista).
2. Start "GarminMobileXTforWindowsMobile_50020w" on your PC (install in storage).
3. Start "GarminMobileXTFreeBasemap_4xxxx" on your PC (install in storage).
4. Start "GarminMobileXTSupportFiles_4xxxx" on your PC (install in storage).
5. Enter Card ID that you'll find in Settings -> About (not Unit ID, never mind it says "Enter your Unit ID here:" ) to make ("Generate") key ("Your software unlock code:") for garmin mobile xt ("Select software product").
6. Copy the generated key in sw.unl (erase "copy the key here!!").
7. Put the sw.unl in Garmin folder in your storage.
Now garmin xt is unlocked.

Preizkušeno dela. Karte pa (seveda odklenjene) nalužiš kar s programom Mapsource. Je pa še druga opcija, katero najdeš na povezavi, katero sem ti poslal, to je, da skopiraš odklenjeno img datoteko v SD kartico (v mapo Garmin) primerne velikosti.

Zgoraj navedene datoteke so zapakirane velike cca. 50MB. Če jih nimaš mi sporoči na ZS.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni