|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.63 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 7:09 pm Naslov sporočila: aktivacija windows xp professional |
|
|
Lep pozdrav!
Na star računalnik, ki ga uporabljam v delavnici, sem si pred kratkim namestil windows xp professional, ki sem ga dobil preko naše srednje šole (msdnaa). Uporabljal sem ga nekaj časa, sedaj pa me je vprašal za aktivacijo windowsov in dokler os ne aktiviram, se ne morem vpisat v svoj račun. Na voljo imam aktivacijo prek spleta, ampak nimam interneta, ter telefonsko aktivacijo. Ima mogoče kdo izkušnje s tem, kako to deluje? Je nujno, da te windowse aktiviram, saj uporabljam na pcju samo eagle in mogoče mplab, pa mogoče še kaj za programiranje. Windows je povsem legalen, ni piratska verzija. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.03 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je povsem legalen, pokliči na telefonsko številko ki ti jo ponuja, povej da bi rad aktiviral Windows in to je vse.
Povedal boš tisto megalomansko številko, ki ti jo izpiše dialog za telefonsko aktivacijo, dobil pa boš serijsko številko Windows XP. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokO Član

Pridružen-a: Čet 23 Nov 2006 11:14 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.53 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, kot je rekel Umnik. Preizkušeno deluje.
Če se kaj spomnim se klic izvede v Anglijo, kjer se ti oglasi odzivnik in potem ti s pomočjo "DTMF-ja" vtipkaš to dolgo cifro, on ti pa pove serijsko.
V izogib visokemu računu priporočam, da klic izvedeš preko Skype-a (mislim, da je celo zastonj, nisem pa 100%) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.03 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Klic gre v slovenijo, pogovarjaš pa se z "operaterjem/ko". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RokO Član

Pridružen-a: Čet 23 Nov 2006 11:14 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.53 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zgleda so to v enem letu spremenili, jaz se namreč definitivno nisem zgovarjal s Slovencem  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam se to storil že ene 2x Poiskal sem tel št. M$1 Slovenija, prepisal na list papirja številko aktivacije, ki jo je izpisala aktivacija dopoldne klical M$ iz službe - ker delajo samo do 3h, dobil nazaj novo št. In ponovno sprožil aktivacijo ko sem prišel domov in je šlo. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19 Prispevkov: 1184 Aktiv.: 5.63 Kraj: Koroška-Mežica
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 10:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom poskusil in poročam
Hvala |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 10:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Umnik je napisal/a: |
Če je povsem legalen, pokliči na telefonsko številko ki ti jo ponuja, povej da bi rad aktiviral Windows in to je vse.
Povedal boš tisto megalomansko številko, ki ti jo izpiše dialog za telefonsko aktivacijo, dobil pa boš serijsko številko Windows XP. |
Namig: ali pa si zamenjal disk z novim  _________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ljudsko Član

|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vajdo je napisal/a: |
Umnik je napisal/a: |
Namig: ali pa si zamenjal disk z novim  |
Zelo izvirna in finančno neproblematična rešitev. Res. Take bi rabila slovenska politika  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni