www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

iMPACT in čas downloadanja
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> FPGA in CPLD programabilna vezja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dpavli
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Jan 2007 9:19
Aktiv.: 0.54

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 02, 2009 6:46 pm    Naslov sporočila:  iMPACT in čas downloadanja Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

Imam težavo s predolgim časom downloadanja.

V iMPACTu mi downloada design več kot 3 minute. Kabel je Digilentova kopija Parallel-III kabla, ISE Foundation 10.1, Vista SP1, device XC5VFX70T.

Je imel kdo podobne težave? Jih morda celo odpravil?

Hvala za pomoč
LPd
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
alessio
Član
Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39
Aktiv.: 1.61
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 02, 2009 11:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri frekvenco JTAG-a v nastavitvah.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 03, 2009 2:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, paralelni kabel sprogramira v nekaj sekundah, USB kabel pa v manj kot sekundi Dancing

Kot je napisal alessio - preveri frekvenco JTAG clock-a.
Če imaš design slabo narejen, potem je potrebno delati z nižjim clockom.
Ampak ta čas v minutah - to je pa prehudo. Je prej delovalo in imaš sedaj težave, ali so težave že od začetka?
Mogoče problem z LPT driverji ... poskusi ponovno inštalirat ISE, ampak samo driverje za kable.

Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 03, 2009 8:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tak čas prenosa je pa res malce ubijalski. Ali se clk sloh da spremeniti pri Parallel-III kablu? Jaz tega ne morem.
dpavli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 03, 2009 9:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Težave so od začetka. Imam na novo postavljen sistem in novo ploščo, tako da nimam s čim primerjat. Ko sem nazadnje kaj razvijal na tem PCju, so bili gor XPji in enak kabel je na Spartan-3 ploščo prenesel design v sekundah.

Bitstream, ki ga prenašam, ima 3MB (megabajte), ampak to je že v štartu tako - VHDL design je tipa "hello world", torej slika tipke preko ure na LED, nič drugega. Plošča je pa itak Xilinxova. Pri Spartan-3 je bil bitstream namreč dolg 128kB, ampak pri mojem FPGAju je očitno nekoliko zahtevnejši. Mr. Green Ampak 3 minute... Pray

Clocka pa nimam kje spremenit. ISE je sveže inštaliran (sem ga večkrat, saj sem moral najti celoten Foundation in mojo serijsko številko, da ta device sploh podpira). V iMPACTu piše spodaj desno 200kHz in to je to.

Koda:
Maximum TCK operating frequency for this device chain: 0.
Validating chain...
Boundary-scan chain validated successfully.
5: Device Temperature: Current Reading:   41.52 C, Min. Reading:   23.80 C, Max. Reading:   41.52 C
5: VCCINT Supply: Current Reading:   0.996 V, Min. Reading:   0.996 V, Max. Reading:   0.999 V
5: VCCAUX Supply: Current Reading:   2.496 V, Min. Reading:   2.493 V, Max. Reading:   2.499 V
PROGRESS_START - Starting Operation.
'5': Programming device...

LPd
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 03, 2009 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi dal vse ostale clene v verigi na bypass. Klikni z desno tipko miske na cip, assign in nato bypass oz. pri inicializaciji (CTRL+I) das vse na bypass razen tistega, ki ga zelis konfigururati.

To je pa res veliko cipov Smile

[dodano]
Meni 500KB bit file poslje in preveri v 18s.

dpavli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 03, 2009 10:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je lep chain, ne? Wink

No saj ne vem, kako da niso na bypass - verjetno sem še enkrat inicializiral, ker vem da ponavadi neuporabljane člene dam na bypass.

Ampak če tako pogledamo... bitstream je 3MB, prenaša ga recimo 3 minute... pri Spartanu-3 je bitstream 128kB, prenaša ga manj kot 10 sekund... potem hitrost prenosa štima, ne?

LPd.

[dodano]
Torej ti potrebuje za pošiljanje 1MB 18s, 3MB bi šlo pri tebi v minuti (brez preverjanja).
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 03, 2009 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo sem se zmotil. Brick wall Pri posiljanju bit datoteke v fpga ni preverjanja. Tvoj prenos stima. Ali bos nabavil USB JTAG ali bos pa trpel. Smile
dpavli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 03, 2009 11:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V poštev pride samo Xilinxov USB za 200$/€ saj imam Digilentovo USB kopijo in je podprta samo v njihovem Adept softwareju, kjer pa ni podpore za Virtex-5 (chain prebere, vendar je V5 edina naprava, ki je ne prepozna).

Ne razumem, zakaj imajo lahko cenejše Spartan-3A plošče vgrajeni USB design loader, medtem ko je na moji plošči Cypress na voljo samo za ga sprogramirat.

Think
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 03, 2009 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Obstajajo definicijski fajli za čipovje v JTAG verigi.
Če v Adept-u incializiraš chain ter mu podtakneš definicijo za V5, bi moral znati prebrat konfiguracijski fajl in ga sprogramirat ... To je teorija, nisem še preizkušal.
Podobno bi moralo iti, če bi imel na primer en atmelov AVR povezan v JTAG verigo Think

dpavli
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 03, 2009 1:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BSDL, kajne? (Boundary Scan Description Language)

Bom poskusil prihodnji teden še z USB kablom, ki ga imam trenutno v Ljubljani, vendar se bojim da ne bo šlo - preko Parallel kabla je stanje v Adeptu sledeče:

Torej Adept že sam po sebi ne dovoli operacij z Virtexom. Not talking

No, zaenkrat se bom potrudil s čakanjem treh minut na download, vsekakor pa se to na dolgi rok ne bo obneslo, tako da bo potrebno najti neko rešitev. Najelegantnejša bi bila z Adeptom, ker že imam kabel. Sem v kontaktu z Romunskim predstavnikom Digilenta, bomo videli če bodo našli oni rešitev glede Adepta.

Hvala za vso pomoč,
LP D.

PS: na SourceForgeu sem zasledil nek vmesnik za iMPACT, ki Digilentov protokol spremeni v Xilinxovega in naj bi omogočal uporabo Digilent USB kabla v iMPACTu, vendar še vedno čakam na odgovor avtorja programa. Ali kdo pozna to zadevo, je že preizkušal? Težava je v tem, da nova verzija, ki podpira Digilent USB, še ni objavljena, temveč jo je avtor pošiljal testerjem po mailu.
Nazaj na vrh
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.66
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 03, 2009 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se tri mniute spoh ne zdi tako veliko. Ja, za virtex5 znajo biti download casi kar dolgi, tudi preko usb-ja stvar ni 'hipna'.

Konec koncev pa 3 minute ni ravno tako grozno za pocakat, saj menda ne nalagas vsakih pet minut ... testiranje se pa da v vsakem primeru bolje narediti na racunalniku.

LP!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BorutS
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jun 2006 16:25
Aktiv.: 0.46
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 03, 2009 10:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sprogramirati moras 27.025.408 bitov, in ce to pocnes s paralelnim kablom je 3 minute kar uredu. Ko bos nekoliko zakompliciral design (glede na to da imas kar hud fpga), bos med prevajanjem lahko cakal tudi uro ali dve.. da bos prisel do filea ki ga bos v 3 minutah sprogramiral... Sprijazni se pac s tem, da za vsako minimalno spremembo ne delas sinteze itd.... in ne programiras...

LP
Borut
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 04, 2009 2:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, ampak glupi Xilinxov program gre prevajat tudi datoteke, ki sicer so vkljucene v projekt, niso pa neposredno povezane v koncen design tj. niso pod top modulom. In to lahko res traja in traja. Sploh takrat, ko se synthesis ne izvede: nic zelene kljukice, nic errorjev. Warning se pojavi, ki je pa pravzaprav error. Se pa spreminja od verzije do verzije. Verzija 8 mi je bila veliko bolj prirocna, ker sem lahko za katerikoli modul izvedel synthesis in RTL view. Jamajka.

Hja, clovek hoce probati tudi najbolj enostavne stvari v zivo in ne s simulacijami. Recimo, da tukaj dela, sploh behavioral, ki poje marsikaj. V sprogramiranem FPGA pa ne. No, tudi simulacije so lahko precej dolge. Sploh s prilozenim simulatorjem.

chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.66
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 04, 2009 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Simulacija na pc-ju ima za moje pojme precej prednosti.
Xilinxovi programi so pa res bolj tako-tako, se moraš pač malo potruditi in najti druge.
- če imaš denar:
* Cadence ncsim za simulacijo, super zadeva
* Synplify za sintezo
- če nimaš denarja:
* icarus verilog za simulacijo
* xilinx samo za sintezo

Te uporabljam jaz, je pa še dosti drugih, mogoče še boljših.

LP!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> FPGA in CPLD programabilna vezja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni