www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izklop?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mleko_milk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 10 Apr 2005 16:09
Aktiv.: 0.31
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 06, 2005 9:31 pm    Naslov sporočila:  Izklop? Odgovori s citatom

Imam en problem, pa ne vem kako ga rešiti zato Vas vljudno naprošam da mi ga pomagate rešiti.

Ko hočem izklopiti računalnik ne glede na to kaj kliknem (izklop, ponovni zagon, stanje pripravljenosti) se mi računalnik ponovno zažene. Uporablajm Windows Media Center Edition. Nedavno s tme nisem imel težav. Sumim da je za to kriv nek program, ki sem ga namestil. Kar neankrat je računalnik crknu in se ponovno zagnal. Ko sem vpisal geslo je za kratek čas nekaj napisal (nisem uspel prebrati) ter zaštekal. Po ponovnem zagonu So se mi odpirala neka okna, kaj želim storiti z določenimi programi. Ker mi ni hotel iti na nadzorno ploščo niti na upravitelja opravil sem ga ponovno zagnal v varnem načinu. Uninstaleru sem program, ter še ene par drugih,ki so prišli na moj komp nevemkako. Nato sem comp pregledal še z AD awerjom ter antivirusnim programom, ker pa nista našla nič sem računalnik (spet) ponovno zagnal ter ugotovil da imam probleme z dostopanjem do interneta (tako z firefoxom, kot z internet explorerjem). nakoncu sem ugotovil, da je požarni zid hudo "poškodovan".

Težavo z internetom sem za silo rešil, zanimam pa me kako odpraviti na prvo omenjeno težavo (sepravi zakaj mi neglede kaj kliknem ponovno zažene računalnik)

P.S. Program je bil nameščen iz CD-ja, ki sem ga dobil zraven revije.

Že vnaprej hvala za odgovore

fbifbi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Jul 2004 12:17
Aktiv.: 0.54
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 06, 2005 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naredi "format c:" in na novo namesti xp-je.

Lp.fbifbi

Nazadnje urejal/a fbifbi Tor Jun 07, 2005 8:05 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
mleko_milk
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 06, 2005 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi ne splača, ker mam preveč podatkov, ki jih nočem izgubiti. Za varnostno kopijo pa nimam prostora.
Ena možnost je da na eno particijo naložim linuxse.

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.95
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 06, 2005 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si že poizkusil z odstranitvijo sumljivih programov ali pa z obnovitvijo sistema na prejšnje nastavitve - restore point?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mleko_milk
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 06, 2005 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že probal, pa mi ni ratalo.

Sem tudi probal v ukazni poziv napisat
Koda:
shutdown -s
pa nič nepomaga.
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 07, 2005 7:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš kakšnega hrošča, ki si ga dobil preko interneta Adaware in antivirusni program ponavadi nista dovolj.

Orodja, ki mi pridejo na misel so še:
CWshreeder -> specializiran za "browser hijacking"
Hijack this -> za pregled in odstranitev programov, ki se zaženejo ob zagonu in zagonu Internet explorerja (ročno delo, uporabi če veš kaj delaš)
Spybot search and destroy, -> podoben Adaware-u

Za kakšne novejše pogruntavščine naših sovražnikov pa tudi ti ne bodo pomagali.

mleko_milk
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 07, 2005 8:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spybot - Search & Destroy mi ne najde ničesar. Za ostala dva programa pa bi te prosil če mi lahko poveš ali sta brezblačna ali ne. Ter kje bi ju lahko dobil.

Kot zanimivost naj povem to, da se - ko računalnik poženem v varnem zagonu- normalno izklopi. Zato smatram, da je za to kriv nek proces.

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.99
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 07, 2005 9:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Programa sta zastonj. Bom pripel na Filemanager.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni