|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Zakaj si nekateri ne napišete kraja bivanja? |
Ker so to zasebni podatki. |
|
50% |
[ 18 ] |
Ker si neupam povedati kje živim. |
|
11% |
[ 4 ] |
Ne vem zakaj. |
|
38% |
[ 14 ] |
|
Skupaj glasov : 36 |
|
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 9:54 am Naslov sporočila: Množični razkol ¨butalcev¨ |
|
|
Opažam, da na tem forumu sodeluje veliko ljudi, ki živijo v Butalah.  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 10:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Nevem kaj se zato sekiraš. Kraj imamo napisan zato, da si lahko med seboj pomagamo, če pa kdo tega noče pa tudi vredu. Dandanes nemoreš več bit anonimen na internetu tako, da ni razloga, da nebi napisal kraja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
vidim da si iz okolice MS po IP-ju...  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harum Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2006 8:25 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.73 Kraj: Vitanje
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 7:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
a ne moreš narediti, da je kraj obvezen podatek pri kreiranju računa? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stbe Član

Pridružen-a: Sob 10 Sep 2005 12:25 Prispevkov: 155 Aktiv.: 0.65 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 7:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
harum je napisal/a: |
a ne moreš narediti, da je kraj obvezen podatek pri kreiranju računa? |
Če noče povedati bo napisal neznan kraj ali enega na drugem koncu slovenije, tako, da so butale že dober kraj za take, vsaj veš, da te ne farba.
LP
Stbe |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.11 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 8:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Manjka opcija. Ker so PRELENI, da bi napisali kraj _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Sob Apr 04, 2009 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Res ste nestrpni.
Ne gre za lenobo, tudi anonimnost ne. Zakaj pa ne ne napisem kraja? Zato.
P.S.
Anonimnost na internetu obstaja, je pa omejena. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.13 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 4:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Sicer imam na tem forumu napisan kraj, je pa res da velikokrat pri prijavah na internetu ignoriram polja ki niso obvezna za izpolnit (brez zvezdice). Sicer brez pravega razloga ampak useeno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jas sem si sedaj dal v podpis tudi link do slike moje vasi in lahko vsak vidi od kje sem, ker na forumu ne počnem nič takega za kar bi se moral skrivati.
LP Srečko
PS Škoda, da to ni omogočeno v profilu kjer izpolniš kraj sem poskusil tudi tam dati povezavo pa ne gre.  _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerny Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27 Prispevkov: 414 Aktiv.: 1.98 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 2:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaterim se ne ljubi napisati,nekatere je pa res strah. Pomoje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fluffy111 Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 21:44 Prispevkov: 351 Aktiv.: 1.74 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem zakaj se sekirajo glede kraja. To je tudi vse, kar forum zahteva o osebnih podatkih. Ne napišeš svojega naslova, svoje telefonske in še najmanj ne imena. Vrjetno so preleni, tako kot je bilo že rečeno. Ali pa prestrašeni. Bojijo se, da se bo našel človek, ki bo prišel k njemu v njegov kraj in mu spajkalnik odklopil . Ali še huje. Vrgel FID ven.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70763.91
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fluffy111 Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 21:44 Prispevkov: 351 Aktiv.: 1.74 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekako bi se s tabo strinjal.
Kaj pa ko recimo kdo sprašuje po kakšni trgovini al če ima kdo kak element na zalogi, ki ga ne more dobit?
Takrat je stvar taka, da bo v vsakem primeru napisal kje živi. Ali ni potem lažje če napišeš že na začetku v profil pod kraj kje živiš? Tako mu tudi ti lažje pomagaš, če si v njegovi bližini.
Ker je današnja družba takšna, da mora biti vse čimprej, je tako bolje, ker ne izgubljaš nepotrebnega časa s pisanjem. Tako je en odgovor namesto dveh ali treh.
Ne, da bi imel preveč časa in se bi s tem ubadal. No, nekaj je tudi na tem. Vendar je glavni razlog, da so tisti, ki so iz Butal ponavadi "muhe enodnevnice", ki ne ostanejo ekstremno dolgo.
Sam sem pa kraj napisal zaradi tega, ker sem videl, da ima to rubriko večina izpolnjeno in sem sledil vzoru, tako kot ovca čredi.
Lp, fluffy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.89 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Apr 05, 2009 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če uporabnik izpolni kraj ali ne, je čisto njegova osebna odločitev. V praksi se je sicer izkazalo, da je pri nudenju kake pomoči napisan kraj v profilu uporabnika kar pametna odločitev.
Osebno uporabnikom, ki nima v profilu napisanega kraja ne skušam nuditi kake osebne pomoči. Naveličal sem se spraševalti:" Od kot si? Če si blizu mene, lahko prideš do mene."
Na forumu je sigurno nekaj deset takih mojih sporočil. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 12:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo kakšno težo nosi odgovor, ker so to zasebni podatki....
Razen nekaj izjem, ki zavestno in hote v kraju nimajo vpisano ničesar je v glavnem tako, da vsak gleda samo to, da se čim prej registrira. Ker to ni nujno potreben podatek ga preprosto ne vpiše. Ko ga kdo na to opozori, pa se rodi odpor, ki je nekaj povsem normalnega - ma kaj me boš zdaj nadmudrival. Taki pač smo.
Se je pa zelo prikladno potem izgovoriti na "osebne podatke".
Podatek, da nekdo živi v npr.: Mariboru, severna primorska, obala,... prav v ničemer ne razkriva resničnih osebnih podatkov.
Dolgoletno ukvarjanje z tehničnim delom odkrivanja internetnega nedovoljenega delovanja mi je prineslo izkušnjo, da si na Ljubljanski tržnici daleč bolj anonimen, kot pa v trenutku, ko pošlješ neko sporočilo.
Skrivanje ali ne skrivanje podatka o približnem kraju bivanja se mi ob zgoraj povedanem zdi naravnost smešno.
Kraja identitete preko interneta je seveda mogoča, a ljudje, ki bi se s tem ukvarjali bi do identitete prišli ne glede na vpis kraja v forumu.
Pravila foruma so sicer taka, da kraja ni potrebno vpisati. Je pa seveda to zaželjeno, ker je to v primeru nudenja pomoči, še posebej osebne, zelo koristen podatek.
Ker se je predvidevalo, da ostaja rubrika prazna, povsem lenobe radi, smo takim, ki rubrike ne izpolnijo vanjo zapisali Butale. Njihova odločitev, da na mesto Butal zapišejo nekaj presledkov ali pa svoj kraj, je še vedno njihova odločitev. Če so za kaj takega preleni, so pač butalci. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni