www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Svetilka javne razsvetljave
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 04, 2009 12:47 pm    Naslov sporočila:  Svetilka javne razsvetljave Odgovori s citatom

Živjo,

Kolega je imel prometno nesrečo. Podrl svetilko javne razsvetljave in jo popolnoma uničil. Hvala Bogu je izstopil iz vozila brez pomoči.
Ker je povzročitelj nesreče in je napihal, predvidevam da zavarovalnica ne bo krila škode, ki je nastala na javni razsvetljavi.

Koliko v splošnem stane svetilka novejšega tipa, višine cca 8m? Odsek ceste je star približno pol leta, luč pa izgleda precej moderna.

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s54jp
Član
Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57
Aktiv.: 4.28
Kraj: Ljutomer

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 04, 2009 5:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če jo bo zamenjal D*A*R*S si kar misli da bo poceni.
Spomni se Šentviškega predora in ostalih del ki ih izvaja ; realna cena x 10 !!!

73 Josip
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 04, 2009 6:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole me pa spominja na štos v katerem fant pri urologu sprašuje nasvet za prijatelja, urolog pa pravi:" Kar hlače dol spustite, da prijatelj ne bo preveč trpel".
digital
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jun 2008 23:11
Aktiv.: 1.22
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 04, 2009 6:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Svetilka z žarnico cca 300 eur, ter cca 400 eur drog. Tudi če je sidran, ne verjamem, da je sidro ostalo nepoškodovano. Tore dodaj še sidro in gradbena dela povezana s tem. Mislim tudi, da upravljalec (lastnik) že ima pogodbo za vzdrževanje tovrstne infrastrukture in odpadejo tudi kake veze (če mogoče poznaš koga (firmo) ki bi ti to opravila ceneje). Za postavitev rabijo dvigalo (gre tudi z delovnim strojem - ICB, a ga njbrž ni ravno v bližini kot tedaj ko je cesta ali parkirišče še gradbišče. Vprašanje če je kabel (5x6mm2) ostal nepoškodovan (se da "naštukat"). Ker je kandelaber ob cesti še ureditev zapore ceste, .... Zadeva ni poceni. Za slaba dva "jurja" računj da si dobro skoz prišel.
Nazaj na vrh
Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 8:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Tole me pa spominja na štos v katerem fant pri urologu sprašuje nasvet za prijatelja, urolog pa pravi:" Kar hlače dol spustite, da prijatelj ne bo preveč trpel".

Very Happy Ne ne VollkD, na srečo ta prijatelj nisem jaz. Tudi ne verjamem, da bi z mojim avtom tako dobro odnesel kot s vW.

O ceni sprašujem, ker smo se s klapo prerekali o strošku popravila.
Pa še vikend je.

P.s. Zase lahko trdim, da kadar vozim nikoli ne pijem in obratno. Pomojem bi obveljal zakon 0,0.
Nazaj na vrh
dgrude
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Nov 2008 13:44
Aktiv.: 1.00
Kraj: Velike Lašče

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 10:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Zase lahko trdim, da kadar vozim nikoli ne pijem in obratno.

Jaz tudi ne ker se lahko v ovinku prevrne. Pijem prej in potem. Smile
Nazaj na vrh
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 11:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko pa pride nova govorilnica? Laughing
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 1:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa saj tega ne bo rabil plačati. Takšne stvari so zavarovane.

Plačal bo le popravilo svojega vozila, če je bil vinjen.

Igor01
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Aktiv.: 2.52
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 1:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In zavarovalnica bo izterjala od krivca, brez skrbi ...
... pa 2 jurja še zdaleč ne bo dovolj.

LP
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 1:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bo izterjala od zavarovalnice krivca...zato pa plačaš osnovno zavarovanje. Kdo pa je rekel, da ti zavarovalnica krije samo povročene prometne drugim udeležencem v prometu, velja tudi za vse ostale materialne škode.
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
Kdo pa je rekel, da ti zavarovalnica krije samo povročene prometne drugim udeležencem v prometu, velja tudi za vse ostale materialne škode.

Samo on je napisal, da je "napihal" in mislim, da ima zavarovalnica v tem primeru pravico izterjat dolg od povzročitelja.
Isto je,če sam razbiješ avto in imaš kasko mora priti policija in ti dajo pihat in če si pijan ti ne plačajo odškodnine. Tako sem vsaj seznanjen čeprav sam nimam kasko zavarovanje ker ne vozim tako dragega ali novega avta, da bi se mi izplačalo. Very Happy
LP Srečko

piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Srečo ima kar prav. Če napihaš, vso škodo kriješ sam, vključno z uličnim pohištvom.
klemen88
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Jan 2008 17:37
Aktiv.: 3.51
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Srecko je napisal/a:
ElGrigon je napisal/a:
Kdo pa je rekel, da ti zavarovalnica krije samo povročene prometne drugim udeležencem v prometu, velja tudi za vse ostale materialne škode.

Samo on je napisal, da je "napihal" in mislim, da ima zavarovalnica v tem primeru pravico izterjat dolg od povzročitelja.
Isto je,če sam razbiješ avto in imaš kasko mora priti policija in ti dajo pihat in če si pijan ti ne plačajo odškodnine. Tako sem vsaj seznanjen čeprav sam nimam kasko zavarovanje ker ne vozim tako dragega ali novega avta, da bi se mi izplačalo. Very Happy
LP Srečko

Kolikor jaz vem, da zavarovalnica izterja od tebe denar, le če si brez izpita. Za kasko je pa tako ali tako 0,00 promila.
Nazaj na vrh
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 4:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No prav, ker je napihal bo itak brez izpita, potem pa bo zavarovalnica izterjala svoje.

LP
Božo
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 6:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Tako sem vsaj seznanjen čeprav sam nimam kasko zavarovanje ker ne vozim tako dragega ali novega avta, da bi se mi izplačalo.
- jaz imam Twingota l.2003 in so mi rekli, da se kasko splača že če se ti odprejo zračne blazine.... zdi se mi, da je bilo zavarovanje okoli 400€, kasko pa še + 100€ zraven... splača, ne splača ?
Je v grobem tako, da je osnovno zavarovanje namenjeno za škodo, ki jo povzročiš drugim, kasko pa za tisto, ki jo povzročiš sebi ?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni