|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 1:48 pm Naslov sporočila: Kako odlotati PLCC44 |
|
|
Situacija je taka: imam nek driver (A3977) v PLCC44 ohišju in sicer delujočega na PCBju, kjer je slabo potegnjena zemlja tako, da oscilira in enega na popravljenem PCBju, vendar sem mu pomotoma izpustil dim. Ideja je torej odlotati oba. Tistega brez dima bom že nekako dobil s plošče, obvladam tehnike ščipanja nog in podobno. Problem je torej kako v enem kosu odlotati delujočega, da ga prestavim na pravilno routan PCB... Razmišljal sem, da bi za nogicami na eni stranici napeljal tanko CuL žičko in jo povlekel med nogami in PCB... bi to šlo?
Vročega zraka nimam na voljo... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
forest70 Član

Pridružen-a: Ned 20 Jul 2008 1:00 Prispevkov: 588 Aktiv.: 2.86 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Postaja na vroč zrak ...
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56al Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03 Prispevkov: 788 Aktiv.: 3.33 Kraj: JN66SI & JN76TM
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 2:14 pm Naslov sporočila: Re: Kako odlotati PLCC44 |
|
|
Variacija na tvoj predlog: Če imaš ob straneh ohišja PLCC dovolj prostora, segrevaj nogice po vrsti s spajkalnikom in sproti porivaj spodaj žiletko.
Če tiskanino lahko uničiš, segrevaj z nasprotne strani z odstranjevalcem barve (vroči zrak) dokler ne popusti spajka na vseh nogicah. Če čip ne odpade sam od sebe, rahlo udari s tiskanino ob tla da dobi ustrezen "pospešek" in bo odletel.
LP, Sandi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.13 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno bi slo tudi ce se okoli cipa nalozi dovolj cina in potem s primerno mocnim spajkalnikom segreva vse stiri strani cipa dokler se ne odlima s plosce. Na vsak nacin je pa vroc zrak boljsa varjanta. (ce postaje na vroc zrak nimas doma in se ti vozi 50 km lahko prides odcinit do mene) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 3:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gre tudi brez vročega zraka. Nekoč sem na podobno vprašanje odgovarjal na enem drugem forumu. Fotografije so v albumu. Mislim, da komentar ni potreben.
Slika1
Slika2
Slika3
Slika4 _________________ lp
Silvo
Nazadnje urejal/a Silvo Pon Apr 06, 2009 4:07 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
OffTopic: Silvo... Lahko bi pripel malce manjše slike, ker nekateri nimamo zaslona od obale do Koroške....
Drugače pa je Volk nekaj podobnega demonstriral na pikniku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fotografije so bile v album naložene že pred časom. Bom popravil linke, tako da bodo kazali na fotografije. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.42 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 06, 2009 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Operacija uspela. Pokvarjenemu sem odščipnil noge, delujočega pa sem snel po Silvovi metodi. Sledilo je še čiščenje z izopropanolom in zobno krtačko.
Vse skupaj zdaj spet deluje... do naslednjega puščanja dima  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni