|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2008 1:58 pm Naslov sporočila: xilinx - kombiniranje VHDL in verilog |
|
|
Imam vhdl projekt, in bi rad zraven vključil nek modul napisan v verilogu. Gledal sem neka navodila (poglavje 8), nisem pa našel konkretnega primera. Če si prav predstavljam moram naredit instance tega modula, tako kot bi to naredil če bi imel vso kodo v VHDL-ju. Tako:
Koda: |
architecture Behavioral of main is
component nek_modul
port (
clock : in std_logic;
signal1 : in std_logic;
signal2 : in std_logic;
signal3 : out std_logic_vector (7 downto 0));
end component;
begin
modul11 : nek_modul port map (clock => clock, signal1 => nek signal1, signal2 => nek_signal2, signal3 => nek_signal3);
...
|
Problem je tudi, ker ne vem kateri so izhodi/vhodi tega modula, ker je zadeva napisana v verilogu (moram še verilog začet študirat). Ima kdo kak primer kako se to dela?
Kaj pa preoblikovanje verilog v vhdl (najbrž obstajajo avtomatski pretvorniki), se to uporablja, je sploh potrebno? _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.66 Kraj: Zagorje ob Savi
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Pet Nov 28, 2008 5:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sej ta primer je isti kot sem ga jaz že sam napisal...
V mislih sem imel en verilog modul in pretvorbo v vhdl modul. A spremenljivke v verilogu so pa tudi samo std_logic in std_logic_vector. Se pravi nobene znanosti... bom probal če res ne  _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
agorkic Neznanec

Pridružen-a: Sre 08 Apr 2009 18:13 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 08, 2009 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zadeva je enostavna. Lahko naredis definiras component in potem port map v tvojem programu ali pa naredis library in samo port map. Jaz sedaj raje uporabljam library, ker se znebis pisanja (in popravljanja) deklaracij komponent.
LP
Ales |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni