|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Tonci Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14 Prispevkov: 629 Aktiv.: 3.05 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pet Apr 17, 2009 8:44 pm Naslov sporočila: Image diska |
|
|
Oj! Ker se mi pogosto zgodi da se mi nalaganje OS zavleče me zanima, kako je z izdelavo slike diska! Kateri program priporočate, kako se to sploh naredi, kako se datoteke ponovno naloži na disk? Kaj vse lahko vsebuje slika diska (Office, antivirus, driverji,...) in koliko časa to početje vzame!?
Hvala za pomoč |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jvolk Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14 Prispevkov: 737 Aktiv.: 3.13 Kraj: okolica Divače
|
Objavljeno: Pet Apr 17, 2009 8:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Norton Ghost.
Prepiše dejansko vse kar je na disku v file, s katerega lahko potem spet obnoviš disk. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

|
Objavljeno: Pet Apr 17, 2009 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obnovim ali prepišem obstoječo vsebino! Deluje na princip da lahko naredim format in potem samo image ali gre prek opstoječega sistema? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
panja003 Član

Pridružen-a: Tor 22 Jul 2008 12:54 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.27 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Pet Apr 17, 2009 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iz image fajla se prepiše obstoječa vsebina na particiji oz. celem disku! Torej. Tja kamor restavriraš image sliko je po končanem postopku samo vsebina image-a. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

|
Objavljeno: Pet Apr 17, 2009 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
To razumem! zanima me, kako je recimo v tem primeru! Disk, kjer so vindovsi je poln virusov, ga sformatiram in sedaj me zanima, če lahko obstoječo sliko kar gor nalepim in kako? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.38 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Pet Apr 17, 2009 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Disk ti v celoti prepiše. Ne samo datotek ampak celotno sliko diska. Tudi če ga ne sformatiraš naredi particijo in presname nanjo vse točno tako, kot je bilo ob generiranju slike. _________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

|
Objavljeno: Pet Apr 17, 2009 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako pa se to prenese!? Mora bit nameščen kak OS in poseben program ali to izvede kot neko inštalacijo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.51 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pet Apr 17, 2009 11:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, Tonči malo bo treba poGooglat, drugače pa bom na hitro napisal kako naredim jaz, da ni potrebno vsakič nove inštalacije Windowsow:
Najenostavnejše boš te stvari naredil s Hiren's Boot CD-jem (ver.9.8 s podporo za SATA).
-na disku kreiram NTFS 10GB primarno particijo na koncu diska (slovensko se menda temu reče razdelek ali nekako tako, čeprav me razdelek asociira na....) za sliko particije diska, kjer se nahaja operacijski sistem,
-poinštaliram računalnik(operacijski sistem in vse programje, ki jih potrebujem),
-nastavim okolje po mojih željah,
-preverim, če vse dela kakor mora,
-inštalacija zanesljivega antivirusnega programa,
-zagon antivirusnega programa, da preverim, če se ni slučajno kaj prilepilo,
-v CD(DVD) vstavim Hiren's Boot CD in ponovno zaženem računalnik s tem CD-jem,
-zaženem Norton Ghosta in ustvarim sliko zagonske particije na 10GB particijo,
-ponovno zaženem čarunalnik z istim CD-jem in s pomočjo programa Partition Commander skrijem particijo.
Sistem je pripravljen za restore, ki običajno traja cca 15 minut.
Lahko pa to isto sliko in Hirens CD zapečeš na DVD in narediš restore iz DVD-ja. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bero Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.31 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sob Apr 18, 2009 12:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Če uporabljaš Visto (Business, Ultimate ali Enterprise), si lahko pomagaš z Windows Complete PC Backup and Restore.
lp, Gašper _________________ Najbolj neumno vprašanje je tisto, ki se ne vpraša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni