|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
noname Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10 Prispevkov: 222 Aktiv.: 0.98 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 1:33 pm Naslov sporočila: Gradivo o Elektronkah |
|
|
Pozdravljeni, ker sem zelo v stiski z časom in na internetu nisem našel veliko. Vas prosim če ima kdo kakšno gradivo v zvezi z elektronkami. Ga prosim če lahko pripne tukaj.
Gradivo potrebujem za izdelavo seminarske naloge.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MAAG Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18 Prispevkov: 178 Aktiv.: 0.86 Kraj: SG-MB
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekje tu na forumu je bil objavlen link, na katerem si imel za priblizno 1,5Gb fotokopiranih ( v pdf obliko ) knjig.
Drugace imas pa se tole lepo povezavo. _________________ Samo da se kadi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10 Prispevkov: 222 Aktiv.: 0.98 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za ta link, vendar rabim zgolj bolj osnovne zadeve (slik mam več kot dovolj) predvsem me zanima samo delovanje ter opis vrst ter zakaj se uporabljajo. Ker imam bol slabo znanje angleščine me to zelo jezi.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sortaj Član

Pridružen-a: Sre 23 Jul 2008 21:51 Prispevkov: 812 Aktiv.: 3.94 Kraj: Med Vipavo in Štanjelom
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
MAAG je napisal/a: |
Nekje tu na forumu je bil objavlen link, na katerem si imel za priblizno 1,5Gb fotokopiranih ( v pdf obliko ) knjig.
Drugace imas pa se tole lepo povezavo. |
Kje? To me zelo zanima...
Demonoid?
lp _________________ Svet je bil analogen, dokler ni Planck vsega zafrknil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 2:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer nisi napisal ali imaš v mislih vakumske ali tudi plinske cevi in živosrebrne usmernike.
Slovenska Wikipedia ima članek o vakumskih elektronkah v zelo nepopolni obliki in bi rabil izboljšavo.
Angleška Wikipedia ima kar spodoben članek. Če pogledaš ponujene povezave, dobiš še obilo gradiva o ostalih tipih in izvedbah.
Pa tudi član foruma Branez ima prav simpatično spletno stran z informacijami o tem področju elektronike, klik.
Od knjig pa bi za začetek priporočil knjigo Vladimir Krstić: Mala škola elektronike 2 - TN sistem (Tehnička knjiga Beograd) ali učbenik Miomir Filipović in Stevan Popović: Visokofrekventna tehnika (Tehnička knjiga Zagreb). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MAAG Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18 Prispevkov: 178 Aktiv.: 0.86 Kraj: SG-MB
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 5:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
sortaj je napisal/a: |
MAAG je napisal/a: |
Drugace imas pa se tole lepo povezavo. |
Kje? To me zelo zanima...
Demonoid?
lp |
Tako, po priblizno 30minutah iskanja po forumu !
Literatura! _________________ Samo da se kadi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni