|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Jun 11, 2005 2:38 pm Naslov sporočila: Firefox vse bolj priljubljen |
|
|
Spletni brskalnik Mozilla Firefox pridobiva vse več privržencev tudi med obiskovalci slovenskih spletnih strani.
Po podatkih podjetja Iprom se je od januarja lani do marca letos število uporabnikov slovenskih spletnih strani, ki po spletu brskajo s Firefoxom, povečalo za šestkrat. Marca je brskalnik Microsoft Internet Explorer uporabljalo 87,7 odstotka obiskovalcev, Mozillo Firefox pa 12 odstotkov.
Preostali uporabniki uporabljajo brskalnike Netscape, Opera in Safari in druge. Januarja lani je brskalnik Internet Explorer uporabljalo še 97,6 odstotka obiskovalcev.
Vzorec je zajel 856.000 obiskovalcev slovenskih spletnih strani. Podjetje Iprom obdeluje dnevniške datoteke, ki se ustvarijo pri posredovanju spletnih oglasov na več kot 300 slovenskih spletnih medijih in vsebujejo tudi podatek o uporabljanem brskalniku.
VirRTV SLO _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milans Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.70 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sob Jun 11, 2005 4:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na spletnem časupisu Delo sem našel še ta komentar, ki verjetno zelo drži.
"statistika ni popolna, saj firefox omogoca blokiranje oglasov in to moznost mnogi tudi s pridom uporabljajo. To pomeni, da uporabniki Firefoxa teh oglasov, na katerih temelji raziskava, sploh niso videli in od njih ni lastnik oglasa dobil nobene informacije. Internet explorer tega ne omogoca, zato je zastopanost Microsoftovega brskalnika se vedno precenjena." _________________ l.p. Milan
"Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Jun 11, 2005 4:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
milans je napisal/a: |
Na spletnem časupisu Delo sem našel še ta komentar, ki verjetno zelo drži.
"statistika ni popolna, saj firefox omogoca blokiranje oglasov in to moznost mnogi tudi s pridom uporabljajo. To pomeni, da uporabniki Firefoxa teh oglasov, na katerih temelji raziskava, sploh niso videli in od njih ni lastnik oglasa dobil nobene informacije. Internet explorer tega ne omogoca, zato je zastopanost Microsoftovega brskalnika se vedno precenjena." |
Ja, na to nisem niti pomislil a se s tem popolnama strinjam. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Sob Jun 11, 2005 5:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
tako je edino pravilno.
Jaz vsem ljudem, katerim pomagam kaj pri računalnikih (in tudi ostalim), toplo priporočam uporabo FireFox. Je dosti bolj varna, hitrejša in varnejša za delo.
Sam uporablam firefox oz mozillo oz netscape ze vsaj 5 let. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Jun 12, 2005 2:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
 _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Ned Jun 12, 2005 2:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Rezultati teh raziskav me vedno presenečajo, kako velik delež ima še IE.
Večinoma ljudi, ki jih poznam uporablja Firefox, peščica Opero ali kakšno drugo alternativo. IE-ja pa se vsi izogibajo, razen tistih, ki se z računalnikom bolj po redko srečajo.
Res je, da ne moram sklepati na celotno populacijo ljudi iz tega zornega kota. Toda dejstvo, na katerega nas je opozoril milans je zanimivo in da dvomiti v rezultate.
Kako pa je z obiskom tega foruma. Kaj se mogoče vodi kakšna evidenca s katerim brskalnikom ga ljudje pregledujejo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Jun 12, 2005 4:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najboljše pri firefoxu je to, da je precej fleksibilen (skini, plugini...), pa še POP-UPov sem se znebil! Mikrosoft se bo še zamislil!
LP Gorazd _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6732 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Jun 12, 2005 6:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
egomez je napisal/a: |
Kako pa je z obiskom tega foruma. Kaj se mogoče vodi kakšna evidenca s katerim brskalnikom ga ljudje pregledujejo? |
Ena od stvari, ki se logirajo je seveda tudi tip brskalnika, vendar ni vključen v statistiko.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Jul 22, 2005 11:33 am Naslov sporočila: Firefox in Thunderbird 1.0.6 |
|
|
2.7. Pri Mozilla Foundation so izdali različici 1.0.6 brskalnika Firefox in e-poštnega odjemalca Thunderbird, ki odpravljata težave s stabilnostjo, ki so se pojavile pri različicah 1.0.5. Različica 1.0.5. je odpravila več varnostnih pomanjkljivosti, vendar ni bila združljiva z nekaterimi priljubljenimi razširitvami in spletnimi aplikacijami. (aNET) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2005 8:06 am Naslov sporočila: 80 milijonov uporabnikov Firefoxa |
|
|
Firefox 1.0 si je po devetih mesecih od izida na svoje računalnike preneslo že 80 milijonov uporabnikov.
Neprofitna organizacija Mozilla z brezplačnim spletnim brskalnikom, razvitem po principu odprte kode, s počasnimi koraki vendarle dohiteva Micorosoftov Internet Explorer, predvsem zato, ker je Firefox bolj odporen na viruse.
Firefox 1.0 se od svojega predhodnika razlikuje predvsem po možnosti uporabe RSS-tehnologije.
Microsoft sicer z okoli 85 odstotki tržnega deleža med spletnimi brskalniki še vedno premočno vodi, a predvsem zaradi integracije v operacijski sistem Windows. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2005 12:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, no. Tako dober pa spet ni firefox. Ga že dolgo uporabljam in sem včasih skoraj izgubil živce zraven. Večkrat se zgodi, da se enostavno obesi, to je takrat ko imam veliko oken (firefoxa) odprtih in ko kaj prenašam s spleta. Najhuje pa je bilo, ko so mi naenkrat izginili zaznamki, še sreča, da jih ni fizično izbrisal (bookmark datoteka je ostala), ker je nerodno, če ti vse linke pobriše. Pa še marsikatera stran ne deluje pravilno s firefoxom. Npr. vecer.com.
Uporablja kateri Opero? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2005 2:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš odprtih veliko oken ali TAB-ov? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Sre Avg 17, 2005 4:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, takrat se obesi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Čet Avg 18, 2005 5:59 am Naslov sporočila: |
|
|
LoLek je napisal/a: |
Ja, takrat se obesi. |
Tole je očitno hiba Firefox-XP. Sam sem na 98. Tukaj dela izredno stabilnno. Prav tako stabilno dela tudi na W2000. Res pa, da sem nekoč ko sem "na silo" zaprl neko stran doživel izgubo "bookmark"-ov. Sreča, da sem imel še arhiv na drugem PC-ju. Sicer je bookmark običajna HTML datoteka katero najdete na:C:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Profiles\default ...bookmarks.html. ali jo poiščete po imenu. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Čet Avg 18, 2005 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
LoLek: Sicer si ne predstavljam, koliko oken imaš odprtih na enkrat, toda jaz z navezo Firefox in winXP nimam nobenih problemov, imam pa povprečno odprte op dve okni z po 4 tabi.
Ali imaš posodobljeno verzijo Firefoxa(1.0.6) in ali počistiš računalnik vsake toliko z ad/spyware programi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni