|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 3:59 pm Naslov sporočila: Povezava z Atmega16 |
|
|
Lep pozdrav,
Kot da nimam že dovolj dela sem si na glavo "nakopal" še to, da sem se začel ukvarjati z mikrokontrolerji. Saj vem, da boste rekli,, da sem si sam kriv, no pa saj je res. In začel sem. No ne še ravno. Pri Darkotu sem nabavil AVRUSBProg in naredil testno ploščo za Atmega 16 od dkone. Zadeve sem med seboj povezal sedaj pa dobim sledeč izpis pri konektu in kasneje, ko poiskušam brati iz mikrokontrolerja javi napako. Ali mi nekdo lahko pove, če je sploh povezava z mikrokontrolerjem OK, ali vidim samo povezavo s programatorjem. Vem, da je čisto začetniško vprašanje pa vseeno.Na forumu sem brskal ampak žal nisem našel odgovora.
Vsaka pomoč bo dobrodošla.
Hvala že v naprej.
LP
Boris
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
18.78 KB |
Pogledana: |
10 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
13.51 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
Nazadnje urejal/a boco Čet Apr 23, 2009 8:58 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 4:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi z manjšo isp hitrostjo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
spy Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43 Prispevkov: 403 Aktiv.: 1.76 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za začetek zmanjšaj frekvenco ISPja iz 460kHz na 57kHz ali manj. Nato preveri povezave (MOSI, MISO, SCK, reset in gnd). Potem mora iti.
EDIT: Hitri prsti???
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
...zadeva se je ustavila sem malce spuščal dim iz programatorja . Predvidevam, da bodo še vprašanja, ampak ko porihtam programator. Zaenkrat pa hvala za odgovore.
Sicer pa mogoče kar eno vprašanje. Ali morajo biti priključeni vsi kontakti , Vcc, MISO, MOSI, GND, SCK, Reset, Clock, Nc ali je dovolj, da priključimo Vcc, GND, MISO, MOSI in SCK ?
Hvala za odgovor.
LP
Boris
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Sre Apr 22, 2009 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
boco je napisal/a: |
...zadeva se je ustavila sem malce spuščal dim iz programatorja . Predvidevam, da bodo še vprašanja, ampak ko porihtam programator. Zaenkrat pa hvala za odgovore.
Sicer pa mogoče kar eno vprašanje. Ali morajo biti priključeni vsi kontakti , Vcc, MISO, MOSI, GND, SCK, Reset, Clock, Nc ali je dovolj, da priključimo Vcc, GND, MISO, MOSI in SCK ?
Hvala za odgovor.
LP
Boris |
Kje si pa videl serijsko programiranje AVRja brez RESETa? Nc pomeni da je tisti pin prazen
Priključiti moraš: Vcc, Reset, Sck, Miso, Mosi, GND. Clock pa je za generiranje signala, če slučajno popomotoma nastaviš fuse bite na zunanji clock.
_________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 8:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Boris,če nisi spreminjal kaj na testni plošči in si pustil tako kot je ,bi moralo zanesljivo delati,tisti pin v shemi,ki je v "luftu",a pravzaprav ni,je povezan na reset(eaglu povedal,samo ime povezave,in povezal na ustrezen pin). Priporočam,ti da uC sprobaš na protoboardu in povežeš ustrezne priključke. Predvidevam,da je uC novi. Preveri tudi napetosti na programatorju. Kako imaš izvedeno napajanje same plošče? Če jo imaš direktno iz programatorja,preveri,če je stabilnih 5V.
_________________ Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 9:11 am Naslov sporočila: |
|
|
program_er....nisem še videl programiranja brez reseta, prav tako ga sploh še nisem videl . To so moji prvi koraki (res da bolj po vseh štirih) in upam, da mi bo z vašo pomočjo uspelo nekaj narediti.
No, prve osnovne podatke za povezavo mikrokontrolerja že imam (hvala program_er) in ko popravim programator bom poročal o uspešni(ali neuspešni) povezavi .
Denis, midva sva pe že tako predebatirala .
LP
Boris
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, naj samo povem, da sem začel "hoditi". Uspela mi je povezava programatorja z Atmego16, od dkone testna plošča tudi deluje, sedaj pa si belim glavo s prižiganjem in ugašanjem ledic.
Našel sem ogromno navodil kako začeti (preveč in povzročajo zmedo), če pa ima še kdo kaj pa se že vnaprej zahvaljujem za kak link.
LP
Boris
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če programiraš v Cju, imam na službenem kompu kar nekaj linkov do raznih tutorialov. Ko pa boš enkrat tako daleč, da boš vedel kaj iskati, bo mnogo lažje
Aja. Službeni komp bo dosegljiv šele 2. maja...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

|
Objavljeno: Sre Apr 29, 2009 9:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lojzek, se vsekakor priporočam.
LP
Boris
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni