www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kje dobiti BD 708 in BD 705

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2007 6:01 pm    Naslov sporočila:  Kje dobiti BD 708 in BD 705 Odgovori s citatom

Torej zanima me kje nabaviti omenjene tranzistorje. V HTE in IC ga nimajo. Lahko ga pa zamenja KT 818(BD 708-) in KT 819 (BD 705).

Lp,Denis
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
rajko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jun 2006 20:09
Aktiv.: 0.42
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2007 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To so izhodni tranzistorji. Zakaj BD 708 in BD 705? Nista komplementarni par in v končno ojačevalno stopnjo ne sodita skupaj (par sta 708 in 707 ali 705 in 706). Glede zamenjave pa je odvisno za kaj jih uporaabljaš? Imata namreč več zamenjav.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 19, 2007 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.elektro-n.com/forum2/viewtopic.php?p=81760#81760
lgdk
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 09 Apr 2009 8:22
Aktiv.: 0.03
Kraj: Sv. Trojica

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 11, 2009 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber mene pa zanima z kerim tranzistorjem lahko zamenjam bd708 ker ga nikjer ne dobim rabim pa ga za to tvoje vezje http://www.reber.si/napajalniki/usmernik_12V_20A/index.htm
Nazaj na vrh
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 11, 2009 10:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lgdk je napisal/a:
reber mene pa zanima z kerim tranzistorjem lahko zamenjam bd708 ker ga nikjer ne dobim

Sicer nisem reber, kako, da ga ni nikjer. Tukaj jih imajo kar nekaj. Applause

LP Srečko

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2009 12:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lgdk je napisal/a:
reber mene pa zanima z kerim tranzistorjem lahko zamenjam bd708 ker ga nikjer ne dobim rabim pa ga za to tvoje vezje http://www.reber.si/napajalniki/usmernik_12V_20A/index.htm

Z tagunim !

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2009 7:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lgdk je napisal/a:

Če bi NATANČNO prebral tekst na moji strani, bi med drugim našel tudi tale stavek:
Citiram:
Namesto tranzistorja BD708 je lahko uporabljen tudi kakšen drug pnp tranzistor s podobnimi karakteristikami, npr BD712, BD912.

Seveda pa niso primerni le trije tranzistorji, saj lahko uporabiš katerikoli tranzistor, ki ima PODOBNE ali boljše karakteristike. Kaj je boljša karakteristika pa ti lahko namignem: močnejši, za višjo napetost, za večji tok, z večjim ojačanjem, ...teh je pa kar veliko, za lažjo odločitev je seveda nujno potrebno prebrati tehnični list (data-sheet) vsakega tranzistorja posebej.

Ne vem, zakaj nekateri gledate samo slike in sheme, tekst pa samo malo na hitro preletijo in ga seveda ne preberejo v celoti... je to površnost, lenoba ali nepismenost Confused

... žal je takih primerov kar precej...

lgdk
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2009 10:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

najlepsa hvala za odgovore Lp
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 2:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da niti ne vidim foruma se ne bom trudil niti brati kaj piše. Sliko pomanjšal ali pripni, da ne raztegneš celega foruma!
Nazaj na vrh
lgdk
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lp reber mene se nekai zanima ta tvoj polnilec akumolatorjev delam za maturo in mam 15v in 10A trafo zato mi je profesor v soli svetoval da odstranim nekaj elementov kot zgleda ta slika http://www.hopsasa/f/3C/rd/2y3Hr8z9/1/usmernik12v20a-ms-150dpi.gif
http://www.hopsasa/f/J/4b/1KH4tuY0/usmernik12v20a-sch-300dp.gif
deluje vse vendar ko priklopisnpr breme ki vzame amper ali dva se napetost zmanšuje ce pa pride slučajno do kratkega stika se zacne iz uporov R6 ,R7 in R8 kadit takoj vendar mi je profesor rekel da se ne bi smelo aja pa ce priklopis breme ,ki vzame amper ali dva se ti upori zacnejo zelo mocno segrevat mi lahko prosim svetujes. V čipu so mi pa dali namesto MJ2955 MJ15004 ker onih niso meli in so mi rekli da lahko dam te LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni