|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Shaft Član

Pridružen-a: Pon 13 Apr 2009 20:25 Prispevkov: 69 Aktiv.: 0.35 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 10:37 am Naslov sporočila: Katera baterija pride v poštev? |
|
|
Zdravo.
Delam ojačevalnik za slušalke (tole zadevco) in me zanima katero baterijo bi vzel za napajanje
Sam NE5532, katerega nameravam uporabiti potrebuje minimalno 3V (datasheet). Sedaj, verjetno bi bila najbolj primerna 9V baterija, katera bi zagotavljala dovolj toka tudi za daljše obratovanje. Vendar pa je taka baterija zelo velika in me zanima kaj bi uporabil namesto nje?
V HTE-ju prodajajo neke majhne 12V baterije a nevem koliko toka je zmožna taka baterija. _________________ Moj blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 11:45 am Naslov sporočila: |
|
|
V datasheetu pise +- 3V (torej 6V).
Kaksna je kapaciteta baterije, ki jo prodajajo v HTEju, vprasaj v HTEju (mislim da imas se slabe pol ure casa, potem bos nekaj dni cakal zaradi praznikov).
Kapaciteta baterija je priblizno inverzno proporcionalna njenemu volumnu. Ce potrebujes delovanje samo za kratek cas, potem lahko uporabis manjse baterije (+- 3V bi dobil ze z dvema "gumb" litijevima baterijama, ki so velike tako kot kovanec, debeline pa nekaj mm vsaka, obstajajo v vec velikostih). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni