|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.02 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sob Maj 02, 2009 11:11 pm Naslov sporočila: USB ključ problem! |
|
|
Imam čuden problem ki si ga neznam razložit.
Ko vtakne usb ključ...oz karkoli mass storage v usb,se mi v orodni vrstici zraven ure pojavi ikona za varno odstranjevanje naprave, naprave pa nikjer ni. Ne odpre se autorun, ni jo v mojem računalniku. Kot da ne bi obstajala.
V Device manager jo pod usb napravami vidim kot mass storage ampak to je tudi vse.
Je imel kdo že podoben problem? Aja usb na drugih računalnikih dela normalno. Poskusil sem več ključev in diskov. Nič ne pokaže. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.88 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Maj 02, 2009 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali imaš kak disk mapiran preko mreže recimo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Maj 02, 2009 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že večkrat videno. V večini primerov je bil kriv Daemon tools. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

Pridružen-a: Sre 02 Jan 2008 1:24 Prispevkov: 1070 Aktiv.: 5.02 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sob Maj 02, 2009 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Računalnik ubistvu ni moj,popravljam ga sorodniku.
Res pa je da je nameščen deamon tool.
Moram poskusit še to, ne bi pa nikoli niti pomislil na to.
Bom sporočil jutri ali mi je uspelo.
Hvala zanekrat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Sob Maj 02, 2009 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj naj bi pomenilo "naprave ni nikjer" ? Ce na mediju ni particije v ustreznem formatu ali ce OS misli, da mu ni treba dostopati do (sicer obstojece) particije, potem je ne bos videl.
Ocitno medij je v racunalniku, sicer ne bi bilo ikone za odstranitev. To lahko preveris s klikom na to ikono.
Pod Start -> Settings -> Administration Tools -> Computer Management -> Disk Management pa lahko vidis kako je s preslikavami particij in tudi popravis morebitne neustrezne nastavitve.
Mislim, da Daemontools sam po sebi ni nic kriv, ampak je tezava v tem kako imas ti nastavljeno oznako navideznega pogona in kako se razporejajo oznake za izmenljive pogone. K tem problemu vcasih ocitno dodatno pripomore se anstavitev oznake na drugem racunalniku (ne bi mislil, da to kaj vpliva, a sem enklrat tudi sam dozivel to, kar opisujes, le da na mojem racunalniku ni Daemontools in je torej moralo biti nekaj drugega krivega za ta problem - verjetno citalec kartic, ki se predstavi kot stirje pogoni, po spremembi nastavitev pa vse deluje OK). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.39 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Maj 02, 2009 11:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat, krivec je bil (vsaj v mojih treh primerih) SPTD driver, ki ga Daemon tools inštalira na računalnik. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pobesneli Član

|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 11:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo je da pod disk managment razen cd-roma ne vidim nič drugega. Niti diskov oz. particij ki so v računalniku. Zgleda da je težava malo bolj obsežna.
Deamon tools sem dal odstranit in ne pomaga. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni