|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
keops1 Član

Pridružen-a: Sob 10 Maj 2008 21:42 Prispevkov: 48 Aktiv.: 0.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 10:34 am Naslov sporočila: koliko strojnih ciklov? |
|
|
Pozdrav!
Iz Bascoma ne znam ugotoviti (prešteti), koliko strojnih ciklov mi 'pokuri' kak del programa, procedura, ukaz... Ali je kje kak 'seznam' bascom rutin in trajanja?
Ali ima kdo kak nasvet?
(včasih sem pri HC11 to v assamblerju enostavno peš zračunal, saj si za vsak ukaz vedel, koliko ciklov pokuri)
LP
_________________ AndrejK |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 10:37 am Naslov sporočila: Re: koliko strojnih ciklov? |
|
|
keops1 je napisal/a: |
Pozdrav!
Iz Bascoma ne znam ugotoviti (prešteti), koliko strojnih ciklov mi 'pokuri' kak del programa, procedura, ukaz... Ali je kje kak 'seznam' bascom rutin in trajanja?
Ali ima kdo kak nasvet?
(včasih sem pri HC11 to v assamblerju enostavno peš zračunal, saj si za vsak ukaz vedel, koliko ciklov pokuri)
LP |
Bascoma ne poznam. V koliko je možno napsano pognati iz AVR studia ter uporabiti simulator, potem ne bi smelo biti problema.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
keops1 Član

Pridružen-a: Sob 10 Maj 2008 21:42 Prispevkov: 48 Aktiv.: 0.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa ne AVR Studia...
Torej je skozi simulacijo v AVR Studiu to možno? Morda bi šlo tudi v Bascomovi simulaciji. Nisem še poskusil, bom preveril.
LP
_________________ AndrejK |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 11:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Vsa "pametna" razvvojna orodja, ki jih poznam MPLAB, AVR studio imajo dobre simulatorje. V kodi nastaviš "break" točke, števce postaviš na nič ob ustavitvi na taki točki. Potem nadaljuješ simulacijo do sledeče točke. Oba MPLAB (PIC) AVR-Studio (AVR) omogočata tudi nastavitev vrednosti oscilatorja. Tako, da se poleg števila ciklusov izračuna tudi čas.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.38 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 12:01 pm Naslov sporočila: koliko strojnih ciklov |
|
|
Koliko strojnih ciklov porabi kak ukaz lahko pogledaš v simulatorju Bascom-a, (spodnja vrstica pri simulatorju). Ko v simulaciji prideš do ukaza, z klikom na cikle resetiraš števec da ti ni treba odšetevati, in bo štel od nič naprej. lahko vidiš tudi koliko časa za določen takt traja ta ukaz.
Ne pozabi na začetku dodati ukaza $SIM, drugače bodo ukazi Wait trajali zelo dolgo.
Vlado
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.24 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 12:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo, tukaj je printscreen bascomovega simulatorja. Zgoraj moraš imeti odkljukano "refresh", spodaj ti pa potem dejansko kaže število ciklov in pa čas, ki je preračunan na frekvenco kvarca.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
50.88 KB |
Pogledana: |
19 krat |

|
_________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni