|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jnz Član

Pridružen-a: Pon 23 Mar 2009 22:11 Prispevkov: 112 Aktiv.: 0.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 11:22 am Naslov sporočila: Velikost prevedene (.hex) kode pri WinAVR |
|
|
Pozdravljeni,
Ker na forumu nisem uspel najti ničesar na to temo, me zanima, če je mogoče že kdo ugotavljal, zakaj se velikost, ki jo javi AVRStudio ob prevajanju in dejanska velikost .hex datoteke tako razlikujeta.
Pri prevajanju povsem enostavne kode, ki na STK500 prižge 4 LEDice, mi v statusnem oknu javi, da je program prevedel v 166 bytov, dejanska velikost .hex datoteke pa je 488 bytov. Uporabljam pa WinAVR 20080610 in AVRStudio 4.13
Hvala in lep pozdrav
Janez |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
To bo zaradi tega, ker hex datoteka vsebuje še kaj drugega kot samo programsko kodo.
Podatki v hex datoteki so v obliki: število bajtov, naslov, tip zapisa, programska koda in checksum.
Več o tem tukaj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jnz Član

Pridružen-a: Pon 23 Mar 2009 22:11 Prispevkov: 112 Aktiv.: 0.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ok, Umnik, hvala. Jaz sem si preveč enostavno predstavljal, da je to koda, ki jo enostavno preslikaš v čip, ampak, kot vidim ni tako.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni