|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 8:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima, kako se po ebayu izvaja te dražbe. (Bid)
Če se naprimer prodaja nekaj, kar ima realno vrednost 30€. Trenutno je cena 2€. Ti daš bid na 3€. Recimo, da noben ne potem viša. Potem ti to dobiš za 3€ ali se lahko to kako razveljavi? _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Shaft Član

Pridružen-a: Pon 13 Apr 2009 20:25 Prispevkov: 69 Aktiv.: 0.35 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Ponavadi ima t.i. rezervirano ceno in to pomeni da če cena ne doseže rezervirane vrednosti je ne bo prodal. _________________ Moj blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 10:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa piše kje ta cena? _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Misko Član

Pridružen-a: Ned 16 Apr 2006 15:15 Prispevkov: 549 Aktiv.: 2.35 Kraj: MS
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 10:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Cena je znana samo prodajalcu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 10:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Če da on rezervirano ceno in ti bidaš znesek, manjši od nje, ti eBay to tudi napiše. Ne napiše pa ti, koliko pa moraš bidati, da boš to presegel. Pač bidaš dolar po dolar pa dokler ti ne napiše You are the Highest bidder in zraven zelena kljukica potem še nisi dosegel cene.
Velik oizdelkov pa nima te rezervirane cene. Če ti torej nekaj bidaš in ti napiše da si najvišji bider in če te noben ne outbida, potem je izdelek tvoj. Ampak ponavadi so prodajalbci toliko prebrisani, da če vidijo, da si ti najvišji bider in je cena malo nizka, oni hitro bidnejo oz. zvišajo ceno, da tebi potem napiše, da te je nekdo outbidal. Zato, če je kak mamljiv izdelek vedno bidaj zadnjo minuto, zadnjih par sekund Na tak način zašiješ vse ostale bidere.
Je pa še ena finta - naprimer, začetna cena izdelka je 2$. Izdelek je vreden 20$. Ti bidaš malo več, največ, kolikor si pripravljen dati, to je recimo 15$. In potem si najvišji bider. Če bi se zdaj ponudba iztekla in je nebi noben dodatno bidal, bi ti plačal 2$ (oz. 3$) in ne 15! Ampak vmes bi recimo prišel še jaz, ki bi tudi hotel ta izdelek in bidal: Aha, cena je 3$, bidam na 5$. Uh, sem outbidan. Bidam 7$, sem spet outbidan. Bidam 10$, sem spet outbidan. Bidam 12$, si rečem - več pa ne dam! Pa sem spet outbidan, zato pustim izdelek pri miru. Ponudba se izteče in ti boš plačal 12$!
To jaz včasih delam pri kakih stvareh, naprimer mini kamerah. Nekaj časa sem opazoval ponudbe in videl, da so se za eno vrsto kamer zelo grebli in so bile ponavadi prodane od 15-30$. Zato sem jaz enih 10 kamer bidal na 25$, ker sem itak vedel, da me bodo outbidali. In so tudi me, sem pa postavil neko novo mejo najnižje cene, 25$. Začetna cena pa je bila 5$.  _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Obelix Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59 Prispevkov: 1881 Aktiv.: 9.05 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 11:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Ta štos, z rezervirano ceno, je v glavnem naša posebnost.
Če si na Ebayu nekaj zlicitiral za 3€, boš potem to tudi dobil za 3€. Seveda če prodajalec igra pošteno igro. Vedno se pa najde kdo, ki dela s "figo v žepu". Če ne drugače, te potem "opali" s stroški pošiljanja.
Če je zadeva nekaj vredna, bo tako ali tako dosegla neko realno ceno. Če pa ni, pa tudi ni vredno licitirati.
Pri Ebay-u je namreč višina provizije odvisna od izklicne cene. Višja kot je izklicna cena, višja je provizija.
Navsezadnje. Kakšen smisel ima postavljati izklicno ceno 1€, če tako ali tako ne misliš prodati pod 100€. Potem je enostavneje napisati "prodam za 100€".
LpA |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.30 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 6:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Velikokrat se tudi zgodi da izdelek, ki je imel izklicno ceno npr. 1EURO se je prodal
za več kot si ga lahko kupil takoj ( buy it now ).
Je bilo v žaru borbe .
In najbolje se je prej pozanimati kolikšen je strošek pošiljanja.
In v 90% primerov ( Za evropo) je potem poštnina manjša kakor ti jo zaračuna prodajalec. Večina jih uporabi spletni izračun in da približne podatke, realno pa je potem poštnina nižja, razlika pa njim v žep
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker je tu že govora o tem ebayu me zanima ali moraš za vsako stvar, ki bi jo želel tam kupiti licitirati? Ali kako je s tem, ali ni možno direktno kupovati?
Do sedaj sem bolj malo gledal na tisto stran-ebay no sedaj ko bom dobil viso bi pa včasih kaj kupil, če bi bilo kaj zanimivega.
Prosim nekoga, ki to obvlada, da malo razloži kako to poteka.
Lp Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Shaft Član

Pridružen-a: Pon 13 Apr 2009 20:25 Prispevkov: 69 Aktiv.: 0.35 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 6:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne. Prodajalec ima dve možnosti prodaje. Prva je licitiranje, druga pa t.i. ''buy it now'', kjer je cena končna in samo klikneš na gumb. _________________ Moj blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonci Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14 Prispevkov: 629 Aktiv.: 3.06 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ebay je zelo poceni, predvsem elektronika, kupiš diode, dobiš pa še malo morje uporov! Tudi kondenzatorji, letvice,... so dosti cenejše kot v trgovinah (faktor 3 ali več)! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jule, od koliko am. dolarjev naprej je treba plačati carino in davek ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 11:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
ne vem, kaj naj s tem kalkulatorjem, a carina (+ DDV) pa je od 150 $ naprej ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.88 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Maj 03, 2009 11:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
OFFT:
Mene pa zanima kako aktivirati kartico na e-bay-ju oziroma paypalu. Tam piše, da še kartica ni preverjena. Klikneš, da ti kartico bremenijo za 1.5$ in nato moraš pogledati njihovo kodo.
Kako naj vpogledam, če imam prikaz zadnjih bremenitev le za 10 dni nazaj? Tista koda pa bi naj bila gor 3 dni.
Ali jaz kaj narobe razumem? _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni