www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Vezja v EWB

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nokaut240
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 05 Jun 2008 11:05
Aktiv.: 0.01
Kraj: Mirna

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 11:10 am    Naslov sporočila:  Vezja v EWB Odgovori s citatom

Lepo bi prosil, če bi se kdo našel, da bi mi dal eno vezje, narejeno v EWB, kjer vsebuje jk flip flope. Če ima kdo še kakšne naloge, prosim če mi jih da, ker potrebujem za vaditi ter tako hočem bolje razumeti vse skupaj.

hvala ,lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomaz lusin
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Maj 2008 14:52
Aktiv.: 0.17
Kraj: Male Lašče (1315)

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 11:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

a spet podpiramo lenobo, ali pac imam samo tak obcutek, ker se bliza konec solskega leta? Kakorkoli ze, sam EWB-ja nimam, zato ne morem pomagati, lahko pa ti svetujem obisk na http://www.ni.com/multisim/ , ce bo kaj v pomoc. Sicer pa mislim, da se zagotovo dobijo primeri (obicajno examples mapa).
Prosim, izpolni rubriko kraj, ker naceloma na tako sporcilo sicer ne bi odogovoril.

Prijeten pozdrav,
Tomaz.

nokaut240
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 05 Jun 2008 11:05
Aktiv.: 0.01
Kraj: Mirna

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 05, 2008 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanima me, če ma kdo vsaj JK flip flop pa če se da tud seštevalnik
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2008 4:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

po nekaj letih sem poskušal zagnati EWB, a mi dvoklik na .exe datoteko katerokoli verzije vrže ven tole sporočilo:

Ali EWB ne dela v Win XP ?
Saj ne rabim dosti, kakšno simulacijo z CMOS 40XX in relejem ali LED na izhodu...
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2008 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

nekaj takega ?

jk.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  132.15 KB
 Pogledana:  62 krat

jk.JPG

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.91
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2008 8:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne vem kaj misliš s to sliko.... spomnim pa se, da so začetne verzije EWB (tiste na nekaj disketah) bile enostavne za uporabo in tudi kar dobro delujoče, predvsem za simulacijo digitalnih signalov. Analogni so povzročali napačne rezultate. Zato sem hotel malce zagnati tiste verzije. Multisim je že zakompliciran
Nazaj na vrh
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 14, 2008 8:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

psevdonim je napisal/a:
ne vem kaj misliš s to sliko.... spomnim pa se, da so začetne verzije EWB (tiste na nekaj disketah) bile enostavne za uporabo in tudi kar dobro delujoče, predvsem za simulacijo digitalnih signalov. Analogni so povzročali napačne rezultate. Zato sem hotel malce zagnati tiste verzije. Multisim je že zakompliciran

Pravzaprav sploh ni zakompliciran. Malo se poigraj,pa ga hitro nagruntaš,sicer pa pa lepo nastavljene elemento po skupinah. Drži se multisuma,ker stari EWB gre počasi v zgodovino.

Sicer pa za tvoj problem je multisum pravi,imaš rele,tranzistor in logiko,ki sestaviš po svoji shemi. Predkratim sem naredil kar lepo shemo za en UZ ventil in testiral z multisumom.

NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enkrat sem v eni temi zasledil, da je možno pri EWB-ju spremeniti simbole iz ameriških v evropske, ampak te teme ne najdem. Vem, da je bilo potrebno v eno txt datoteko nekaj dodati oziroma spremeniti. Mogoče kdo ve?

EDIT: Sem se že spomnil. V datoteko EWB.INI je potrebno dodati DIN=ON

legenda
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Dec 2006 23:35
Aktiv.: 0.74
Kraj: Lj. okolica- Dobrunje

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 11:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NUFAN je napisal/a:

EDIT: Sem se že spomnil. V datoteko EWB.INI je potrebno dodati DIN=ON
...res je... Cool .
Nazaj na vrh
CV
Član
Član

Pridružen-a: Pon 27 Apr 2009 23:30
Aktiv.: 0.21
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 05, 2009 4:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje je pa v ewb napetostni regulator 7805 (na enih vezjih je prikazan regulator v temu ewb)?

Iščem pa ne najdem (mogoče iščem na napačnem mestu) Think

Popravljeno:

Sem opazil da se sedaj EWB imenuje Multisim.

Ne vem pa kaj je narobe na temu vezju v priponki (kaj je narobe tam kjer je označeno z krogci?)
pa na U2 (voltmeter) mi kaže napačno napetost (zaradi gretza?)

7805.jpg
 Opis:
lm7805
 Velikost datoteke:  90.55 KB
 Pogledana:  15 krat

7805.jpg

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni