www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

V nevarnosti 40 mio kreditnih kartic

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 18, 2005 3:18 pm    Naslov sporočila:  V nevarnosti 40 mio kreditnih kartic Odgovori s citatom

Strokovnjaki MasterCarda so odkrili vdor v omrežje podjetja CardSystems Solutions, zaradi katerega bi se lahko zlorabilo več kot 40 milijonov kreditnih kartic.

Ameriško podjetje CardSystems Solutions obdeluje transakcije za različne banke in trgovine s plačilnimi karticami različnih izdajateljev, med katerimi so tudi MasterCard, Visa in American Express.

Kot so ugotovili v kartičnem gigantu MasterCard Internationalu, se je varnostna luknja zgodila, ko je nepooblaščeneni posameznik vdrl v računalniški sistem podjetja. Morebitni zlorabi naj bi bili izpostavljeni tako podatki o imenu kot tudi bankah in številkah računov. Od 40 milijonov ogroženih pa naj bi bilo po podatkih podjetja MasterCard kar 13,9 milijona njihovih kartic.

V podjetju so o vdoru že začeli obveščati uporabnike in banke, hkrati pa so sprožili preiskavo, v katero so vključeni tudi organi pregona.

(RTVSLO)

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2005 7:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

... in vedno več bo tovrstnega kriminala ... in zato jaz prisegam na papirnat denar ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 19, 2005 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
... in vedno več bo tovrstnega kriminala ... in zato jaz prisegam na papirnat denar ...

...ki ga pa ob včasih kritičnih situacijah dvigneš na banokmatu z Visa ali MasterCard kartico...

Pa smo tam. Wink Ni čuda da je moj račun prazen

LP Gorazd

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 20, 2005 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imate blokirano kreditno kartico, ste morda postali žrtev neznanca, ki je vdrl v procesor podjetja CardSystems Solutions....
Več 24ur

NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 20, 2005 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz tudi prisegam na papir!! S karticami se je vedno našel kak problem. Zakaj bi jih sploh potrebovali Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70624.51

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 20, 2005 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.96
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 20, 2005 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hja to je res samo to so KREDITNE kartice Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 21, 2005 7:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najboljša zaščita je, da kreditne kartice sploh nimaš ... jaz jo nimam.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 21, 2005 7:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber je napisal/a:

Danes je že kar kriza - ko se te "plastike" navadiš Sad. Res pa, da opažam, da so nekateri s karticami obsedeni. Sam imam le BA Maestro s katero pa lahko brez težav plačuješ tudi zunaj Slovenije.

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70624.51

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 21, 2005 11:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 21, 2005 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za plačilo ni provizije. Po mojih informacijah je celo ugodeje, kot nakup eura pri nas. Obračun je po srednjem tečaju. Provizija pa je pri dvigu na bankomatu.
b0j3
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Apr 2004 19:52
Aktiv.: 0.49

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 21, 2005 11:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
reber je napisal/a:

Danes je že kar kriza - ko se te "plastike" navadiš

Ni kriza. Se pa moraš kontrolirati.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 21, 2005 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

b0j3 je napisal/a:
Silvo je napisal/a:
reber je napisal/a:

Danes je že kar kriza - ko se te "plastike" navadiš

Ni kriza. Se pa moraš kontrolirati.

... samo večina ljudi nima samokontrole in discipline ... in je kriza, še posebej pri nekaterih, ki so non-stop v limitu in maximalnem minusu in se sploh ne zavedajo kakšne negativne obresti plačujejo Twisted Evil

doma imamo račun preko katerega plačujemo položnice prek neta, preko banke ki to nudi najugodneje in ima zanesljiv sistem, poleg tega pa račun blokiran tako, da so mogoče samo nekatere storitve, tako da je zloraba nemogoča. Običajno se računa ne da blokirati na ta način, če pa je človek dovolj siten, pa se da marsikaj... in to je edino elektronsko poslovanje, vse ostalo pa popolnoma brez plastike ...

Ljudem pošteno primanjkuje discipline in to precej drago plačujejo .
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2005 5:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sicer eurocard imam, ampak ga uporabljam izkljucno za potovanja ter placevanje v tujini (ugodnejse, ker placas sredni tecaj, kot je ze Silvo napisal)
Sicer pa sem tudi jaz pristas papirnatega denarja. Sicer pa vidim, kako so ljudje obsedeni z karticami. V trgovini skoraj nihce vec ne placa z gotovino Shocked Niti za 1000 sit ne! Potem pa se konec meseca zgrazajo, koliko so porabili Confused

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni