www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Oderuštvo v trgovini TSP

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
igor
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2003 13:19
Aktiv.: 0.13

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2005 4:28 pm    Naslov sporočila:  Oderuštvo v trgovini TSP Odgovori s citatom

Pozdravljeni!
Opisal vam bom neljubo izkušnjo ki sem jo doživel danes .
V HTE-ju sem hotel kupiti tranzistor BFP181( UHF malošumni tranzistor - fT=8GHz), pa ga nažalost niso imeli,zato sem prodajalca prosil, da pokliče v firmo TSP,za katero vem , da tudi imajo VF komponente. In res tam so ga imeli, zato sem se brž odpravil tja. Toda tam me je čakalo neljubo presenečenje. Prodajalec mi ga je zaračunal 2000 SIT. Ker ga potrebujem sem si mislil, da je pač drag vendar, ker ga potrebujem in da ne iščem okoli sem ga pač vzel. Od presenečenja nad ceno tranzistorja , ki bi v HTE trgovini stala 190 SIT sem pozabil na račun. Da pa bo mera polna , ko sem ga hotel zalotati v vezje , sem ugotovil, da ima drugačno ohišje (bil je najmanj za tretjino manjši), tako, da pini glede na originalni tranzistor niso bili na svojem mestu. Na pravem tranzistorju bi morala biti oznaka RFs (SMD tranzistor), na tem pa je oznaka WFs. Tako je končno naneslo, da sedaj niti ne vem kaj sem dejansko kupil, niti če tranzistor odgovarja zahtevam, to pa je, da ima napetost C-E =12V, kajti obstajajo tranzistorji za tako visoke frekvence ,ki tako visoke napetosti niti ne zmorejo. Če mogoče slučajno kdo ve , kaj sem kupil naj mi prosim pove.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2005 4:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No na strani http://www.marsport.demon.co.uk/smd/mainframe.htm
bi lahko dobil to:

Code Device Manf Base Package Leaded Equivalent/Data
WFs BCR08PN Sie DP SOT363 pnp/npn dig 0.1A 2k2+47k
WFs BCR112 Sie N SOT23 npn dig 50V 0.1A 4k7+4k7

Upam, da ti kaj pomaga in da napisano seveda drzi....

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2005 4:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pokliči v trgovino in navedi datum, uro in ceno materiala ko si bil pri njih - pa naj pogledajo v kopije računov ki jih hranijo. Pogledat nazaj za en dan ne bi smel biti problem!

Glede karakteristik VF tr. pa nimam nobenih podatkov.

igor
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2003 13:19
Aktiv.: 0.13

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 22, 2005 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prej sem pomotoma napisal ,da na njemu piše WFs, sedaj sem še enkrat pogledal in prebral WSF. v Codebook-u te oznake ne najdem. Ohišje je podobno kot BFP181, le da je zrcalna slika (4 pini).
Nazaj na vrh
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2005 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hoj,

www.svet-el.si/cgi-bin/shop/b2cshop.cgi?action=showproddetail&id=65&cat=21

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2005 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jure očitno imate težave z bazo. Povezava ne dela. Podobno obvestilo sem dobil že večkrat.

NAPAKA
Zgodila se je napaka pri poizvedbi. Opis napake : You have an error in your SQL syntax near '' at line 1.
SQL : SELECT Www_b2b,popust FROM partnerji where id=

Kliknite sem za nadaljevanje

NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 23, 2005 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem takšno napako že večkrat opazil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jurem
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53
Aktiv.: 1.72
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 24, 2005 7:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Jure očitno imate težave z bazo. Povezava ne dela. Podobno obvestilo sem dobil že večkrat.

NAPAKA
Zgodila se je napaka pri poizvedbi. Opis napake : You have an error in your SQL syntax near '' at line 1.
SQL : SELECT Www_b2b,popust FROM partnerji where id=

Kliknite sem za nadaljevanje

Silvo,

hvala za obvestilo. Ko sem prvič kliknil na link mi je javil napako, ko sem naslednjič kliknil, ga je pa našel... čudno...

Lp
Jure
Nazaj na vrh
mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 24, 2005 10:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še res je. Prvič ne najde, drugič pa!
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni