|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
igor Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2003 13:19 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.13
|
Objavljeno: Sre Jun 22, 2005 4:28 pm Naslov sporočila: Oderuštvo v trgovini TSP |
|
|
Pozdravljeni!
Opisal vam bom neljubo izkušnjo ki sem jo doživel danes .
V HTE-ju sem hotel kupiti tranzistor BFP181( UHF malošumni tranzistor - fT=8GHz), pa ga nažalost niso imeli,zato sem prodajalca prosil, da pokliče v firmo TSP,za katero vem , da tudi imajo VF komponente. In res tam so ga imeli, zato sem se brž odpravil tja. Toda tam me je čakalo neljubo presenečenje. Prodajalec mi ga je zaračunal 2000 SIT. Ker ga potrebujem sem si mislil, da je pač drag vendar, ker ga potrebujem in da ne iščem okoli sem ga pač vzel. Od presenečenja nad ceno tranzistorja , ki bi v HTE trgovini stala 190 SIT sem pozabil na račun. Da pa bo mera polna , ko sem ga hotel zalotati v vezje , sem ugotovil, da ima drugačno ohišje (bil je najmanj za tretjino manjši), tako, da pini glede na originalni tranzistor niso bili na svojem mestu. Na pravem tranzistorju bi morala biti oznaka RFs (SMD tranzistor), na tem pa je oznaka WFs. Tako je končno naneslo, da sedaj niti ne vem kaj sem dejansko kupil, niti če tranzistor odgovarja zahtevam, to pa je, da ima napetost C-E =12V, kajti obstajajo tranzistorji za tako visoke frekvence ,ki tako visoke napetosti niti ne zmorejo. Če mogoče slučajno kdo ve , kaj sem kupil naj mi prosim pove. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Jun 22, 2005 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
No na strani http://www.marsport.demon.co.uk/smd/mainframe.htm
bi lahko dobil to:
Code Device Manf Base Package Leaded Equivalent/Data
WFs BCR08PN Sie DP SOT363 pnp/npn dig 0.1A 2k2+47k
WFs BCR112 Sie N SOT23 npn dig 50V 0.1A 4k7+4k7
Upam, da ti kaj pomaga in da napisano seveda drzi.... _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Jun 22, 2005 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
pokliči v trgovino in navedi datum, uro in ceno materiala ko si bil pri njih - pa naj pogledajo v kopije računov ki jih hranijo. Pogledat nazaj za en dan ne bi smel biti problem!
Glede karakteristik VF tr. pa nimam nobenih podatkov. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2003 13:19 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.13
|
Objavljeno: Sre Jun 22, 2005 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prej sem pomotoma napisal ,da na njemu piše WFs, sedaj sem še enkrat pogledal in prebral WSF. v Codebook-u te oznake ne najdem. Ohišje je podobno kot BFP181, le da je zrcalna slika (4 pini). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Jun 23, 2005 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Jure očitno imate težave z bazo. Povezava ne dela. Podobno obvestilo sem dobil že večkrat.
NAPAKA
Zgodila se je napaka pri poizvedbi. Opis napake : You have an error in your SQL syntax near '' at line 1.
SQL : SELECT Www_b2b,popust FROM partnerji where id=
Kliknite sem za nadaljevanje _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NUFAN Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39 Prispevkov: 947 Aktiv.: 4.00 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Jun 23, 2005 3:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem takšno napako že večkrat opazil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jurem Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 15:53 Prispevkov: 408 Aktiv.: 1.72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2005 7:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Jure očitno imate težave z bazo. Povezava ne dela. Podobno obvestilo sem dobil že večkrat.
NAPAKA
Zgodila se je napaka pri poizvedbi. Opis napake : You have an error in your SQL syntax near '' at line 1.
SQL : SELECT Www_b2b,popust FROM partnerji where id=
Kliknite sem za nadaljevanje |
Silvo,
hvala za obvestilo. Ko sem prvič kliknil na link mi je javil napako, ko sem naslednjič kliknil, ga je pa našel... čudno...
Lp
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.92 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Pet Jun 24, 2005 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa še res je. Prvič ne najde, drugič pa! _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni