|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.44 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 11:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ah pardon, sem prebral celo temo pa me je malo zaneslo
Nekaj sem bral, da znajo biti tudi gonilniki... Najprej poskusi aly-evo metodo, potem poskusi še nadgraditi gonilnike
LP _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, preden gres v kaksne nepovratne ukrepe nam zaupaj se sledece:
1: Koliko uporabniskih racunov je na tvojem racunalniku ?
2: Ali ima racun, s katerim si naredil to sliko, administratoske pravice ?
3: Ali se diske vidi v My Computer (morda si na to ze odgovoril, a nimam volje se enkrat prebirati vse teme ) ?
4: Kaj napise ce gres v Device Managerju na vsakega od treh diskov na sliki in izberes Properties -> Volumes -> Populate ?
5: Ce v prejsnjem koraku napise kaksno particijo, klikni nanjo, da se aktivira gumb Properties (zraven gumba Populate), klikni nanj in naredi screenshot tistega, kar je pod zavihkim Security ter tistega se naprej pod Advanced -> Owners. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primozsu Član

Pridružen-a: Sre 16 Feb 2005 9:11 Prispevkov: 412 Aktiv.: 1.73 Kraj: MB - Šentjur
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 12:32 am Naslov sporočila: |
|
|
@Sokrat
1.) Dva uporabniška računa
2.) Da, oba imata administratorske pravice
3.) V My Computer se vidi vse diske, razen tega ki bi moral pripadati ključku KLIK
4.) Nič razveseljivega KLIK
Če bi moral ponovno naložiti driver, katerega točno bi moral? KLIK |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 8:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede na zadnjo sliko (4) ti priporočam Restore čim prej, dokler se ne sesuje čisto vse
Če je prej delovalo, potem ne poskušaj z novimi driverji, ker je lahko še slabše. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj se pa zgodi, ce pozenes (pod Start -> Run) kar crko vsakega pogona, torej najprej c:, potem d:, itd. vsaj nekaj crk naprej, kot bi jo predvidoma moral dobiti USB kljucek ? _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primozsu Član

Pridružen-a: Sre 16 Feb 2005 9:11 Prispevkov: 412 Aktiv.: 1.73 Kraj: MB - Šentjur
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 11:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri diskih ki jih vidim v My Computer, mi če napišem njihovo črko pogona v run, odpre vsebino.
Prej je zmeraj bil ključek pod črko "F", če napišem to črko pogona v run mi javi tole.
Isto mi prikaže pri diskih višje po abecedi, ki niso v uporabi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 11:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Potem pozeni (Start -> Run) regedit, poisci kljuc NoDrives (ob tem pazi ce je slucajno vec kot en z istim imenom ! najti moras vse, ce jih je vec), ki se na koncu "veje" skriva med Policies/Explorer in napisi njegovo/njihovo vrednost. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primozsu Član

|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem dal CTRL+F in "NoDrives", tu ni bilo zadetkov. Pod "NoDrive" pa mi je našlo tole. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne, to ni pravi.
Hm, pocasi bom tudi jaz kapituliral ... se ena oz. dve stvari, najprej tole, ker je bolj "trotl-ziher":
Pojdi v Device Manager na Properties (desni klik) za flash kljucek. Pod Details pusti odprto okno, da lahko vidis tocno oznako (ce imas vec USB kljuckov s podobnim imenom, ti bo to pomagalo pri identifikaciji - jaz imam denimo dva taka, ki se identificirata samo par znakov drugace en od drugega, ceprav nista "v sorodu").
Kljucek poberi ven.
Potem pozeni spet regedit in najdi vse veje (pri iskanju oznaci samo "keys", sicer bos dobil kup stvari), ki imajo ime USBSTOR (morale bi biti tri pod HKEY_LOCAL_MACHINE). V vsaki od njih lociraj vejo z imenom, ki vsebuje ime tvojega USB kljucka (npr. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USBSTOR\Disk&Ven_Corsair&Prod_Flash_Voyager&Rev_1100 bo ena taka veja od treh, drugi dve sta pod ControlSet001 in 002). Desni klik -> Permissions -> dodaj kljukico pod Full Control (za everyone) -> Apply. Potem pobrisi celotno vejo z imenom tvojega USB kljucka. Ko izbrises vse tri, zapres regedit, potem vstavi nazaj kljucek v racunalnik. Zdaj bi se moral enumerirati s prvo prosto oznako, ne glede na to katero je prej imel.
Ce se ne, ostane se eno brskanje po registru, potem pa mislim da meni zmanjka idej  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 12:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa se nekaj: prej naredi Export vsake od vej, preden jo izbrises. Ne bo je potrebno importirati nazaj, je pa notri ena referenca, ki jo bos rabil za naprej, ce tudi to ne bo delovalo. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 1:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sori Sokrat, ampak če niti ne vidi lokalnih diskov v disk management-u, potem se mi zdi škoda časa reševat samo en košček sesutega sistema... Čez en teden pa kaj drugega ne bo delovalo itd. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primozsu Član

|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 1:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Sokrat
Sem naredil kot si rekel, vendar vse kar je naredilo je bilo to, da se mi je desno spodaj prikazal zavihek da je našlo novo strojno opremo (USB kluček), ter da je pripravljen za uporabo. Ostalo ostaja vse isto, v My Computer še ga vedno ne vidim.
@aly
Tudi tvoje sem probal vendar dalje od tu ne pridem! Ko pritisnem next, se ne odzove na ukaz.
Očitno bom moral preiti nazaj na nelicenčne windowse , saj takrat pri isti konfiguraciji in istih programih nisem imel težav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
auuu...
Pa če poskusiš s kakšnim datumom še bolj nazaj?
Meni se je enkrat zgodilo na virtualni mašini, ko sem gor testiral hudo sumljive programe, da mi je virus pobrisal vse restore pointe za nazaj
Poskusi še z Repair sistema z zagonskim CDjem... _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
primozsu je napisal/a: |
@Sokrat
Sem naredil kot si rekel, vendar vse kar je naredilo je bilo to, da se mi je desno spodaj prikazal zavihek da je našlo novo strojno opremo (USB kluček), ter da je pripravljen za uporabo. Ostalo ostaja vse isto, v My Computer še ga vedno ne vidim. |
Hoces reci, da ga prikljucis potem, ko tiste veje pobrises, in ga potem se vedno ni pod Disk Management ? Ostanejo se veje, ki so povezane s temi, tukaj je pa malce tvegano, ce napacno stvar pobrises. Najdi kljuca z imenom {53f5630a-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b} in
{53f5630d-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b} (moral bi biti vsak v enem ControlSetu, drugi je vrstico pod prvim, imeni sta zelo podobni ostalim naokoli). V vsakem bi morali biti podkljuci, ki imajo v imenu #?##STORAGE#RemovableMedia#... in takoj tam (namesto treh pikic) oznako, kamor so bili prikljuceni. To oznako za svoj USB kljucek vidis v delckih, ki si jih izvozil pred izbrisom v prejsnjem koraku pod ParentIdPrefix. S tem, ko si spet prikljucil kljucek, so se ti zapisi ustvarili na novo in jih moras brisati ponovno.
Pobrisati bi moral tiste, ki se nanasajo na tvoj kljucek in imajo ustrezen ParentIDDPrefix, ne brisi kar vsega po vrsti !
Potem (ce to ne pomaga) ostanejo se zapisi pod HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Enum\STORAGE\RemovableMedia (za vse tri ControlSete) in HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\DeviceClasses\{53f56307-b6bf-11d0-94f2-00a0c91efb8b} (za vse tri ControlSete, pri tem izkljucno tisti, ki se nanasajo na enote, prikljucene na USB, torej ki imajo v imenu ##?#USBSTOR#). Tukaj je zelo lepa moznost, da naredis nepopravljivo neumnost, ce brises vsepovprek in pri tem nisi pazljiv, je pa tako, da ko nic od nastegega, kar se nanasa na tvoj USB kljucek, ni vec, bi se morali podatki ustvariti ponovno (kot ob zagonu po svezi instalaciji in prvem priklopu kljucka). Seveda morajo biti pred vsakim posegom izkljucene vse USB pomnilniske enote.
Glede nevidnih internih diskov:
Pojdi se na Start -> Run -> diskpart
in tam vpisi ukaze
list disk
list volume
ce prvi ukaz izpise kaj diskov in volumnov, potem za vsak disk izvedi ukaz
select disk N (kjer je N stevilka, ki jo napise ob disku, denimo 0, 1, itd.)
detail disk
in
select volume N (kjer je N stevilka volumna)
detail partition
Ukaze lahko tudi skrajsas "sel vol 1", "det par" itd., da nebos vsega tipkal, dolga oblika je samo za lazje razumevanje.
Je kje kaj sumljivega - kaksen "Hidden: Yes" ali kaj podobnega ?
Ce ne izpise noben od "list" ukazov nic, potem zacni iskati instalacijske medije ... _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
primozsu Član

|
Objavljeno: Tor Maj 19, 2009 4:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Sokrat
-Sem probal tudi to, vendar brez uspeha. (pri RemovableMedia nisem mogel brisati)
-Ko sem napisal "list disk" mi je izpisalo: "There are no fixed disks to show."
@aly
-Ko hočem narediti Repair z zagonskim CD-jem mi javi da naj vstavim floppy, čeprav sploh nimam enote
-Kateri program je alternativa Deamonu
- Sem se že sprijaznil, da bom moral po enem tednu spet naložiti windowse.
- Lahko uporabim katero koli verzijo XP SP3 in vnesem licenčno kodo, ki sem jo uporabil tu?
- Se da dobiti kje legalno in zastonj zadnjo verzijo XP SP3? (to sem dovlekel z MSDNA). Mislim da je nekaj narobe s to verzijo . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni