|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
1OVER0 Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 14:06 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.19 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 5:04 pm Naslov sporočila: Logo - kot font |
|
|
Zdravo
Najprej vse prav lepo pozdravljam.
Sem nov na tem forumu, čeprav ga prebiram že par tednov sem se danes tudi registriral in bi želel zastaviti prvo vprašanje če kdo mogoče ve - do sedaj tega sam nisem našel.
Vsak proizvajalec (elektronskih komponent v tem primeru) ponavadi ima svoj logo. Dobiti logo v obliki slike ni problem.
Ali mogoče obstaja kakšen tak font kjer bi lahko te logote enostavno pisal kot tekst.
npr:
A= logo AMD-ja, .. D=logo DIOTEC.. nekaj v tem stilu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za take stvari se uporablja Corel Draw. Napišeš besedilo (logo), izbereš font, ki je čimbolj podoben želenemu, nato ga razteguješ, ukrivljaš, povdarjaš, ...
Če veš, kaj bi rad dosegel, boš v pol ure dela s kakšnim grafičnim oblikovalcem to tudi dobil.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1OVER0 Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 14:06 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.19 Kraj: Slovenj Gradec
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala igo
To je tudi ena od možnosti samo je kar precej zamudna če hočem narediti logote vsaj tistih bolj poznanih.
Mislil sem če mogoče kaj take že obstaja, čeprav mislim da ne.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.89 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj v Corel lahko tudi kaj uvoziš... _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1OVER0 Član

|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK
Bom videl koliko bo volje in časa, mogoče se bom zadeve celo podstopil, sicer pa po starem naprej - z slikami. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70621.37
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Maj 20, 2009 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam sledeč problem uvoza v corel (X4 testno 14 dnevno verzijo). Imam logotip (društva), zrisan v photoshopu CS2. Problem je, ker je logotip nepravilnih oblik. Ozadje je transparent. Potem pa datoteko shranim kot *.eps (ki naj bi kao že bila vektorska). Potem datoteko odprem s Corel-om. Ozadje kar ni več transparent, ampak mi naredi belo!?! Ko sem po istem postopku v corel uvažal v photoshopu zrisan text (ime društva), mi naredi brez problema....
Ima kdo kakšno idejo, ali mi kdo naredi to za kako pivo?
Rabim pa ime in logotip v vektorskem formatu, za tisk na majice. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Maj 20, 2009 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imaš napačno predstavo. Photoshop naredi bitni format. Če sliko shraniš v EPS ne narediš vektorske slike. Za to bo treba kar nekaj ročnega dela... _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bero Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24 Prispevkov: 268 Aktiv.: 1.31 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Maj 21, 2009 2:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko poizkusiš s trace funkcijo v corelu, ki ti bitno sliko pretvori v vektorsko (cel kup krivulj). Žal nimam trenutno corela inštaliranega, tako da ne vem ali je trace del corel-draw ali je ekstra program v X4 paketu.
Trace ima kar nekaj nastavitev (kako natančno naj procesira bitno sliko), čudežev pa ne dela.
lp, Gašper _________________ Najbolj neumno vprašanje je tisto, ki se ne vpraša. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni