|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dj robee Član

Pridružen-a: Ned 05 Okt 2003 20:34 Prispevkov: 68 Aktiv.: 0.29
|
Objavljeno: Pet Maj 22, 2009 12:36 pm Naslov sporočila: Gorenje hladilnik |
|
|
No nekaj postov nazaj je bilo govora o Gorenje pralnem stroju in napakah. Imam hladilnik (ne vem točno modela) z touch displayem. Ali kdo ve kako je s firmware-i ipd. glede na to, da mi, ko grem v recepte le-teh ne pokaže. Torej neka napaka. Ali obstajajo kakšne podrobnejše informacije o globjem dostopu v kontrole, mogoče kaki skriti menuji...
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.59 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Maj 22, 2009 6:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
RFM (read fucking manual)! _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Pet Maj 22, 2009 8:58 pm Naslov sporočila: Re: Gorenje hladilnik |
|
|
dj robee je napisal/a: |
Ali kdo ve kako je s firmware-i ipd. glede na to, da mi, ko grem v recepte le-teh ne pokaže. Torej neka napaka. Ali obstajajo kakšne podrobnejše informacije o globjem dostopu v kontrole, mogoče kaki skriti menuji...
LP |
Sprogramirane in zlotane ploščice dobi Gorenje od poševnookih, za vse izdelke vključno z pralnimi stroji, zato dvomim, da se dobi kakšen firmware. _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dj robee Član

|
Objavljeno: Pet Maj 22, 2009 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
@bojan: ??? ne razumem neprijaznega ogovora! Drugače je pa RTFM (read the fucking manual) če že hočeš izpasti frajer.
Pa naj mi moderator ne zameri...moral sem!!!
@robertos: slišal sem, da naj bi imelo neko slovensko podjetje prste vmes |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harum Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2006 8:25 Prispevkov: 172 Aktiv.: 0.73 Kraj: Vitanje
|
Objavljeno: Sob Maj 23, 2009 2:01 pm Naslov sporočila: Re: Gorenje hladilnik |
|
|
robertos je napisal/a: |
Sprogramirane in zlotane ploščice dobi Gorenje od poševnookih, za vse izdelke vključno z pralnimi stroji, zato dvomim, da se dobi kakšen firmware. |
Poskusi ne govoriti bedarij. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Maj 23, 2009 4:05 pm Naslov sporočila: Re: Gorenje hladilnik |
|
|
harum je napisal/a: |
robertos je napisal/a: |
Sprogramirane in zlotane ploščice dobi Gorenje od poševnookih, za vse izdelke vključno z pralnimi stroji, zato dvomim, da se dobi kakšen firmware. |
Poskusi ne govoriti bedarij. |
Če se že gremo v ostrem tonu, potem pa, harum, dodaj kakšno bolj koristno mnenje od zgoraj napisanega  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sob Maj 23, 2009 4:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
V Bosch toasterju, kateri ima za prikaz 20-LED Bargraf, sem našel celo elektronsko ploščico od Elrada.
Gorenjev pralni stroj, model WA1142 naprimer, pa ima motorno elektroniko od SIEBE.
Sicer pa, če ni sama ploščica od poševnookih, so pa komponente zagotovo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harum Član

|
Objavljeno: Sob Maj 23, 2009 5:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
rekel sem da je bedarija in pri tem naj ostane.
malce mi gre na živce, ko vsak, ki ima pet minut časa širi laži o podjetju kjer delam.
ta konkretna elektronika - kot večina elektronik za zadnjo generacijo Gorenje aparatov bele tehnike - je bila razvita v Gorenju, konkretno v skupini, kjer sem zaposlen in se izdeluje v Sloveniji.
poševnooki razen izdelave določenih elektronskih komponent nimajo nič pri tem.
aja tudi SW je bil pisan v naši skupini - bom povprašal kolega, kaj konkretno je implementirano v končni verziji.
da ponovim še enkrat robertos je lažnivec (oziroma v najboljšem primeru nevednež) in bilo bi lepo, če bi to priznal. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Maj 23, 2009 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kakšne mikrokontrolerje vse se uporablja?
Vem da je kar nekaj PIC-ev, precej ST-ja. Je tudi kaj atmela in TI-ja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harum Član

|
Objavljeno: Sob Maj 23, 2009 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
PIC-ev v elektronikah, ki jih razvijemo praktično ni, če izvzamemo nekaj novih bojlerjev. Kot si rekel je ogromno ST-ja (8 in 16 bitniki), Renesas (16 bitniki), ščepec Atmela in mislim da bo nza barvni TFt Sharp ali pa NXP ARM (nisem najbolj zraven pri tem). razlog za prevlado ST-ja je cena. TI-ja ni, razlog zakaj ne TI ali PIC ali Atmel je vedno cena. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Maj 23, 2009 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo. Zakaj potem st nekako ni popularen pri hobistih ?
Je to zaradi težje dostopnih orodij ? manjše prisotnosti po revijah ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dj robee Član

|
Objavljeno: Ned Maj 24, 2009 7:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Harum, hvala za odgovor in potrditev, da nekateri samo bučkajo. Očitno jim gre samo za pridobivanje aktivnosti na forumu. Zelo bi bil vesel še bolj podrobnih odgovorov, če boš dobil informacije. Hladilnik je sicer še v garanciji, ampak mene je bolj zanimala tehnična plat, zato sem vprašal. Še enkrat: se priporočam!!!
PS: Zakaj smo bili prestavljeni v energetiko? Saj smo s temo še vedno pri krmilni ELEKTRONIKI! Čudna so pota foruma ... No nekaterih |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harum Član

|
Objavljeno: Ned Maj 24, 2009 9:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Microchipova politika marketinga se bolj od ostalih posveča tudi malim uporabnikom. Po moje je ta strategija pametna, ker ko se uporabnik "čustveno" naveže na proizvajalca MCU (avta, ...) ga uporablja kjer more. Od tod tudi internetne vojne med Microchipisti in Atmelovci. Dejansko v neki generaciji MCU-jev različnih proizvajalcev ni omembe vrednih razlik. Manjše razlike so v ceni, ki je pri količini 10-100k/leto precej pomembna, še pomembnejša pa je tehnična podpora, ki je pri ST-ju za Evropo skoraj neprekosljiva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harum Član

|
Objavljeno: Pon Maj 25, 2009 2:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
povprašal sem kolega in pravi, da so praktično vse verzije SW že imele vgrajene recepte (8 receptov). ali si prepričan, da gledaš v pravem menuju (uporabniška navodila) in kateri jezik imaš izbran? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dj robee Član

|
Objavljeno: Pon Maj 25, 2009 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
harum je napisal/a: |
povprašal sem kolega in pravi, da so praktično vse verzije SW že imele vgrajene recepte (8 receptov). ali si prepričan, da gledaš v pravem menuju (uporabniška navodila) in kateri jezik imaš izbran? |
Gledam prave menije...problem je v tem da ko kliknem na recepte, se odpre začetek enega od teh receptov (sestavine) in to je vse. Saj ne, da bi jih rabil...me pa moti če je kaj narobe z elektroniko dokler je še v garanciji |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni