|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.67 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Čet Maj 21, 2009 2:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Program "rar" oz. "unrar" nima grafičnega vmesnika in ga je zato treba zagnati v ukazni vrstici, ne pa kot ikono v meniju. Zaženi terminal, pa vtipkaj "rar --help" in izpišejo se ti vse komande. Tako lahko s primernim ukazom potem kompresiraš ali pa dekompresiraš potrebne datoteke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Maj 21, 2009 3:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem našel potreben ukaze, ampak bom raje uporabil kakšnega drugega z vmesnikom, ker piše uporaba ukazov le za razpakiranje.
Hvala za pomoč!  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Maj 21, 2009 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali slučajno obstaja Microsoft office za Ubuntu, ker meni nobeden ne deluje? Bral sem, da je IBM nekaj vstvarjal samo nevem kako se je končalo. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Maj 21, 2009 9:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj M$ office če imaš open office org? _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GregaG Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 22:14 Prispevkov: 83 Aktiv.: 0.41 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Maj 22, 2009 8:23 am Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Ali slučajno obstaja Microsoft office za Ubuntu, ker meni nobeden ne deluje? Bral sem, da je IBM nekaj vstvarjal samo nevem kako se je končalo. |
lahko das si gor virtualbox, instaliras xpje in MS office |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Maj 22, 2009 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Open office je le zelo slab nadomestek za Microsoft office, zato ker, ko odprem datoteko, ki je bila narejena z Open office v Microsoft office pride do velikih razlik kar pa ni ravno ugodno. Mi ja pa nekako uspelo Microsoft office 2003 inštalirati in deluje z 2007 pa zgleda ne bo nič. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.31 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Maj 23, 2009 5:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poizkusi s TEM vodičem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.67 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Ned Maj 24, 2009 9:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Open office je le zelo slab nadomestek za Microsoft office, zato ker, ko odprem datoteko, ki je bila narejena z Open office v Microsoft office pride do velikih razlik kar pa ni ravno ugodno. |
Kateri zapis datoteke pa uporabljaš, ko jo shraniš? Vedi, da OpenOffice ni microsoft Office in zato obstajajo določene razlike med programoma. Ljudje s strani OpenOffice se sicer trudijo, da bi povečali kompatibilnost datotek in standardov, microsoft pa kompatibilnost ne briga kaj preveč in včasih počnejo stvari, ki so čisto nasprotne (npr. *.docx datotečni format). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Maj 24, 2009 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Saran je napisal/a: |
Open office je le zelo slab nadomestek za Microsoft office, zato ker, ko odprem datoteko, ki je bila narejena z Open office v Microsoft office pride do velikih razlik kar pa ni ravno ugodno. |
Kateri zapis datoteke pa uporabljaš, ko jo shraniš? Vedi, da OpenOffice ni microsoft Office in zato obstajajo določene razlike med programoma. Ljudje s strani OpenOffice se sicer trudijo, da bi povečali kompatibilnost datotek in standardov, microsoft pa kompatibilnost ne briga kaj preveč in včasih počnejo stvari, ki so čisto nasprotne (npr. *.docx datotečni format). |
Ponavadi shranim z končnico .doc, sicer pa sem sedaj z 2003 čisto zadovoljen. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darkoan Član

Pridružen-a: Sre 31 Avg 2005 18:19 Prispevkov: 117 Aktiv.: 0.49 Kraj: Okolica SG
|
Objavljeno: Pon Jun 01, 2009 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Da ne odpiram nove teme bom povprašal kar tukaj.
Problem imam namreč z grafiko v Ubuntu ker ne prikazuje vsega (slaba pa je tudi resolucija).
Očitno namreč je da se lahko načeloma vsaka zadeva reši prek terminala vendar se tudi tukaj zalomi saj ko odprem terminal v njem nič ne vidim (bela slika-okvir) tako da se ne vidi niti kurzor.
Bral sem po forumih da je problem z Intel grafičnimi karticami vendar brez konzole nisem našel nobene rešitve.
Moj sistem je Compaq iPaq Desktop PC (čipset Intel i815e) z integrirano Intel grafično kartico (Intel 82815 Solano), integrirana pa sta tudi zvočna in mrežna (Intel 82801BA).
Resoluciji ki ju lahko izberem sta samo 640x480 (4:3) in 800x600 (4:3) frekvenca osveževanja pa 56 in 60Hz. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pon Jun 01, 2009 5:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za touchapad sem nasel tole. Zanima pa me kako se to nalozi? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darkoan Član

Pridružen-a: Sre 31 Avg 2005 18:19 Prispevkov: 117 Aktiv.: 0.49 Kraj: Okolica SG
|
Objavljeno: Tor Jun 02, 2009 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Poizkusi tole če imaš Ubuntu distribucijo:
Synaptics Touchpad |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sre Jun 03, 2009 5:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zgubil voljo po enem mesecu sem spet na Windows 7 in mi vse veselo deluje, saj če bi vsposobil touchpad bi ostal. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.28 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Sob Jul 11, 2009 12:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Nočem odpirat nove teme zato bom tukaj vprašal...skratka na prenosnik Lenovo N200 3000, sem si namestil Ubuntu 9.04. Že prej sem se sicer pripravil na morebitne težave z mrežo in wlanom, a na moje začudenje je vse delovalo "out of the box". No skoraj...namreč ko sem nastavil IPje, protokole (WPA), ipd. se še vedno nisem mogel povezati v splet. Lokalne računalnike in router vidim in jih tudi "pingam", "ven", na internet pa ne morem. IP je enak kot v drugem OSu, MAC naslova nisem spreminjal...če se komu sanja, lepo prosim za pomoč in lp.
Luka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Sob Jul 11, 2009 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Odpri eno terminalsko okno in vanj vpisi ukaze (vsaka vrstica je en ukaz)
ping 193.189.160.13
ifconfig
route
ter rezultate skopiraj (kot tekst !) na forum.
Napisi tudi omrezne nastavitve iz drugega OSa (IP, netmask, gateway). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni