www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Neznan virus

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.95
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 02, 2005 10:57 pm    Naslov sporočila:  Neznan virus Odgovori s citatom

Na računalniku se mi je začelo pojavljat obvestilo o virusu-trojancu v datoteki Lsennb.exe. Datoteka se nahaja na navedenem mestu z letnico 2001.

Poizkusil sem z iskanjem informacij o tem virusu na netu, vendar ga očitno ne pozna nihče drug kot moj antivirusni program. Confused
Mogoče kdo ve kaj o tem?

Virus_Isennb_exe.JPG
 Opis:
Neznan virus
 Velikost datoteke:  23.13 KB
 Pogledana:  41 krat

Virus_Isennb_exe.JPG

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.37
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 03, 2005 7:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je lahko karkoli. Opisa je premalo, da bi lahko na podlagi tega našel kaj uporabnega. Na ime datoteke se ne gre zanesti, ker so ponavadi uporabljena naključna imena, ki se od PC-ja do PC-ja spreminjajo. Predlagam da pogledaš če so v omenjenem direktoriju še kake skrite datoteke z novejšim datumom. Razni trojanci včasih marsikaj zapisujejo na ta način. Mogoče boš po vsebini in imenih teh izvedel več. Kot drugo poskusi to ime poiskat po registru. Mogoče boš tam dobil kaj več napisanega. Vzrok, da ga ne odstrani je verjetno v tem, da je aktiven. Na nek način ga boš moral "ubit" in potem datoteko prestaviš drugam ali preimenuješ.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 03, 2005 11:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta datoteka ni bila skrita in sem jo zlahka odstranil v DOSu, ko sem računalnik zagnal z zagonsko disketo. Takoj po ponovnem zagonu XPjev mi je SpySweper javil še datoteko Dynssxv.exe, katere info prav tako ni možno najti na netu. Tudi to sem pobrisal v DOSu in je računalnik zaenkrat OK, čeprav tudi prej razen opozoril ni kazal kakšnih vidnih znakov okužbe in je vse delalo normalno.

Frenki, datum ene datoteke je bil OKT 2001, druge pa FEB 2004, čeprav so bili XPji instalirani AVG 2004, tako da tudi datumom verjetno ni preveč za zaupat.

LP
Nazaj na vrh
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.99
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 03, 2005 12:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi ga odstranit ročno. Pojdi v tisti direktorij in zbriši file.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 03, 2005 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NUFAN je napisal/a:
Poskusi ga odstranit ročno. Pojdi v tisti direktorij in zbriši file.

Kot sem že napisal ... odstranil sem ga lahko samo v DOSu z zagonsko disketo, ker sta se v windowsih upirala na vse načine. Very Happy
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70672.17

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 03, 2005 4:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mumbley
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 16:30
Aktiv.: 0.20

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2005 7:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V safe modu se ga ne da pobrisati, ker proces že teče. Če ustaviš proces ga lahko pobrišeš, a se ponovno obnovi. Edina možnost je da namestiš varnostne popravke.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni