|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
AtKo Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 15:46 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 07, 2009 11:16 pm Naslov sporočila: "mini" voltmeter |
|
|
Rad bi imel nekakšen majhen voltmeter v avtu, da mi meri napetost na akumulatorju.
Vrednosti naj bi se prikazovale na dokaj majhnih LED displayih, tako da jih vgradim v armaturo. Se splača zadevo narediti, ali obstajajo tudi take zadeve v naših slovenskih trgovinah? Sem na forumu našel nekaj na to temo, vendar ni to kar sem iskal. Našel sem to shemo in se to na tej strani.
Vendar mi je zadeva nekam prevelika, saj je tu še regulator za 5V.
Je kaj takega, da lahko priklopim direktno na akumulator 12v?
Hvala in lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Ned Jun 07, 2009 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koliko prostora imaš na voljo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
AtKo Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 15:46 Prispevkov: 55 Aktiv.: 0.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 07, 2009 11:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Displayi naj bi bili višine tam cca. 3cm, nevem točno. Zdaj čim manjše je vezje, tem boljše je, ker omenjeno vezje je preveliko.
Edit:
Našel razne načrte, vendar vse z istim čipom ICL7107, za katerega je potrebno 5V.
Za 12v pa ne najdem nič. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.46 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Pon Jun 08, 2009 12:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Si pogledal v IC Elektroniki? Tam sem pred časom kupil V in A-metre z LCD oz. LED displayi, zadaj lahko izbereš pravo prevezavo za prikaz V oz A. Displayi verjetno ne bodo preveliki..
Pokliči, povprašaj  _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Jun 08, 2009 12:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Voltmeter, oziroma ICL čip potrebuje za svoje delovanje 5V. To ti ne bi smelo predstavljati problema - pač dodaš tisti 7805 regulator ali podoben in mirna bosna. Niti ni nujno da je na istem vezju kot sam čip z displeji. Lahko ga namreč narediš v obliki zunanjega napajalnega dela. Vendar pa nevem kako je potem z merjenjem napetosti, če za napajanje in merjenje uporabljaš skupno maso. Če sem prav razumel datasheet, bi bilo tu bolje uporabiti dvojno napajanje, ±5 V  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerny Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27 Prispevkov: 414 Aktiv.: 1.98 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sob Jun 13, 2009 10:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Med projekti najdi silvonov V-A meter z at tiniyem. Je res mala varianta dela pa tudi super. _________________ Če smrdi je kemija, če kadi pa elektronika! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Ned Jun 14, 2009 9:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem si naredil tegale:
http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/batmon12.htm
Resda nima displeja, je pa najmanjši možen. Spravil sem ga v ohišje 3.5x1.3x2 cm
Kaže zelo natančno. _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni