|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
zoki Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50 Prispevkov: 119 Aktiv.: 0.50
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2005 10:07 am Naslov sporočila: Profilab_Expert 3.0 |
|
|
Zdravo!
Zanima me,če kdo uporablja Profilab_Expert 3.0?
Jaz namrec uporabljam V2.0,vendar imam problem z Makrom"min-max"
Program je iste firme,kot sprint_layout in zelo uporaben za instrumente,ki imajo rs232 ali usb izhod.
Za odgovor se zahvaljujem! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 850 Aktiv.: 3.58
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2005 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj sem delal. Naletel sem na težave, če sem želel preko RS232 poslati oz. sprejeti tekst in ne samo številsko vrednost. Izdelati sem moral točno tak številski format kot ga poznajo inštrumenti. Zadeva se mi je zdela zanimiva kot aplikacija skupaj s mikrokontroleskim sistemom. Pa sem zaradi zgornjih razlogov zadevo kar malce opustil. V modulih nisem našel nič primernega za rešitev tega. Zanima pa me, ali je možno to izvesti z LabView-om. Nekje sem videl aplikacijo za nadzor in upravljanje napajalnih sistemov narejeno z LabView. Zadeva je zgledala zelo zanimivo.
Primer: preko RS232 pošljem #SISTEM1:ON na kontrolersko vezje in s tem vključim rele.
Oz. iz kontrolerja dobim podatek Temperatura: 22.5,23.7,17.5,14.2,STIKALO:ON in to prikažem na displayih.
LP Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoki Član

Pridružen-a: Tor 18 Nov 2003 21:50 Prispevkov: 119 Aktiv.: 0.50
|
Objavljeno: Pon Jul 04, 2005 11:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Jaz ga ne uporabljam,za kaksne hude stvari,le za casovno spremljane raznih napajalniko(napetostno),tudi vec dni ,v konbinaciji z GDM705.
Sicer dobim graf in tabelicne vrednosti,rad bi dodal se Min-Max funcijo za hitrejso orjentacijo.O labwiev pa nimam pojma! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni