|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
milans Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.70 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sre Jul 06, 2005 9:11 pm Naslov sporočila: Program za urejanje DVD filmov |
|
|
Zanima me, če kdo pozna kakšen program s katerim bi bilo mogoče filme, ki so na različnih DVD-jih rezati, mešati in narediti nov DVD film.
Gre namreč zato, da so otroci v vrtcu dobili posnetke kaj so počeli v vrtcu na dveh DVD-jih in ima vsak komaj 1,4 giga prostora zasedenega. Jaz pa bi rad oba spravil na en DVD. _________________ l.p. Milan
"Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
monaco Član

Pridružen-a: Sre 06 Jul 2005 21:12 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.07 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Sre Jul 06, 2005 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako preprosto ne bo šlo. Lahko pa iz vsakega vzameš datoteko avseq (največja datoteka v folderju video_ts), ji spremeniš končnico v .mpg in potem z kakšnim programom za dvd authoring narediš nov dvd (nove menije, da boš lahko izbiral katerega od posnetkov želiš). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.60 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Jul 07, 2005 2:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Tak programček bi tudi mene zanimal.... do sedaj poznam in uporabljam le DVD shrink in DVD decrypter , oziroma kombinacija obeh.
Dobra zadeva za kopiranje in rezanje stran odvečne krame. In ko je odvečna krama odrezana, ostane toliko prostora, da bi lahko dva dvd spravil na enega, če pa ravno malce zmanjka, pa se lahko še dodatno skrči, seveda na preveč, da ne trpi kvaliteta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Čet Jul 07, 2005 6:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Pinacle studio 8 je ta programček ampak sem ga dobil v kompletu z nakupom kartice za zajem videa. Po obdelavi (taki kot jo vi želite) je izhod na VCR, DVD, VCD.... Kreirate lahko lastne DVD, dodajate muziko kot spremljavo, podnapise, efekte.... Cena pred dvemi leti 70 ksit.
LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mumbley Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 16:30 Prispevkov: 48 Aktiv.: 0.20
|
Objavljeno: Čet Jul 07, 2005 7:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da brez profesionalnega programa ne bo šlo tako lahko. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Jul 07, 2005 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Tak filmček se da narediti precej enostavno. Programov za urejanje raznoraznega videa je ogromno - za domačo, polprofesionalno in profesionalno rabo. Mi, navadni smrtniki kar več kot od programov za domačo rabo ne bomo šli. Bozo je že predlagal eno varianto. Ponavadi tisti programi, ki jih dobiš v kompletu pri karticah za zajem videa ali pa pri TV karticah povsem zadoščajo. Če imaš kakšnega prijatelja, ki ima tako kartico ga povprašaj po CD-ju, ki ga je dobil zraven.
Jaz sem ob koncu srednje šole za sošolce naredil en film z Ulead VideoStudio-m. Nastal je zelo lep izdelek, le da sem takrat delal z nizko ločljivostjo. Če nimaš ne vem kako močnega računalnika bi bila lahko težava počasnost. Video je le video. _________________ If in doubt about performance disassemble your code and try to follow it. If you get bored then the CPU probably will too... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
monaco Član

Pridružen-a: Sre 06 Jul 2005 21:12 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.07 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Čet Jul 07, 2005 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dober in enostaven program za obdelavo videa je Pinnacle Studio 8. Dobiš ga na pinnaclovi spletni strani (trial), "registriraš" ga pa na astalavisti.
Bolj profesionalna zadeva je pa Adobe Premiere 7, ki pa je tudi manj user friendly za začetnika.
Toda mislim, da niti tega ne rabiš, če narediš tako kot sem prej napisal. Dobi mpg ven in vzami en program za dvd authoring (google jih najde cel kup), potem pa samo potegneš oba mpgja noter, dodaš osnovni meni in zapečeš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RastaMan Član

Pridružen-a: Tor 04 Jan 2005 22:06 Prispevkov: 57 Aktiv.: 0.24 Kraj: Tolsti vrh - Novo mesto
|
Objavljeno: Čet Jul 07, 2005 8:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
za samo sestavljanje dveh DVD-jev skupaj je dovolj tudi Ulead dvd movie factory. Lahko enostavno uvoziš dva filma in nato izvoziš končni film.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.63 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Jul 07, 2005 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz za zajem in urejanje video materiala uporabljam Adobe Premiere Pro 7.0.. Sicer nisem najbolj zadovoljen z njim (sem videl tudi že boljše).
Za ustvarjanje DVDjev pa uporabljam Sony DVD Architect 3.0a, ki pa je res odličen program.
Res pa je trba računati na to, da rabiš močan "mlinček", ker lahko renderiranje in eksportiranje iz Premiere traja več ur skupaj. Pa tudi Architect rabi nekaj ur zase. Ampak izdelek je pa profi.
Z zajemom ali kopiranjem videa z obstoječega DVD-ja se še nisem ukvarjal, bom pa ob priliki poskusil enega od zgoraj naštetih možnosti. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni