|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jun 24, 2009 9:46 am Naslov sporočila: Da se zgodi samo enkrat.. |
|
|
Rabil bi idejo kako naj v C-ju sprogramiram tako, da se mi določena funkcija požene samo enkrat..
naj razložim..
Vsakdan ob 13:15:00 bi želel, da se mi en pin port za pol sekunde vključi nato pa izključi.
Dosedaj delam tako, da v main-u preverjam ure, minute in sekunde in ko pride do 13:15:00 pin vklopim, dvignem zastavico, da je že vključen nato pa naslednjič gledam če je zastavica že dvignjena in računam če je poteklo že pol sekunde.
Ko čas preteče pin izključim in spustim zastavico..
ampak ker se sekunda še ni spremenila se mi zadeva še enkrat požene..
Če gledam še deseinke sekund potem je Ok..
Vseeno me zanima kako drugi rešujete tako zadevo.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Sre Jun 24, 2009 10:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako da dodamo se eno zastavico, da je bila zadeva danes ze izvedena (ta se pobrise kasneje, denimo ob polnoci), ne pa da namerno tlacimo race condition v program ...  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.57
|
Objavljeno: Sre Jun 24, 2009 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Pa se to: prva zastavica je nepotrebna, dovolj je preverjati samo drugo (torej ali je bila procedura danes ze izvedena). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
clownfish Član

Pridružen-a: Pet 05 Avg 2005 13:05 Prispevkov: 765 Aktiv.: 3.23 Kraj: Povir / Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jun 24, 2009 10:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Aha.. dobra ideja.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mte Član

Pridružen-a: Pon 02 Jun 2008 17:47 Prispevkov: 53 Aktiv.: 0.26 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Sre Jun 24, 2009 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
A kakšnih RTC interruptov pa ta uC nima? Tak interrupt je recimo na kakšnem ARM-u sposoben celo dvigniti sistem iz sleep mode-a, če razen preverjanja časa sistem nič ne dela in brez veze kuri energijo... Če imaš to možnost, mislim da bi bilo boljše tako. Pa še interrupt se pač zgodi samo takrat, ko se mora in se ne rabiš igrat z zastavicami.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni