|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.56
|
Objavljeno: Sob Jun 27, 2009 6:32 pm Naslov sporočila: Moja plošča ne dela - LPC2368 |
|
|
Naredil sem svojo plosco z LPC2368, za shemo sem se oziral na shemo od MCB2300, zadevo sem sestavil, preveril sem ze vse kar je bilo mogoce, napetost je povsod 3.3V, RESET je na 3.3V, prav tako ISP pin.
Trenutno imam na plosci zalotan ISP del (RS232 komunikacija z ISP/RST delom), SD, JTAG in napajlni del. V sami shemi imam sicer tudi CAN in ETH, vendar trenutno se nimam vsega na plosci.
Kratkih stikov med pin-i naj ne bi bilo, GND in VCC povezave so vse kot morajo biti.
Ko probam povezavo z JTAGom (KEIL ULINK2) dobim v uVision napako "JTAG Communication failure" na RS232 pa ne dobim sploh nic.
Prosim za kakrsnekoli nasvete kaj naj se preverim oz. kako naj zadevo probam usposobit.
LP, Uros |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Medo Član

Pridružen-a: Pet 17 Feb 2006 19:53 Prispevkov: 71 Aktiv.: 0.30 Kraj: Laško, Maribor
|
Objavljeno: Pon Jun 29, 2009 8:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Enkrat sem imel podoben problem, kot ti. Rešil sem ga tako, da ko sem hotel ploščo "konektat" sem vmes pritiskal tipko reset. Ko pa sem uspel naložiti gor aplikacijo je delo bp...
lp Andrej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Jun 29, 2009 9:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Preveri še kristal, če je priključen ter kondenzatorji za kristal, če so na masi. Lahko imaš tudi kje slab spoj in z multimetrom prevaja, ker z dotikom pritisneš pin ob pad. preveri tudi vse pullup in pulldown upore na JTAG konektorju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
urosg Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30 Prispevkov: 565 Aktiv.: 2.56
|
Objavljeno: Pon Jun 29, 2009 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, sem se malo vprašal če je mogoče kaj narobe s kristalom, ker imam enega že nekaj časa doma in sem sedaj iskal po netu kristal s tako oznako kot je na tem kristalu (12.00JW1) pa ne najdem ničesar.
Pull-up/down upori na JTAG so vsi OK in pravi.
Malce sem še razmišljaj če sem slučajno pregrel procesor ko sem ga lotal s postajo na vroči zrak pa da sem bil preveč neučakan in sem imel previsoko temperaturo (cca. 350°C) in sem prehitro segrel pasto itd. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pon Jun 29, 2009 11:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
To je navaden 12MHz kristal. Jaz bi na tvojem mestu s spajkalnikom še enkrat šel čez vse lote in dodal malenkost cina. Meni je pri neki plošči pomagalo, če sem rahlo upogibal ploščo.. zgleda da je bila vez nekje neopazno prekinjena.. pa ravno od reseta je bila . _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jani_pa Neznanec

Pridružen-a: Tor 20 Maj 2008 13:03 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00 Kraj: DOMŽALE
|
Objavljeno: Pet Okt 30, 2009 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
preveri grounde in napajenje
pri ICSP je pomeben preklop v način za programiranje
začetek --->t
---- iscp --------------------
----- reset -------
konec --->t
--icsp---
----- reset -------
vsaj tako je na 2148 _________________ JANI |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni