www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Moja plošča ne dela - LPC2368

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
urosg
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30
Aktiv.: 2.56

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 27, 2009 6:32 pm    Naslov sporočila: icon_sad Moja plošča ne dela - LPC2368 Odgovori s citatom

Naredil sem svojo plosco z LPC2368, za shemo sem se oziral na shemo od MCB2300, zadevo sem sestavil, preveril sem ze vse kar je bilo mogoce, napetost je povsod 3.3V, RESET je na 3.3V, prav tako ISP pin.

Trenutno imam na plosci zalotan ISP del (RS232 komunikacija z ISP/RST delom), SD, JTAG in napajlni del. V sami shemi imam sicer tudi CAN in ETH, vendar trenutno se nimam vsega na plosci.

Kratkih stikov med pin-i naj ne bi bilo, GND in VCC povezave so vse kot morajo biti.

Ko probam povezavo z JTAGom (KEIL ULINK2) dobim v uVision napako "JTAG Communication failure" na RS232 pa ne dobim sploh nic.

Prosim za kakrsnekoli nasvete kaj naj se preverim oz. kako naj zadevo probam usposobit.

LP, Uros
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Medo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Feb 2006 19:53
Aktiv.: 0.30
Kraj: Laško, Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2009 8:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enkrat sem imel podoben problem, kot ti. Rešil sem ga tako, da ko sem hotel ploščo "konektat" sem vmes pritiskal tipko reset. Ko pa sem uspel naložiti gor aplikacijo je delo bp...

lp Andrej
Nazaj na vrh
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2009 9:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri še kristal, če je priključen ter kondenzatorji za kristal, če so na masi. Lahko imaš tudi kje slab spoj in z multimetrom prevaja, ker z dotikom pritisneš pin ob pad. preveri tudi vse pullup in pulldown upore na JTAG konektorju.
Nazaj na vrh
urosg
Član
Član

Pridružen-a: Pet 27 Apr 2007 14:30
Aktiv.: 2.56

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2009 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, sem se malo vprašal če je mogoče kaj narobe s kristalom, ker imam enega že nekaj časa doma in sem sedaj iskal po netu kristal s tako oznako kot je na tem kristalu (12.00JW1) pa ne najdem ničesar.

Pull-up/down upori na JTAG so vsi OK in pravi.

Malce sem še razmišljaj če sem slučajno pregrel procesor ko sem ga lotal s postajo na vroči zrak pa da sem bil preveč neučakan in sem imel previsoko temperaturo (cca. 350°C) in sem prehitro segrel pasto itd.
Nazaj na vrh
Domenius
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15
Aktiv.: 5.01
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 29, 2009 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je navaden 12MHz kristal. Jaz bi na tvojem mestu s spajkalnikom še enkrat šel čez vse lote in dodal malenkost cina. Meni je pri neki plošči pomagalo, če sem rahlo upogibal ploščo.. zgleda da je bila vez nekje neopazno prekinjena.. pa ravno od reseta je bila Smile.
jani_pa
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 20 Maj 2008 13:03
Aktiv.: 0.00
Kraj: DOMŽALE

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 30, 2009 9:48 pm    Naslov sporočila: icon_note  Odgovori s citatom

preveri grounde in napajenje
pri ICSP je pomeben preklop v način za programiranje

začetek --->t
---- iscp --------------------
----- reset -------

konec --->t
--icsp---
----- reset -------

vsaj tako je na 2148

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni