|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mitja100 Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 20:45 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Tor Jun 30, 2009 4:25 pm Naslov sporočila: Izbira releja za 15A |
|
|
Pozdravljeni,
S mCPU (AVR), bi rad prižigal/ugašal peč, ki je 2kW. S 10A bi bil na meji, razmišljam o 12A ali celo 16A. Klasični releji so veliki in dragi...
potem gledam neke Solid State releje...
Idealno bi mi bilo, če bi z 5V lahko preklopil teh 10-15A. Kaj bi mi svetovali, da uporabim? Ker po svoje mi ni logično, da za tak "kos" plačam recimo 20€++, ko pa je programabilna ura pri kitajcih toliko (pa ne na mehanski preklop).
Pa cena mi je kar pomembna.
Hvala za nasvet,
Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Jun 30, 2009 4:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Domnvam, da bo breme priključeno na izmenično napetost.... če, potem vzemi en močnejši triac (recimo BTA25) ter optični sprežnik (MOC3063) pa imaš zadevo rešeno. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mitja100 Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 20:45 Prispevkov: 12 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Tor Jun 30, 2009 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala. Ima smisel. Grem jutri v "lov"
Ne vem, zakaj sem razmišljal samo o "RELE". V čem je pa razlika? Ne mislim tehnološko. To nekako ločim. Ampak tako, aplikativno... kdaj bi se odločil za eno ali drugo?
Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni