www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Comparator module

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 01, 2009 10:19 pm    Naslov sporočila:  Comparator module Odgovori s citatom

Ta tema se začne nekje tule:

gumby je napisal/a:
bungee je napisal/a:
Prepričujem komparatorje na PIC-u k delovanju ... za enkrat neuspešno Mad

Kaj pa nagaja?

Torej kaj me muči. Trenutno imam na testni plošči PIC16F916 (ta je bil ravno pod roko) in poizkušam usposobiti interna komparatorja tako, da bi oscilirala ob zunanjem vezju seveda.

Shema zunanjega vezja je taka kot na tej strani: Digital LC meter V2 Seveda sem prilagodil PIC pine mojemu PIC-u

Ne glede na to da sem CMCON0 nastavil na vrednosti, ki naj bi bile prave in sem nastavil vhodne pine, da so analogni vhodi, zadeva še vedno ne oscilira. Evil or Very Mad

Sem poizkusil najprej z zunanjim komparatorjem LM311 in tam nimam težav, oscilira takoj iz prve.

Morda ima moj prevajalnik bug, se namreč še nisem posvetil direktnemu asm nastavljanju komparatorja.

Še koda kjer nastavim komparator (CCS):
Koda:
   setup_adc_ports(sAN0|sAN1|sAN2|VSS_VDD);
   setup_comparator(A0_A2_A1_A2);   
   setup_vref(false);

#use fast_io(A)

set_tris_A(0b01001111);

Think Na koncu se bo izkazalo, da me povsem banalna zadeva. d'oh!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bungee
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49
Aktiv.: 6.24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 02, 2009 9:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem rekel, da bo bananasta zadeva...

Torej odgovor na moje vprašanje je: Uporabi drug PIC, ker 16F916 ni primeren za generalne stvari (ima vgrajen LCD driver) d'oh!

Sem uporabil skoraj enako kodo in PIC16F886, pa je stvar začela delat s prve Very Happy Applause
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni