|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
edofic Neznanec

Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 11:24 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pon Jul 06, 2009 11:42 am Naslov sporočila: turret board |
|
|
Zdravo
Delam na projektu kitarskega ojačevalca(zelo enostavna zasnova, pa načrtih iz ax84.com).
Samo vezje naj bi bilo najlažje narediti kot t.i. "turret board".
Nekako tako kot na tej sliki.
Zanima me kje bi lahko dobil te "nogice" na katere so prispajkane komponente. Sicer sem že razmišljal o vijakih, ampak se nanje ne da lepo prispajkati komponent. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok Član

Pridružen-a: Pet 13 Mar 2009 16:31 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.84 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Pon Jul 06, 2009 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi z tanko bakreno cevko ki jo na dnu nekako pritrdiš na ploščo. Včasih (verjetno tudi še danes) se je dalo kupiti posebne tulce za spajkanje. Povprašaj v kakšni trgoini z elektronskim materialom. "turret boarda" ti ne svetujem ker je z njim skoraj enako če ne še malo več dela kot pa z naprimer z univerzalnimi tiv.
Pa če boš uporabljal visoko napetost je tukaj še ena nevarnost....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.51
|
Objavljeno: Pon Jul 06, 2009 12:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem nabavil bakrene lepenkarje za enak namen. Prodajajo jih v Merkurju, pa najbrz se kje. So relativno dragi (v primerjavi s pocinkanimi), ampak za 5 evrov jih bos dobil za 10 ojacevalcev Potrebujes tudi precej masiven spajkalnik, da ga segrejes dovolj, da ga cin omoci (jaz sem uporabil 80W Wellerja z 2 mm konico).
Prakticni so zato, ker jih lahko zabijes kar v desko, ki potem sluzi kot dno skatle, tako da ni treba fiksirati se ene dodatne ploscice; prej kvecjemu malo povrtas z manjsim svedrom, da jih lazje zabijes. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.68
|
Objavljeno: Pon Jul 06, 2009 12:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
http://www.turretboards.com/
Na levi strani pod Turrets, cene so od 6 do 30 centov (ameriških) za kos.
Res pa je poštnina kar zasoljena, od 17 do 32 $.
Ima jih tudi Farnell
Išči pod Turret terminal, v kategoriji Connectors - Terminals. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni