www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

I2C in LM75a

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.12
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 06, 2009 2:42 pm    Naslov sporočila:  I2C in LM75a Odgovori s citatom

Na LPC2138 sem čisto obupal na HW I2C protokolom.
2. dni sem zapravil, da bi uspel zbuditi senzor LM75a, ampak brez uspeha. Ali ima kdo napisan program za branje omenjenega senzorja, drugače se raje lotim in napišem SW I2C protokol. Rabim pa samo branje tega temperature tega senzorja.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 07, 2009 7:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

saj z LM75 so že od nekdaj težave pri I2C in če se prav spomnij je neka fora pri inicializaciji, poizkusi malo po netu poiskat za problemi z LM75.

Jaz ga bom v kratkem poizkušal obuditi na PIC platformi pa upam da bo delalo BP Mr. Green

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 07, 2009 9:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eh, bom napisal SW protokol pa bo najbolj mir Rolling Eyes
RokO
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Nov 2006 11:14
Aktiv.: 0.53
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 07, 2009 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljen, v priponki boš našel dve mapi, ena je "uraden" primer iz katerega sem jaz z modifikacijami zbudil temperaturni senzor, v drugi mapi pa je moja koda, ki mi je (pred enim letom) delovala brez problemov.

i2c.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  i2c.rar
 Velikost datoteke:  31.41 KB
 Downloadano:  47 krat

Nazaj na vrh
pero
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03
Aktiv.: 0.61
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 07, 2009 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor se spomnim je pri tem senzorju pomemben timing. Ne prehitro in ne prepočas.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 07, 2009 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ma sem se ujezil in na hitro napisal SW knjižnico. Da še komu rešim kak siv las Cool

lm75a.rar
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  lm75a.rar
 Velikost datoteke:  1.33 KB
 Downloadano:  23 krat

pero
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Avg 2003 10:03
Aktiv.: 0.61
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 07, 2009 7:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še moj prispevek. če komu kaj pomaga.

tmp75 direkt na com port

http://www.pkuhar.com/tempThingie.php
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni