|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
janez88 Član

Pridružen-a: Čet 22 Nov 2007 1:24 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.28 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sre Jul 01, 2009 4:58 pm Naslov sporočila: TV voyager 55 - ni ne slike, ne zvoka |
|
|
Pozdrav. rabim pomoč pri popravilu tv-ja, pred mesecem dni, ko sem hotel preko daljinca prižgat TV, so se na ekranu pojavljale poševne zelene črte (seveda enkrat tedensko) , tudi zvoka ni bilo. Ko sem izklopil glavno tipko (stikalo) in ga ponovno vklopil je vedno v prvo prižgala.
Sedaj pa na začetku seveti rdeča lučka (mirovanje) in ko vklopim TV se lučka kot prej zmanjša (normalno), vendar ni ne slike (tema), ne zvoka.
TV je letnik 99 in ima šasijo E5/h. Pomeril sem napetosti 33V, 118V, kot je označeno na plošči. Zamenjal elektrolite v napajalnem krogu,
Kaj še ... ?
hvala,lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snoopy Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2003 1:17 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Sre Jul 01, 2009 5:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preveri tranzistor za VN trafo BU508 ali kakšen podobni bi moral biti, tudi VN trafo je lahko defekten.
Snoopy |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janez88 Član

|
Objavljeno: Sre Jul 01, 2009 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
če bi bil trafo ali BU - zakaj ni zvoka, in tudi pri menjavi programa ne utripne kontrolna dioda (rdeča)
Problem mora biti nekje za vklop - pogon - start, mogoče vpliva tudi TDA3653B |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janez88 Član

|
Objavljeno: Čet Jul 09, 2009 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse sem poskusil BU in TDA zamenjat in nič bolje....., če povečam G2 se ekran posvetli s poševnimi črtami, (zvoka ni, razen brnenja oscilatorja), kje naj še pogledam...?
lp,  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janez88 Član

|
Objavljeno: Ned Jul 12, 2009 9:28 am Naslov sporočila: |
|
|
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Ned Jul 12, 2009 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko berem to temo, ugotavljam samo, kako zelo narobe si se lotil stvari.
Če je B+ (118V) v redu in z višanjem G2 dobiš raster, lahko mirno iz seznama osumljenih črtaš tako horizontalni in vertikalni odklon in večino napetosti iz napajalnika.
Ker ti ne dela daljinsko vodenje, preveri tega. Najprej njegovo napajanje. najprej pomenjaj (ne meri - samo menjaj). vse kondenzatorje v njegovem napajanju), potem pa še pripadajoč čiperaj. če bo napajanje brezhibno.
Shema, upam, da je prava, dobiš na http://www.eserviceinfo.com/
Stran ne omogoča linkanja direktno na stran, kjer se shema nahaja, zato v iskanje (Search) napiši E5 in stegni dol obe rar datoteki. V njih je učbenik za ta TV, sicer v hrvaškem jeziku, ampak menim, da je to še najmanjši problem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kvizko Član

Pridružen-a: Čet 08 Okt 2009 20:58 Prispevkov: 381 Aktiv.: 1.99 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Okt 11, 2009 3:01 pm Naslov sporočila: TV Voyager 55 |
|
|
Zdravo!
Preveri še enkrat napetosti na usmerniku. Če potrebuješ načrt E5 šasije me kontaktiraj na email. _________________ LED je prihodnost! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni