|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.41 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pet Jul 15, 2005 3:56 pm Naslov sporočila: AVR ATMega8515 ADC (5V VoltMeter) |
|
|
Uporaba AD pretvorbe.
5 voltni voltmeter.
uC: ATMega8535 (ATMega8515 nima ADC)
Programski jezik: FastAVR Basic Compiler
Slika, program in shema v priponkah
lp, CarpeDiem
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
145.57 KB |
Pogledana: |
176 krat |

|
|
 Download |
Ime datoteke: |
ADC_10bit_8535_02.pdf |
24.42 KB |
Downloadano: |
82 krat |
|
 Download |
Ime datoteke: |
ADC.ZIP |
32.79 KB |
Downloadano: |
64 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
feri Neznanec

Pridružen-a: Čet 14 Jul 2005 22:36 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Pon Jul 18, 2005 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hi
Želim ti samo povedati, da si JACK. Ti si mi svetoval ta forum, za kar se ti zahvaljujem. Tudi sam želim menjati kontroler . Ali naj grem v AVR-je. Za te ATMEGE rabim novi softwere, kje ga dobim. Kakšna razlika je z FAST AVR-jem.
LP, Feri
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.41 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Sre Jul 20, 2005 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če nebi vedel, da si predstavnik istega spola, bi se mi še lička pordečila od ugodja. No. Mogoče maš pa kakšno hčerko za ožent.
No pustimo to. (Še svoje gospodične ne morem pošlihtat pa bi ...)
Kar se tiče mikrokrmilnikov. Začel sem s PIC-i, nadaljeval z "navadnimi" Atmeli in sedaj sem pri AVR-jih. Programiral sem že v asseblerju, PIC Basic-u, Bascom LT-ju, Bascom AVR-ju in sedaj Fast AVR-ju. Zakaj vse to? Ker je bila "sosedova zelenica vedno bolj zelena od moje". Kadarkoli sem sem našel sheme in že narejene primere, so bili ti vedno za neke druge uC. 100 uC in 100 načinov programiranja.
Drugače pa sedaj ne mislim več veliko skakati, ker potem vedno delam vedno ene in iste stvari. Vsekakor pa mislim nadaljevati z objavljanjem "začetniških projektičev", ker je to eden od načinov shranjevanja stvari (backup). Pa še kakšnen začetnik bo imel kaj od tega.
Programiranje AVR-jev:
Velik plus je ISP. Programiranje v vezju (protoboardu). Veliko več se naredi veliko hitreje.
Programator: Osebno uporabljam http://www.avr.4mg.com/photo2.html . Mislim, da je zanj hotel 2k + nekaj stotakov za LPT kabel. S programatorjem sem zelo zadovoljen.
Programski jezik:
Slovenski FastAVR. Podoben Bascom AVR-ju. Naj bi generiral optimalnejšo kodo. Zaradi mene tudi če je ne. Samo da dela. Do sedaj še nikoli nisem zapolnil več kot pol ATMega8515 (8k flasha). Iz Bascom-a sem presedlal ker mi sht11 ni hotel delovati. Medtem, ko je bila na FastAVR-jevi strani ravno zanj in uro (pcf8583) narejena celotna koda, ki sem jo seveda moral preiskusiti.
Trenutno imam željo raziskovati v smeri malih robotkov, ki delajo bolj ali manj nekoristne stvari (praznijo baterije). Servo motorje in interrupt-e sem si že nekoliko ogledal, sedaj pa iščem kakšen pameten senzor bližine. Kakšen predlog (da ,da vem AVRfreaks.com)?
lp, CarpeD
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
feri Neznanec

Pridružen-a: Čet 14 Jul 2005 22:36 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.03
|
Objavljeno: Pet Jul 22, 2005 10:25 pm Naslov sporočila: nadaljevanje |
|
|
Hi!
Nisi mi še ovadil ali si imel težave, ko si na eno I2C vodilo hkrati obesil PCF 8583 in 24CXX.
LP, Feri.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3360 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Sob Jul 23, 2005 10:00 am Naslov sporočila: Jaz sem imel težave pri istočasni uporabi 24cxx in pcf8583 |
|
|
Jaz sem imel težave pri istočasni uporabi 24cxx in pcf8583
In sicer sem naivno predvideval, da ker gre za različna vezja, da imajo različne interne dele naslovov. Vsak ic element ima 8 bitni naslov, od katerih je nekaj bitov fiksnih, določenih v samem tipu čipa, nekaj jih je na naslovnih pinih običajno A0, A1 in A2.
Ker sem predvideval, da je razlika v fiksnem delu, - pa temu ni tako - sem naslovne pine vezal vse na maso, in tako sta se čipa motila in zanimivo, prišlo je do pregrevanja in prežganja ne vem več ali enega ali obeh čipov.
Projekt sem nadaljeval samo s PCF8583, ker ima on tudi v sebi eeprom, ki je na razpolago in mi je zadostoval.
Morda je to slučaj tudi pri tebi, da si naslovne pine vezal enako.
Pozdrav
vs
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rudiP Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30 Prispevkov: 1234 Aktiv.: 5.67 Kraj: KOPER
|
Objavljeno: Sre Nov 03, 2010 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta je izgleda zašel sem!
_________________ Lep pozdrav iz Kopra Rudi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni