|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MaLi-X Član

Pridružen-a: Pet 04 Feb 2005 10:34 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.24
|
Objavljeno: Sob Jul 11, 2009 7:03 pm Naslov sporočila: PIC 16F876A bootloader. |
|
|
Uporabljam PIC 16F876A na katerem je naložen bootloader, ki ga lahko preko serijske komunikacije programiram. (vse sem našel na microchip spletni strani)
Bootloader+ program s katerim prenašam program na PIC omogoča samo COM 1-4.
Iščem a nikjer ne najdem nobenega bootlader programa za prenos programa v pic preko serijskega porta, ki bi imel možnost izbire večih COM portov.
Uporabljam USB/Serial pretvornik, ta pa mi COM port vedno vrže na COM 5 ali kaj drugega.
To sem že prestavljal, ampak vedno znova vrže na drug COM port. _________________ www.malix.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sob Jul 11, 2009 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ce je za prenos uporabljen kateri od standardih protokolov (denimo Xmodem), potem lahko preneses program s katerimkoli normalnim terminalskim emulatorjem. Mislim ,da se tista pokveka od HyperTerminala, ki pride z vsakimi Windopwsi, omogoca izbiro kateregakoli porta v sistemu. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MaLi-X Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sob Jul 11, 2009 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tam ne pise nic o tem, kako se podatki prenasajo. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Jul 11, 2009 8:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na povezavi, ki si jo podal, imaš v direktoriju "Downloader Windows in Delphi" to kar iščeš. Ta omogoča do COM6.
Tukaj je! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Jul 11, 2009 9:11 pm Naslov sporočila: Re: PIC 16F876A bootloader. |
|
|
MaLi-X je napisal/a: |
Uporabljam PIC 16F876A na katerem je naložen bootloader, ki ga lahko preko serijske komunikacije programiram. (vse sem našel na microchip spletni strani)....... |
Spletna stran je: MicrochipC _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MaLi-X Član

|
Objavljeno: Sob Jul 11, 2009 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala.
Naj ne izgleda da sem preveč zahteven, ampak tale moj USB-to-Serijal včasih vrže tudi COM 11
Našel sem Tiny PIC bootloader
http://www.etc.ugal.ro/cchiculita/software/picbootloader.htm
Vendar mi ne prepozna PIC-a v katerega je naložen bootloader iz.microchipc.com  _________________ www.malix.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Sob Jul 11, 2009 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa si ne narediš-nabaviš nek USB programator? Pa se boš rešil vseh težav! _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MaLi-X Član

|
Objavljeno: Sob Jul 11, 2009 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal imam zadevo že narejeno in ne morem uporabiti druge zadeve.
Rešiti moram težavo s temi COM porti.
Tiny Bootloader omogoča vse aktive COM porte - samo programiranje ne dela... _________________ www.malix.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni