www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Povezava večih mikrokrmilnikov v mrežo.
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Periferija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 13, 2009 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš namen imeti PC za glavni kontroler - raje še 2x premisli preden narediš to neumnost...
Če pa samo za prikaz podatkov, morebitno logiranje podatkov in parametriranje ostalih modulov, pa ok.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MaLi-X
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Feb 2005 10:34
Aktiv.: 0.24

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 13, 2009 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rudiP je napisal/a:
Še zmeraj pričakujem podatek z kakšnim mikroprocesorjem delaš in v kakšnem jeziku programiraš. Le tako ti lahko kaj več svetujemo.

Za 1x imam v načrtu AVR AT mega 32 in Bascom.
Tega imam v malem prstu.

Drugače pa tudi PIC 16F serije in C - to pa malce bolj škripa in se nebi spuščal v nekaj velikega.

Naredil bi si avtomatizacijo svojega stanovanja, tako da mi je vseeno kaj uporabljam. Nekaj kar obvladam in kar se bo dalo hitro servisirati.

PC mislim imeti zgolj kot vizualni nadzor. Master uC bo komuniciral z mrežo in podatke po potrebi pošiljal tudi na PC.

Tukaj je malce težava, ker bi na master uC rabil 2x USART komunikacijo.
Eno za mrežo, drugo za PC.

Kaj za RS 485 priporočate MAX 485 in še dodatno linijo s katero vsak uC preverja če je kanal prost in lahko govori kadar želi?

vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.18
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 13, 2009 10:40 pm    Naslov sporočila:  ATM162 Odgovori s citatom

MaLi-X je napisal/a:

Tukaj je malce težava, ker bi na master uC rabil 2x USART komunikacijo.
Eno za mrežo, drugo za PC.

Kaj za RS 485 priporočate MAX 485 in še dodatno linijo s katero vsak uC preverja če je kanal prost in lahko govori kadar želi?

Dva suarta ima tudi moj master, naprej sem imel ATM162, ko je postalo premalo 16K flash memorij sem preklopil na atm64 pravzaprav na atm128. Pri ax imajo adapterje.

kar se tiče tretje žice, je ideja zanimiva, a jaz sem to rešil tako, kot sem odgovoril v zasebnem odgovoru na tvoje zasebno vprašanje.

bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Periferija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni