|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
prijam Neznanec

Pridružen-a: Čet 16 Jul 2009 23:35 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Jul 16, 2009 11:45 pm Naslov sporočila: multifunkcijska naprava ali vsak stroj posebaj? |
|
|
za pisarno, trenutno z enim uporabnikom se bo kupovalo mašinerijo
- laserski printer
- fotokopirc
- skener
Uporaba: printanje ca. 1000 strani mesečno + ca. 1000 strani fotokopiranja, skener - uporaba nekajkrat mesečno
Kaj se bolj splača? kupiti vsako napravo posebaj ali nakup multifunkcijske mašine?
Morda prednosti in slabosti enega in drugega, predvsem me pa zanima nizka cena potrošnega materiala oz. kasneje nizka cena na tiskano/fotokopirano stran....cena tonerjev in/ter ali se menja samo toner ali celotna razvijalna enota.
Vse funkcije črnobele razen skener barvno ( kar tudi MF ponujajo)
Možnost kopiranja tudi ob izklopljenem računalniku
Budžet do 700€ +/- za vse skupaj
Kaj kupiti Canon, Kyocera, HP....? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljazsukljan Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54 Prispevkov: 177 Aktiv.: 0.89 Kraj: Koper - Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Splača se kupiti multifunkcijsko napravo(če se da lasersko barvno), ker tako imaš vse v enem.
Priporočam HP!
Lp _________________ carpe diem! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 6:37 am Naslov sporočila: |
|
|
aljazsukljan je napisal/a: |
Splača se kupiti multifunkcijsko napravo(če se da lasersko barvno), ker tako imaš vse v enem.
Priporočam HP! |
Tale odgovor je pa vreden nič. A lahko tele trditve argumentiraš nekoliko podrobneje? Kateri HP? Življenjska doba tonerja (tonerjev)? Cena na izpisan/kopiran list? Cena tonerja? Daj napiši še svoje izkušnje s tem HP-jem!
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tonko Član

Pridružen-a: Sob 25 Jun 2005 13:45 Prispevkov: 541 Aktiv.: 2.28 Kraj: Črnomelj
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 8:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz razmišljam o nakupu nove multifunckijske naprave, ker bi na moji stari laserski multifunkcijski napravi Brother MFC9180 počasi moral menjati valj, kar pa ni več smiselno. S to napravo sem zadovoljen. Prednost MFC je pri direktnem in enostavnem fotokopiranju, kar mi velikokrat pride prav.
Pri barvnih laserjih je zame moteče to da se pred začetkom tiskanja iz sleep načina pripravlja in ruši kaki dve minuti, preden pride list ven. Tudi ko je v stanju pripravljenosti ni povsem tih (ventilatorji).
Sam imam laserski barvni printer Samsung CLP550N. Kar se tiskanja in cene izpisa tiče sem zelo zadovoljen. Ima štiri tonerje barvni za 5000listov,črni 7000listov. Obnovljeni tonerji stanejo okrog 65€. Pri moji porabi približno 500listov na mesec, sem tonerje prvič menjal po dveh letih in pol. Sedaj že več kot leto uporabljam obnovljene tonerje in ni nobenega problema.
Moj predlog:
-Nakup multifunkcijske naprave s črno belim Laserskim tiskalnikom
-Vgrajen Ethernet priključek
-Avtomatski duplex izpis za varčevanje s papirjem
-Skener z avtomatskim podajalnikom.
Opcija:
Za barvno tiskanje HP inkjet tiskalnik.
Pred nekaj dnevi sem v trgovini gledal tudi HP Officejet 8500 PRO z dobrimi lastnostmi, vendar imam do Inkjetov odpor zaradi slabih izkušenj izpred nekaj let. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.01
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Iz prve roke lahko samo srčno odsvetujem ink-jet HP OfficeJet Pro L7480 All In One.
Zadeva ima sicer izmenljive glave in ločene kartuše (dovod do glav po cevkah), a tako butastega printerja še nisem videl. Instaliranega imam na winXP.
Kot fotokopirc sicer dela ok.
Kot printer ima zelo dolg "pripravljalni" čas, sam izpis je solidno hiter.
Če mu pošlješ zahtevo za tiskanje ene strani v več kopijah, se k vsaki prišteje tist dodatni čas. Torej, namesto da bi, ko že začne fizično printat, izpljuval tiste liste zaporedno... Ne, pred vsakim printom čaka 10 sekund... Pa si predstavljaj izpis enakega lista v 10 izvodih.... Takoj si ob 5 minut, kar bi lahko trajalo še ne minuto...
Poleg tega ima svojevrstne finte pri postavljanju robov tiskanja, dvostranskem tisku in še čem.
Kot skener zadeva praktično ne deluje.
Čeprav sama instalacija naprave traja pol večnosti, ne naloži praktično ničesar razen driverjev.
Uporaben je torej preko windowsovega čarovnika za skener, da bi pa zadeva imela kak bolj prijazen ali pa napreden meni pa niti pod razno.
Seveda gumba "Start Scan" in "Scan to" na napravi ne delujeta (Ni možnosti skeniranja. Za odpravo napak si oglejte dokumentacijo)....
Diagnostični program pa naprave sploh ne zazna....
Skratka, tace stran od tega četrtizdelka. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prijam Neznanec

Pridružen-a: Čet 16 Jul 2009 23:35 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Pet Jul 17, 2009 10:07 am Naslov sporočila: |
|
|
V načrtu je kupiti črno-belo mašinerijo, ker bo barvnega tiskanja zelo malo.
Samo glave določenih dokumentov in bom to verjetno dal natisniti kar v tiskarno. Za ca. 5.000 strani 2-3 leta se mi ne splača kupovat barvne mašinerije.
malo sem gledal to & to ... ima morda kdo kakšne izkušnje? Od Kyocere pa baje pride ven v kratkem neka nova MF naprava podobna tema dvema.
ali pa mogoče kaj
takega
pridejo pa vpoštev laserske zadeve, pljuvalniki me ne zanimajo, ker bo kar veliko tiskanja, zaradi hitrosti....& cene tiskanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Okt 15, 2011 1:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Moj znanec bi rad kupil multifunkcijsko napravo ( na osnovi barvnega laserskega printerja ). Če je kdo kupil kakšno takšno zadevo v zadnjem času in je z njo zadovoljen, naj to prosim tukaj objavi
LP _________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni