www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Trgovine

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
zdovcj
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jul 2009 13:26
Aktiv.: 0.61
Kraj: Kovor

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 21, 2009 3:34 pm    Naslov sporočila:  Trgovine Odgovori s citatom

Živjo.
Zanime me če v Sloveniji obstajajo trgovine z elektro komponentami (kondenzatorji, tranzistorji, ...) v katero pač prideš in si iz polic naberaš kar rabiš. brez da bi moral prej karkoli naročiti.
na internetu sem našel samo spletne trgovine
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.06
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 21, 2009 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hte, Conrad, Ic, Just, Čip
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 21, 2009 3:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

... s tem da te bodo v nekaterih grdo gledali ce prides po kaj vec ko komponento ali dve, pa se pol ure traja da potem tisto stvar dobis, ce si seveda prisel prvi in ne cakas v vrsti Rolling Eyes Iz izkusenj za Ljubljano priporocam HTE in odsvetujem IC, razen ce v HTEju nimajo tistega, kar isces.

Nobena od teh dveh sicer ni klasicna samopostrezna.

Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 21, 2009 7:49 pm    Naslov sporočila:  Re: Trgovine Odgovori s citatom

zdovcj je napisal/a:
Živjo.
Zanime me če v Sloveniji obstajajo trgovine z elektro komponentami (kondenzatorji, tranzistorji, ...) v katero pač prideš in si iz polic naberaš kar rabiš. brez da bi moral prej karkoli naročiti.

Taka samopostrežna trgovina v Slo. ne obstaja Shame on you drugo pa ti je že Sokrat pvedal mogoče bi jaz dodal še Delko v BTC ali pa JUST-v tej jaz še nisem kupoval in nimam izkušenj z njimi.

Lp Srečko

PS sem videl, da ti je nekdo že svetoval JUST.

Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dyfan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54
Aktiv.: 2.96

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 21, 2009 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Droben elektronski material se običajno prodaja za pultom, ker je samopostrežni način iz več razlogov neprimeren.

Zanima me, če kdo pozna takšne trgovine na relaciji MB-Graz, ne samo imena ampak vsaj približne lokacije.

LP
Nazaj na vrh
ID
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Jun 2005 18:17
Aktiv.: 3.65
Kraj: Ljubljana-Podpeč

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 21, 2009 11:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Neuhold v Grazu je ena taka...!
Nazaj na vrh
zdovcj
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jul 2009 13:26
Aktiv.: 0.61
Kraj: Kovor

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2009 2:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No sej ni mi [slovenščina je zame švedska vas] nujno, de je samopostrežna, važno je samo, da pač pridem v trgovino in dobim kar hočem.

Sokrat je napisal/a:
Iz izkusenj za Ljubljano priporocam HTE in odsvetujem IC, razen ce v HTEju nimajo tistega, kar isces.

Zakaj odsvetuješ IC? Kakšna je sploh razlika med trgovinami?

Pa še nekej; A je kakšna taka trgovina na gorenskem?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2009 3:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zdovcj je napisal/a:
Sokrat je napisal/a:
Iz izkusenj za Ljubljano priporocam HTE in odsvetujem IC, razen ce v HTEju nimajo tistega, kar isces.

Zakaj odsvetuješ IC? Kakšna je sploh razlika med trgovinami?

Ker so vsi prodajalci z izjemo dveh zoprni (10+ komponent ? zakaj nisi poslal spiska po mailu ... Whistle ), ker se raje kregajo o k**cevih spiskih, namesto da bi na kup nosili robo, ker od zaposlenih vsi razen enega dajejo vtis, da bi raje doma zastonj gledali v zrak, kot pa bili tam v sluzbi, ker redno pobrkljajo narocilo, ce jim ze posljes spisek (preveri robo takoj, ko jo dobis v roke oziroma najkasneje preden se odpeljes), ker imajo v online trgovini cel kup stvari podvojenih in potrojenih z razlicnimi cenami in brez prikaza zaloge, vkljucno s kramo, katere ze zdavnaj nimajo vec in je nikoli vec ne bodo imeli, ker traja 10 minut, da dobis nekaj malenkosti, potem pa se 10 minut da scarajo racun za tiste stvari, za pripravo stvari s spiska z 20-30 postavkami redno porabijo po vec kot en teden, itd. V glavnem so vse, kar trgovina ne bi smela biti, razen enega prodajalca, ki je res v redu in mi ni jasno kako je pristal tam.

Citiram:

Lotos v Kranju, a to se bistveno bolj odsvetujem (vse slabosti ICja + bistveno manjsa izbira).

Razmisli o Farnellu; zdaj posiljajo v Slovenijo, postnino ti pa odtehta prihranek pri ceni + nezapravljanje casa, bencina in zivcev za pot v Ljubljano, izbira je ogromna, dobava pa hitra.

Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2009 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A na primorskem je tudi kakšna trgovina? Ker meni "najbližja" je v Ljubljani.
cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.98
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2009 5:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ECO je v Gorici, ampak ni najbolj poceni.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2009 5:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, tisti pras*i so me oskubili za 58 € ker sem vzel 4 10 000uF 25V kondije, a4 vitroplast z fotolakom nanešenim, in še 5 uporov in 8A gretz. Ne vem kaj si mislijo. Znesek je bil lepo zaokrožen na 58E, račun, "iz blaganje", brez podatkov. Jaz ne bi vzel, ampak kaj, ko sem poslal mamo tja Rolling Eyes To že 3 leta nazaj.
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2009 7:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jule je napisal/a:
....... Jaz ne bi vzel, ampak kaj, ko sem poslal mamo tja Rolling Eyes To že 3 leta nazaj.
Čestitke mami. Večina si nebi upala niti praga tovrstnih trgovin prestopiti.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 22, 2009 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zdovcj je napisal/a:

V Kranju imaš tudi "podružnico" Delkota to je Ebax pri Tušu.

Jule je napisal/a:
A na primorskem je tudi kakšna trgovina? Ker meni "najbližja" je v Ljubljani.

Isto je od Delkota tudi v Kopru na Ankaranski ulici.

Samo v teh trgovinah so bolj "slabo" založeni s elektronskim "drobižem". Applause

Lp Srečko

Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni