|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Rado Član

Pridružen-a: Sob 22 Mar 2008 12:52 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.14 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Tor Jul 21, 2009 8:15 pm Naslov sporočila: Demagnizator |
|
|
Demagnizator
LP ali mi lahko kdo, da načrt za izdelavo demagnizatorja.
Prosim ,če je lahko čimbolj enostaven in sicer za moje znanje elektronike.
Potrebujem ga zato,ker sem pred kratkim kupil plosčinski brusilni stroj.
LP  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hardveras Član

Pridružen-a: Sre 15 Jul 2009 21:52 Prispevkov: 126 Aktiv.: 0.65 Kraj: Trebnje
|
Objavljeno: Tor Jul 21, 2009 9:32 pm Naslov sporočila: razmagnetenje |
|
|
_Zdravo Razmagnetenje ni tak problem narisat, res pa je kot praviš treba vedet kaj zna in kakšne iskušnje ima tisti ki bi ga gradil.
sicer pa; usmernik z nastavljivo napetostjo za magnetenje
Za razmagnetenje, pa moraš polariteto obračat in vsakič zmanjšat za malenkost napetost in interval. Nekateri to delajo s časovnimi releji, večino pa danes moćnostni del z igbt mostičkom, krmiljenim z mikrokontrolerjem. Če to dvoje obvladaš, ti je v pomoč že opis principa! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.70 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Sre Jul 22, 2009 9:34 am Naslov sporočila: |
|
|
A ni dovolj že navadna tuljava, ki jo priključiš na 230V ac, brez kakršnekoli regulacije. Potem samo tisti predmet daš v bližino tuljave in ga počasi potegneš stran. Na ta način ravno tako dosežeš zmanjševanje magnetnega polja. _________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojan Član

Pridružen-a: Tor 08 Avg 2006 9:03 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.06 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Sre Jul 22, 2009 2:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Točno tako kot pravi trot, samo ne kar neka tuljava, včasih smo za to uporabili izhodni transforamator cevnega ojačevalnika (radio), odstranili I elemente, ohranili pa E. 230 AC vezali na primar (vhod) in s počasnim oddaljevnjem razmagnetili. Če pa si zaporedno vezal diodo, si lahko namagnetil.
LP B |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.61 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 22, 2009 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam upoprabljam travo, 20V. Nanj priklopljena tuljava: fi žice 2,5mm, notranji premer luknje tuljave 20mm, zunanji 120mm, dolžina tuljave 150mm. Med plastmi tuljave je zračna reža zaradi hlajenja širine cca 1,3mm-distančniki iz vitroplasta.Med obratovanjem mi žre cca 18 A. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni