www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Bodeov diagram
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sharp007
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jun 2009 20:28
Aktiv.: 0.36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 24, 2009 1:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

JohnD, hvala. Bom skušal tole naštudirat čez vikend. Pa morda bo še sošolcu uspelo najti nekaj njegovega gradiva.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
sharp007
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 24, 2009 1:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole mi je uspelo najti, kar se mi zdi (na prvi pogled) vredu razloženo. Vseeno me zanima vaše mnenje.

O Bodeju.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  O Bodeju.zip
 Velikost datoteke:  774.97 KB
 Downloadano:  78 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
sharp007
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 24, 2009 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O Bodejevem diagramu sem dobro razlago in primere našel v knjigi "Linearna vezja in signali" Jožeta Mlakarja. Sicer predmet v 2. letniku na telekomunikacijah. Bom preveril še knjigo "Osnove vezij"...
Nazaj na vrh
FE_TK
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Feb 2007 17:16
Aktiv.: 0.29

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 08, 2010 9:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če pride rezultat napetostnega ojačanja Au = -jw/10^3, se rezultat pri pretvorbi v dB (pri vstavljanju vrednosti w=omega) logaritmira kot celota ali pa kot 20*log |-0,001| + 20*log w?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
FE_TK
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Feb 2007 17:16
Aktiv.: 0.29

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 08, 2010 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem računal na oba načina in pridejo isti rezultati. Za w sem vstavil 10, 100 in 1000, rezultati v dB pridejo -40, -20 in 0.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
vanmarkus
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 18 Apr 2010 21:12
Aktiv.: 0.04
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 18, 2010 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

živjo,

a bi mi lahko kdo prosim rešil nasledji nalogi

klik

hvala vnaprej za veliko uslugo Angel

rajo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 23 Feb 2010 17:53
Aktiv.: 0.30
Kraj: Lblana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 29, 2010 7:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej knjigo Niko Basarič Linearna elektronika tam je lepo razložene bodejev diagram in tudi računski primeri so navedeni v tej knjigi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
klop
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 29 Jan 2011 12:59
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hmm
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 1:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je ojačevalnik za glasbo narišeš od 20Hz do 20kHz za ojačenje ravno črto pod 20HZ in nad 20kHz pa mora strmo padati.

Kot bi moral biti nič °, če gre za glasbo. Sploh je pa ta naloga butasta, ker ne moreš vedeti za kakšen ojačevalni gre. Invertirajoči ali neinvertirajoči.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni