|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Jul 03, 2005 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Slawc
Verjemi, da sem skoraj vsako leto kje drugje na dopustu in poznam dosti evrope. Vsake 2-3 leta pa grem za kaksen mesec bolj dalec. (Azija, Amerika...) in tako neprijaznih ljudi, kot so hrvari - oprosti, ce koga zalim - se res nisem nikjer srecal. Sploh pa do Slovencev.
Seveda je res, da te vedno kdo nategne. Ampak nekje tega obcutka nimas, pa ceprav so te hudo nategnili in to je tisto pravo
Grcija je res umazana, ampak to me niti ne moti toliko. So pa ljudje prijazni in ustrezlivi. Hocejo da se njihovi gosti zabavajo in imajo lepo ne samo da jim pustijo denarnico !
Skratka moje mnenje do hrvatov je zelo slabo. Docim srbi in sploh crnogorci pa so prav drugacen veliko prijaznejsi narod. Od hrvatov izuzamem edino dalmatince. Tam sem prezivel na slapovih krke cudovite dni. Ampak oni se tako ali tako ne stejejo za hrvate  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slawc Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43 Prispevkov: 210 Aktiv.: 0.88
|
Objavljeno: Ned Jul 03, 2005 6:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Umazanija te ne moti? Uzivas ko te prenesejo okoli in se tega niti ne zaves?
No, kakorkoli ze. Moje izkusknje so popolnoma drugacne. Vseeno pa ne posplosujem. Povedati zelim samo, da so povsod doloceni posamezniki, ki "pokvariijo" dozivetja. OK, tole je bilo res offtopic. Svoj kraj sem povedal. Kako je bilo pa ko pridem nazaj. Ali pa kar od tam, ce bo kaksen net kafe.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01 Prispevkov: 461 Aktiv.: 1.94 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Čet Jul 07, 2005 8:05 am Naslov sporočila: |
|
|
No mi bi se pa naj septembra (če bo vse po sreči) odpravili v Bolgarijo z avtodomom. Ima kdo kakšne izkušnje z to deželo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.96 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Čet Jul 07, 2005 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
no jaz pa grem začetek avgusta v pariz 1 teden in konec avgusta turčija alanya 1 teden kar se pa tiče grčije imam enake občutke glede Aten kot da bi bil na odpadu
žalost |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Čet Jul 07, 2005 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tolko kritiziram hrvate nic pa ne napisem, kam bom sel jaz
Letos imamo skrajsane poletne pocitnice, tako da pojdem le za 10 dni v Galicijo (Spanija)  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bostjan Moderator

Pridružen-a: Pon 28 Jul 2003 15:06 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 11, 2005 10:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj sem končal 14-dnevne počitnice v Premanturi pri Puli. Kampirali smo v majhnem slovenskem kampu. Največje s***nje je to, da sem že nazaj v službi.  _________________ LP,
Boštjan M.
Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mleko_milk Član

Pridružen-a: Ned 10 Apr 2005 16:09 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.31 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jul 13, 2005 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz semsicer že bil na dopust, pa vseeno. Bil sem na otoku Pag v mestu Pag. _________________ Kar je dobro, ni slabo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2005 3:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
ko je ravno tekla debata o slovencih & hrvatih, si malce poglejte sledeči forum...
forum RTV slo
Citiram: |
Hrvat je dal Slovencem najboljši nasvet kako se obnašati na Hrvaškem.
Čim manj se ukvarjat z domačini in uživat morje in sonce. |
 _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zetagi Član

Pridružen-a: Pet 01 Jul 2005 19:50 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.09
|
Objavljeno: Sob Jul 23, 2005 4:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
rimci> sodelovka mi je pripovedovala 8 ur od nje
No ja rekla je da je pri obali zelo dobro, pri obali je veliko hotelov, kjer pa so predvsem "mafijci". Odšla je malo pogledat v notranjost države, tam pa je zelo revno, porušeno ...
Drugače pri obali je pa vsa navdušeno pripovedovala da je kr OK.
Mi je vsaj hitro šiht minil!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Čet Jul 28, 2005 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Vceraj sem končal s pohajanjem(morjem). Bil sem 4 dni v Umagu, en teden na Rabu v kampu San Marino in še 4 dni na Cresu. S hrvati nisem imel nobenih problemov. Sem se pa držal nasveta, ki ga je citiral Aly.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jul 28, 2005 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
@ Aly
Na dopustu, pa kjerkoli že sem, se nikoli ne ukvarjam z domačini.
Veliko raje z domačinkami, te so mi dosti bolj pri srcu, he, he !
Sicer pa v srednji in južni Dalmaciji, kamor zadnje čase zahjam na dopust, nikoli nisem imel težav na nacionalni osnovi. Moje izkušnje so. da so do Slovencev zelo prijazni. Vsekakor pa so idioti vsepovsod, tudi pri nas !
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.61 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Čet Avg 04, 2005 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
tudi tukaj bi lahko odpri eno temo npr. "povejte vse kar imate proti Hrvatom - očistite si dušo"
Torej zadnje dni malo bolj spremljam, kaj se slovencem dogaja na Hrvaškem...
Danes je bilo pri poročilih 24ur, da so enim slovencem zaplenili v slo. izposojen čoln in vozniku naložili 100.000 kun kazni - in to samo zato, ker je bil seznam potnikov nepopoln.
Menda se je nekaj podobnega zgodilo že eni jahti nekaj dni prej...
mnenja??  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
slawc Član

Pridružen-a: Ned 07 Mar 2004 11:43 Prispevkov: 210 Aktiv.: 0.88
|
Objavljeno: Ned Avg 07, 2005 12:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly, ne ga srat no. A ni logicno, da placas kazen ce krsis zakon? Je to doma dovoljeno? Mislis, da se to pri nas ne dogaja? Se, vendar ti nikoli ne zves za to. Ali ves kako cudno bi bilo brati domace casopise, ko bi bral samo podobne naslove. Kaj se nam dogaja v lastni drzavi: zbiljski gaj, slovenci so za*eba*l slovece. Zelo grdo. To se dogaja tudi drugim, predvsem domacinom, predvsen zaradi katerih je napisan tak zakon. To se dogaja tistim, ki namerno krsijo zakon ali pa nevednezem. Ne posplosuj stanja posameznikov na ves narod.
Pa ne gledat samo 24ur, ker je to senzacionalisticni dnevnik (tipicno ameriski - ljudi dejansko ustrahuje, od njih ratajo celo odvisni - hujsi so kot nacisti v 2. svetovni vojni). Vcasih so zelo neodgovorni, marsikatero informacijo tudi prikrijejo (lastnik jahte je javno na TV priznal, da so sami naredili napako).
Se moje porocilo:
Bil sem 14 dni v Hvaru na Hvaru. Probleme sem imel edino s turisti, ki s svojim obnasanjem res ne ustvarijo pozitivnega mnenja o drzavi od koder izhajajo (predvsem cehi). Turisti avtomobile puscajo vsepovsod, na plazi se vsedejo kar na pot in debelo gledajo kaj hocem (prostora kolikor hoces). Najbolj pa sem se jezil na nase drzavljane: druzina z otroki je mirno pustila smeti na plazi (smetnjak je bil 20m stran, sli so mimo). Smetnjake pucajo vsak dan (manjse veckrat na dan). Italijanov zelo veliko, anglezev tudi. Potem pa ostali. Slovencev malo. Vec jih je v Jelsi. Mesto Hvar je ca. 20% drazji kot Starigrad ali Jelsa (tako v cenah apartmajev kot v cenah storitev), kar je nekako logicno (ko vidis kaksne jahte so "parkirane").
Cene? Normalne, lasko je v trgovini 150 SIT.
Spet so me pa navdusile (tako kot na rabu) male pekarnice s svojimi dobrotami (krof, visnjevi in jabolcni zavitki, ostala peciva) za malo denarja.
Bila je pa sokantna nastanitev: apartman je bil lustkan, na zelo mirnem delu mesta. Toda, posteljnina umazana in polhno dlak, na postelji pa pesek. Hja, v takem pa ne bomo spal. Poklicem lastnico povem kaj je, je rekla da je nemogoce, ker je moz vse pospravil. Nisem se dal in rekel, da prinese cisto (belo) posteljnino in sesalec. Kasneje sta prisla oba in zamenjala posteljnino in posesala. Sta se se 5min opravicevala (doma je bil moz 100% tepen - zena je bila zelo sefovska hehe). Posoda pa tako slabo pomita, da kr joj. Potem je bilo pa vse OK.
Anyway: za apartmane klice osebno in se dogovorite, vprasajte vse (kaksna je posoda, kopalnica, kaj je in kaj ni, ce obstajajo fotografije, kje se nahaja). Za vsota predplacila se da zmenit.
Lastnika sta imela se par drugih apartmanov v isti hisi. Eden je bil bolj kletnno naravnan. Ker je par dni prej padal dez je bilo v njem precej vlazno. Par je v njem ostal samo eno noc, placala sta pa samo 1/10 predplacila (hotela sta ostati 7 dni). Takoj naslednji dan so se zamenjali najemniki. Sobe in apartmane se dobi se isti dan tudi ce pridete direktno dol. Pogledas, ce ni vredu gres. Je pa verjetno zoprno.
Ali kdo ve kaj narediti v primeru, ce dobis tako situacijo s "pomocjo" agencije, kjer placas 100% se pred odhodom na morje?
Aly, kar se pa tice prvege stavka. Taka tema na ta forum definitvno ne sodi. Sploh pa ker bi bila naravnana na razpihovanje nestrpnosti, ki pa v tej drzavni ni dovoljena. Nekje (verjetno nek drugi forum) sem ze napisal, da imamo vecje probleme z dvema drugima sosedama (zunanja politika tega noce javno povedat, ker ima nas "clovek" njihov prst v riti, ocitno mu je vsec), vendar noben nic ne rece. Cudno.
Sploh pa je vecina teh tem na strokovno usmerjenih forumih totalno mimo in so IMHO nepotrebni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CarpeDiem Član

Pridružen-a: Pon 16 Feb 2004 17:24 Prispevkov: 333 Aktiv.: 1.40 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Ned Avg 07, 2005 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
slawc
Zadnjih treh vikendov sem bil dvakrat v kampu Lucija. Kar se dogaja v "najstniški" coni, ne sodi ne v geto ne v živalski vrt. Sam sicer postavim šotor čim dlje, vendar, če hočeh v oz. iz kampa, greš skozi "zanimivo" cono. Kolikor koli poskušam biti razumevajoč, tega preprosto ne razumem. Zato mi gre vedno na smeh, ko slišim pripombe nad sosedi (bližnimi ali daljnimi).
lp, CarpeDiem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

|
Objavljeno: Sob Avg 27, 2005 3:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
ok, da se malce opravičim - moje pisanje ni bilo mišljeno kakorkoli nestrpno do drugih. Ampak imam pač večinoma slabe izkušnje.
Da se vrnem na temo - dopustovanje...
jaz sem bil en teden v prekmurju in en teden na gorenjskem.
Tudi v naših krajih se da preživljati zelo lep dopust.
Če več dni skupaj dežuje, je lep spomin na dobre stare čase - lego kocke
potem se prileže malo raziskovanja po naravi
in pohajkovanje po drugen koncu dežele
 _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni