www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

cenik elektro storitev
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
smuka100
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Feb 2009 11:02
Aktiv.: 0.24
Kraj: prlekija

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 2:18 pm    Naslov sporočila:  cenik elektro storitev Odgovori s citatom

pripravljam se na obnovo elektro instalacij v hiši in me zanima kako se gibljejo trenutne cene storitev ( na uro )
oz koliko lahko računam za solidnega elektičarja vse groba in fina instalacija
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BojanR
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Aktiv.: 3.31
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poznam enega fanta, ki dobro dela in je cenovno v redu, ne razumem samo kaj je fina in groba instalacija. Pri ometu mi je jasno, tu pa ne.
Če te zanima mi na ZS sporoči kdaj bi imel delo in tel, pa se bomo dogovorili. Če te pa samo okvirna cena zanima, si poglej na webu obrtniška zbornica, cenik. Lahko je ceneje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MAAG
Član
Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18
Aktiv.: 0.86
Kraj: SG-MB

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2009 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno je mislil:

Groba: polozitev kablov po hisi/stanovanju
Fina: zvezati omarico, stikala, vticnice, itd.

asakrome
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Jun 2007 10:24
Aktiv.: 0.10
Kraj: lj

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 22, 2009 12:53 am    Naslov sporočila:  Re: cenik elektro storitev Odgovori s citatom

smuka100 je napisal/a:
pripravljam se na obnovo elektro instalacij v hiši in me zanima kako se gibljejo trenutne cene storitev ( na uro )
oz koliko lahko računam za solidnega elektičarja vse groba in fina instalacija

Cca 20+, +ddv,lahko se pa dogovoriš tudi za predračun in če je veliko dela se malo zaokroži.. Ali pa upaš da se zakalkulira vse je možno.

Lp.
Nazaj na vrh
asakrome
Član
Član

Pridružen-a: Sob 02 Jun 2007 10:24
Kraj: lj

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 22, 2009 1:05 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BojanR je napisal/a:
ne razumem samo kaj je fina in groba instalacija. Pri ometu mi je jasno, tu pa ne.

Groba instalacija je dolblenje sten,vzidava raznih doz,cevi,gipsanje,ipd. Potem imaš finomontažo in vezave...
Ups sem spregledal spročilo od MAAGA fina instalacija so lahko tudi nik kanali še posebno na estetskem nivoju Cool
Nazaj na vrh
boco
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42
Aktiv.: 3.88
Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 22, 2009 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

.....smuka100, jaz poznam enega zelo kvalitetnega in cenovno ugodnega samo ne vem, če se bo pripravljen vozit v Butale. Razen tega, da ne poznaš velikih začetnic pa daj vsaj napiši v katerem kraju rabiš električarja Evil or Very Mad .
LP
Boris
Nazaj na vrh
kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.18
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 03, 2009 5:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da si malo sposodim temo.

Imam malo večji projekt. Prenova delavnice. Montaža kanalov, vlečenje kablov, izdelava elektroomarice, izris sheme, priklop strojev... Pa me zanima REALNA cena ure.

Skratka, da nebom predrag pa tudi ne napol zastonj.
Kako se gibljejo cene?

Hvala za informacijo.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 03, 2009 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Realna cena bo danes najbrž med 20 in 25 EUR na uro (mehaniki imajo baje na obrtni zbornici okvirno uro tja proti 60 EUR), vendar se delodajalcu nikakor ne splača plačevati dela na uro ampak bo želel predračun za opravljeno delo.
Če boš izdelal celoten projekt, potem vse kar moraš narediti zapišeta, nato pa se vse dodatno posebej plača. Lahko tudi na uro.
Menda veš, kako to počnejo naši graditelji avtocest.Aneks je zakon.
(Zadnji stavek je bolj humor)

kose19
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Aktiv.: 5.18
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 03, 2009 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Think
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.21
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 03, 2009 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je prijatelj, ki je sicer s.p. in živi od tega, dal ceno 500 € za celotno stanovanje, seveda brez materiala. V glavnem sem zaštemal sam, on bo položil kable in uvodnice, kjer bo potrebno, vgradil modularne doze, pa zagipsal in na koncu seveda vezava omarice in meritve.

Omarica bo na novo, direktna inštalacija od števca nova.

Mislim, da mi je dal pošteno ceno. Brez računa, seveda. Material (kable, uvodnice, doze, module, omarico itd.) nabavim sam. Planira, da bosta dve osebi delala dva cela dneva. Garancija doživotna, z majstrom se poznava še iz vrtca, pa iz iste vasi sva doma.

Rekel je, da je za eno stanovanje cena ista kot za eno etažo hiše, to je okrog 1500 € z materialom, s tem da je material:delo ponavadi pol:pol.

P.S.: verjetno ste že prebrali kakšno moje vprašanje, saj sem planiral v celoti narediti sam, a mi časovno ne znese - za naslednja dva tedna sem dobil 12h šihte, ker je gužva.
Nazaj na vrh
kol6
Član
Član

Pridružen-a: Sob 31 Jan 2009 21:50
Aktiv.: 0.15
Kraj: Šempas

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2009 2:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rafter je napisal/a:
Meni je prijatelj, ki je sicer s.p. in živi od tega, dal ceno 500 € za celotno stanovanje, seveda brez materiala. V glavnem sem zaštemal sam, on bo položil kable in uvodnice, kjer bo potrebno, vgradil modularne doze, pa zagipsal in na koncu seveda vezava omarice in meritve.

Omarica bo na novo, direktna inštalacija od števca nova.

Mislim, da mi je dal pošteno ceno. Brez računa, seveda. Material (kable, uvodnice, doze, module, omarico itd.) nabavim sam. Planira, da bosta dve osebi delala dva cela dneva. Garancija doživotna, z majstrom se poznava še iz vrtca, pa iz iste vasi sva doma.

Rekel je, da je za eno stanovanje cena ista kot za eno etažo hiše, to je okrog 1500 € z materialom, s tem da je material:delo ponavadi pol:pol.

P.S.: verjetno ste že prebrali kakšno moje vprašanje, saj sem planiral v celoti narediti sam, a mi časovno ne znese - za naslednja dva tedna sem dobil 12h šihte, ker je gužva.

Ta cena je zelo ugodna,če ne prijteljska.
Nazaj na vrh
Direktx
Član
Član

Pridružen-a: Sre 22 Jul 2009 12:02
Kraj: Dekani

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 05, 2009 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za 500€ pridem tudi jaz narest.

500€ za dva dni dela se mi ne zdi poceni. Jaz dobim toliko za cel projekt ene hiše.

Kdo drug pa za ta denar dela cel mesec.
Nazaj na vrh
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 05, 2009 10:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dve osebi dva dneva, to je cca 20 delovnih ur * 25 €/uro = 500€. To je kar realna in nič kaj prijateljska cena.
Nazaj na vrh
BojanR
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 05, 2009 12:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poule je napisal/a:
Dve osebi dva dneva, to je cca 20 delovnih ur * 25 €/uro = 500€. To je kar realna in nič kaj prijateljska cena.

Jaz pa mislim, da če dva delata po 10 ur na dan, dva dni, da je to potem 40 delovnih ur.
Nazaj na vrh
BojanR
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 05, 2009 12:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Direktx je napisal/a:
500€ za dva dni dela se mi ne zdi poceni. Jaz dobim toliko za cel projekt ene hiše.

Ti pa ne veš, kaj je projekt hišnih instalacij. Poglej na
IZS Poglej tudi cene projektantskih storitev. Ampak, saj ni govora o projektu.

Prijatelj mu bo napravil tudi meritve. Tako je napisal. Za meritve moraš imeti ustrezen instrument, ki mora imeti certifikat in biti obdobno kalibriran, merilec pa mora biti usposobljen.

Zato, dečki, brez pljuvanja v tujo skledo!

Menim da je cena res prijateljska, če je instalacija izvedena po predpisih.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni